tisdag 31 juli 2012

Ibland kan en dag verkligen vara jobbig

Hej på er!
Det blev inget kort på min nya frisyr idag, men om några dagar då jag fått fixa till det som jag själv vill så ska jag be att någon tar ett kort på mig och jag kan lägga in.
Känner mig aldrig riktigt som jag, precis efter ett besök vid frissan:)
Ju kortare hår jag får ju lockigare blir det, och så beror det lite på dagsformen om det blir lockigt eller rakt då jag fixar det.
När jag hade cancer för länge sedan så tappade jag ju allt mitt hår,  och efter det har jag faktiskt inte alls varit noga med hur jag ser ut i håret, men självklart vill jag ju att det ska vara så fint som möjligt.
Ibland har man ju dagar då det inte går att fixa till sitt hår men då bryr jag mig inte i det alls utan väntar bara på nästa dag för då blir det säkert bättre då.

Igår hade jag en riktig skruttdag, det kändes som att benen inte kunde bli sämre än dom var igår och vem vet, kanske är det så dom är då dom är som sämst.
Jag var och klippte mig och bara det var ju en bedrift, för jag kunde inte åka in med rullstolen där,  utan fick kämpa mig in med kryckorna vilket inte alls var lätt.
Behöver nog byta frisör och klippa mig där det går att rulla in för mig lite lätt så jag slipper använda för mycket av min energi till att släpa med mig benen som inte vill.

Jag har ju bestämt mig för att lyssna på kroppen och alla signaler den ger, men det är inte lätt att lyssna på signaler då huvudet vill och hela kroppen med förstås, utom benen då.
Benen pratar ju liksom inte med mig och säger att det är nog utan dom visar bara när det är för sent liksom.
Jag blev liggande i flera timmar igår och trodde faktiskt inte att jag skulle kunna gå mer och Gert fick ta in min rullstol här inne för jag kände att jag ju måste kunna få torka av ett bord tex eller liknande och kunna orka det lilla.
Med rullator eller kryckor gick det inte alls att ta mig fram och det var ett helsike bara att ta mig in på toaletten.
När jag la mig första gången på dagen så fick jag inte ens upp benen själv i sängen och så fort jag la mig behövde jag på toaletten?:) Inte klokt och jag blev jättearg och ledsen, så jag fick direkt försöka kämpa mig in på toa och sen tillbaka till sängen och Gert fick hjälpa mig upp med benen igen.

Jag bestämde mig för att lägga mig och vila flera gånger på dagarna oavsett om jag känner mig lite pigg eller inte för benen behöver ligga ner.

Sitter nu i soffan och skriver lite här och inte har jag lagt mig än idag:), men ska skriva klart och sen lägga mig en stund innan grannarna kommer över på lite fika som vi tänkt länge.

Marielle jobbar idag och skulle baka några goda budapest bakelser som vi kan bjuda på.

Det gäller nog att jag tänker på min ork hela tiden så jag inte glömmer bort mig själv mitt i allt, men det är inte lätt då man ju vill passa på att greja lite dom enda stunderna som man känner sig lite bättre och idag har varit en sån dag.
Solen sken imorse och jag läste matsedeln som dom hade till hamnrestaurangen och frågade Gert om vi inte skulle ta och äta lunch där, så det gjorde vi men solen hade förstås försvunnit tills vi kom dit,  men gott var det oavsett väder.

Det känns lite bättre idag än igår iallfall och jag hoppas det  kan få hålla sig lite,  så om jag vilar och vilar lite varje dag så kanske det kan hålla sig lite bättre.
Det hjälper inte att jag sitter i soffan med benen upp utan musklerna i benen behöver nog vila ordentligt så det är därför jag tror det är bäst att jag lägger mig i sängen istället så det blir riktig vila för dom.
Jag är hur som helst glad för att jag kan stå kortare stunder och gå med rullator inne lite grann men jag tror nog faktiskt att det inte står på förrän det måste bli rullstol inne hela tiden, men jag hoppas det dröjer förstås:)

En härlig dag har det varit idag iallfall även om jag inte orkat göra så mycket men att äta frukost ute på altan är en perfekt start för mig har jag känt nu i några dagar, jag verkligen älskar våran altan och alla små fåglar som kommer och hälsar på oss lite då vi sitter där ute.

Ha en bra fortsatt dag alla. Kram på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar