onsdag 5 februari 2014

Hela mitt liv kommer att bli så mycket bättre!

Det syns verkligen att mina tjejer är systrar <3 Marielle la den här bilden på sin sida så jag snodde den haha :)

Hej hej!
Idag har jag haft en härlig start på dagen igen och idag var det Rebecca som var här och hjälpte mig med allt.
Jag är så fin i håret och känner mig så glad, glad över allting faktiskt!

Starten på dagen och vilken som kommer hit och hjälper mig betyder mer än man kan tro.
Ibland är det faktiskt så att man totalt tappar energin direkt någon visar sig i dörren och man bara känner, hur ska det här gå? Ja faktiskt känns det så, men man kan ju inte klaffa med alla, så är det.

Nu fungerar dom flesta jättebra så det är inte ofta alls jag behöver ha den känslan, men den dyker upp ibland och då känns det nästan som om hela dagen blir förstörd liksom.
Det känns ungefär som att man vill att det ska bli kväll direkt så kvällspersonalen kommer snart, och så får man hoppas den är bättre!.
Inte roligt alls att ha såna här dagar ska jag säga, så jag längtar nu tills mina assistenter kan få börja jobba hos mig och så att vi kan prata ihop oss om allt så det blir så bra det bara går.

Rebecca som var här nu på morgonen är en av dom mina som ska vara här hos mig sen, det blir inte så jättemycket tid här hos mig för henne, men hon ska få vara på ett annat ställe som hon ska kunna kombinera med att vara hos mig.
Det kommer att bli så bra så, och som jag ju skrivit förut så ska Maria vara här hos mig och hon ska vara här på heltid, så det kommer bli världens bästa dagar här för mig, med två världens bästa tjejer!
Nu finns det ju många fler som skulle kunnat vara här som jag tycker om, men jag kan ju inte välja fler än vad jag får, så är det ju och jag kommer tycka det blir kanon nu är jag säker på.
Det är ju jätteviktigt att personkemin klaffar och att man känner att det blir bra och det gör jag verkligen.
Jag längtar, och vill att det ska börja nu så jag vet vem som kommer hit varje dag.

Igår satt jag ute på altan som Maria skottade i lördags. All snön försvann på altan efter det då tövädret kom och gissa om det passade mig?! Jag njöt!






Jag satt nästan ute i två timmar, men inte riktigt. Luft fick jag iallfall och Gert servade mig med kaffe och kakor som var kvar sedan i lördags.
Ja jag vet ju att jag slutat, men jag la ner det just igår haha. Ja jag har lagt ner det flera dagar än igår, men snart är jag på igen!

Kaninerna var tråkiga då jag satt på altanen och det var bara Polly som kikade fram en sväng, det var väl mitt i deras siesta jag var ute verkade det som.
Då jag inte kan köra ute med min rullstol har jag ju inte kunnat se dom alls, så det hade ju varit skoj om dom sprungit runt lite ute så jag fått se dom.


Polly kikade fram alldeles efter att Gert gett mig kaffe och det var säkert bara för att hon känner igen hans röst. Hon kanske trodde han var på väg till dom med lite gott kanske haha :)
Ja ja dom kommer vänja sig med min röst sen också, men det är svårt nu då jag inte kommer ut till dom.

Igår eftermiddag fick vi ta oss en tur till akuten med Gert som hade ont i ljumsken och neråt liksom.
När vi kom till akuten trodde dom förstås att det var jag som behövde hjälp då jag kom körandes i rullstolen från färdtjänstbilen haha.

Jag är ju fullt frisk jag, eller iallfall nästan, så dom blev lite rådlösa då det var Gert som behövde hjälp. Dom trodde ju att han var med mig haha :)

Vi kom in i ett rum fort, men fick vänta en och en halv timme på doktorn.
Doktorn och Gert bestämde att vi skulle avvakta lite och om det fortsatte att göra ont eller att det blev värrä skulle vi åka raka vägen till Falun.
I Ludvika finns ingen tillgång till röntgen på kvällar eller helger så vi bestämde att det fick bli så.
Ja så blev det, men skönt för Gert att ha varit till doktorn och kollat iallfall.

Så pass nyopererad som han ju är så vet man ju inte vad som kan hända så det är självklart bäst att åka en gång för mycket än en gång för lite.
Idag har han känt sig lite bättre, men vi får se, och blir det inte bra så åker vi förstås bara.

Efter att jag blivit klar efter alla morgonens rutiner så kom "hissAnders" och "kommunAnders" hit för att kolla eventuellt hur det ska göras för att jag ska komma upp med min nya uterullstol och för att ta mig in i huset med den sen.
Den kräver ju lite mer svängrum så vi får se hur det ska gå, men en ny hissplatta krävs iallfall så den ska beställas idag och dyka upp inom en månad ungefär.
Gissa om jag ska ut och åka sen då allt blir klart, och gissa hur härlig nästa vinter kommer att bli?!!

Min uterullstol som jag ska få :)
Ja nu är den rullstolen inte alls som den här inne rullstolen jag har idag, utan mer som en bil, och det krävs nog träning av mig för att ta mig in då jag har bara två centimeter utöver den svängradien som krävs.
Kanske är det omöjligt, men vi får se.
Jag är rätt envis och vill jag något väldigt gärna så, ja då ska det gå!
Vi får se hur det blir med det och jag hoppas att det genom att bredda ytterdörren går lättare ta mig in. Det måste gå!
Men om det nu trots att jag säger att det måste gå inte går så får vi lov att göra en till dörr vid entrén, och det är ju inte alls hela världen, men lite tråkigt förstås, för det blir ju inte så fint då. Men men det är inte så fint just där nu heller egentligen så det får bli som det blir.
Det viktigaste för mig är att kunna ta mig in och ut så jag kan åka ut precis då jag vill och behöver!!

Ja fortsättning följer ju med just det, och det är iallfall en fortsättning med ett bra slut oavsett så jag längtar och väntar!
Det är inte roligt att känna att jag måste vara inne hela dagarna och hela veckorna bara för att det är snö?! Nej usch så less jag känner mig redan över det och ändå har vi haft för mig den bästa vintern någonsin.
Ja en vinter helt utan snö vore ju det allra bästa, men vi bor ju faktiskt i Sverige och jag måste ju veta och förstå att det inte kommer att bli så.
Nej men så fort jag får min utestol och kan ta mig in och ut med den så kommer livet se helt annorlunda ut och med mina assistenter så kommer livet bli helt annorlunda.
Ja livet är verkligen fantastiskt, jag tycker verkligen det!!

Nu hoppas jag på att ni alla får en fin dag, men som vanligt utan sol ser det ut som.

Marielles tatuering hon gjorde sist :)

Jag har iallfall världens finaste tatuering jag <3

Marielle och Idar är i Falun för att tatuera sig idag så jag skickar ett gäng kramar till dom som nog behöver rätt många tror jag, särskilt Idar som inte gillar smärtan något vidare haha, men men vill man vara fin får man lida pin heter det ju!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar