lördag 1 februari 2014

Skräp som slängs överallt, vad har vi lärt våra barn?

Det här är fina Helena!

Hej hej!

Ja vilken morgon jag har haft måste jag säga.
Ida och Helena var det som var här och skulle hjälpa mig upp och göra mig klar för dagen.
Ja jag säger då det! :)
Ikväll ska jag och Gert ut och äta på restaurang så man vill ju vara lite fixad tills dess, och Helena är bara världsbäst på det!
Nu skulle hon inte få komma mer till mig idag, vilket ju inte är roligt då jag behöver få hjälp med det sista. kläder och lite "piff" sen innan jag ska iväg och det är ju några timmar kvar :)

Jag har sedan jag blev sjuk inte sminkat mig alls då jag inte haft koll på händerna och armarna något vidare, men idag bestämde Helena att det var dax!

Tröjan sitter bakochfram så jag bara kan stoppa i armarna :)

Jag har ju slängt allt mitt smink, men hon lånade något av Melina och så satte hon på mascara på mina ögonfransar!?
Ja jag fattar då inte hur hon lyckades med det egentligen, för jag har alltid blinkat massor till och med då jag själv skulle sminka mig haha.
Men men jag har väl blivit vuxen nu eller vad ska jag skylla på?
Medicinen kan ju förstås ha sin verkan den med, ja huvudsaken är att jag vet det gick!
Lite roligt faktiskt att få fixa till sig lite, och supertack Helena för att du hjälpte mig med det så bra!. Och frisyren ska vi inte tala om att hon är duktig på att fixa!
Jag är jättenöjd och innan jag ska iväg sen är det bara lite andra kläder som jag vill ha på innan jag är klar!
Nästa gång jag är till stan blir det nog lite smink inköp haha, jag måste ju ha dom få sakerna jag behöver som är mina liksom, och dom tar inte stor plats alls :)

Mysigt och gott att äta på restaurang och bara få vara vi lite. Nu får vi ju vara bara vi ganska ofta här hemma haha, men det känns lite skillnad då man är någon annanstans.
Här hemma är jag ju mest mamma känner jag, det är min känsla. Borta någonstans så är jag ju Nina eller Gerts fru haha :)

Nu till något helt annat som hände igår:

Haha jag är så van att ha fel för det mesta och jag är verkligen inte allmänbildad på något sätt haha. Super dåligt insatt i det mesta och i politik, och då menar jag superdålig. Jag vet inte vem som är parti ledare för något parti knappt, och vet knappt vilka partier det finns.
Jag är dålig på det mesta haha!.
Jag är sedan många år tillbaka van vid att jag har fel så det har inte varit någon ide att säga något typ. Sedan jag träffade Gert har jag tordats, för han är inte alls noga med vem som har rätt och det har inte jag heller haha.
Så med andra ord har vi rätt eller fel båda två utan att det gör något och vi bjuder gärna på felsägningar och gissningar som är helgalna och uppåt väggarna haha!.
Härligt att ha ett sånt förhållande så man kan få tycka vad man vill, och man får tro och gissa på precis vad man vill.

Det där med geografin ute i världen är jag lika dålig på som partiledarna haha eller ännu sämre kanske om det går att vara det, jag vet inte då jag ju inte jämfört så värst noga haha.

Geografin i Sverige går desto bättre och det har jag SJ att tacka för.
I tio år jobbade jag med tåg och kartor och tider.
I början visste jag inte åt vilket håll Malmö låg, men med träning och ännu mer träning så lärde jag mig!
Jag kan väldigt många och då menar jag väldigt många stationsnummer, haha helt onödigt nu då och om någon tex säger någon ort på nyheterna så ploppar det upp ett nummer.
Alla stationer har olika nummer och på min tid då man skulle boka biljetter så hade vi i början bara ett siffer tangentbord, alltså inga bokstäver.
Alla stationer hade nummer så det gällde att man lärde sig dom utantill så man slapp leta i ett register haha :)
Ja man kan ju säga att jag lyckades ganska bra med det då alla nummer fortfarande sitter i huvudet haha. Jag skulle nu kanske egentligen behöva den platsen till något mer viktigt men men nu är det som det är och jag vet inte hur man ska glömma bort dom alla.
Ganska drygt men kul samtidigt, men min familj här hemma tycker nog att det är lagom roligt haha

Nu till det jag började skriva om, att ha rätt!!
Vi hörde en fråga på tv:n igår om vad bron mellan Sverige och Danmark hette? Den enda bron jag kunde var Öresundsbron, men jag visste inte säkert och Gert hade ingen aning och skrattade lite åt mitt förslag först. Men efter en stund sa han att jag nog hade rätt trodde han.

Jag hade rätt att bron mellan Sverige och Danmark heter Öresundsbron jippi!! Jag som knappt ville säga Öresundsbron då jag ju inte hade en aning om vart den låg?!
Ibland kan vissa saker sätta sig någonstans liksom :)

Filmen terminator 2 gick på tv och Gert gav sig sjutton på att han och pojkarna gått på den något år innan vi träffades haha, jo eller hur men jag lät väl han ha rätt då jag som sagt är van att ha fel, men vem hade rätt.
Jo jag! jag kände på mig och såg på filmen att den var gammal, äldre än han trodde haha!
Han och pojkarna hade sett på trean kom han på sen.
Ja på en enda kväll hade jag två rätt! Roligt haha då det ju inte händer så värst ofta precis.


Nu måste jag skriva om något som jag brinner för!och som gör mig så!!

En sak som jag kan bli galen av, haha inte galen så på riktigt men jättearg blir jag iallafall och det handlar om sopor och skräp som folk kastar runt omkring sig hur som helst.

I somras då jag åkte med min rullstol och åt en banan mådde jag jättedåligt av att slänga banan skalet i skogen, men jag gjorde det då jag inte ville ha det i knät hela vägen jag skulle åka, ja ni förstår då vilken nivå jag är på liksom.

Jag fattar inte hur vi vuxna och barn inte kan veta att man slänger i soptunnan eller sopkorgen!
Varför ska någon annan städa upp efter mig liksom?
Ja jag fattar inte varför inte alla  vuxna lär sina barn, och varför dom inte lärt sig av sina föräldrar att man inte kastar på gatan eller i diken.
Ett exempel jag bara tar från ingenstans med min fantasi till hjälp:
Tänk en familj som åker från Stockholm till Sälen, ja nu bara hittar jag på.
Dom stannar i Borlänge och stannar till på Mc Donalds där dom köper mat och kaffe och glass. Dom äter medan dom och åker vidare och efter en stund då alla ätit klart slänger dom ut påsen med allt skräp på vägen!  Ibland kanske det landar i diket men ibland på vägen. Hur kan man göra så? Dom kan ju uppenbart ofta lägga allt i påsen, varför då inte låta den ligga kvar tills man stannar nästa gång och slänga den då?
Barnen sitter i bilen och ser sina föräldrar göra så fel så fel!?
Inte konstigt att det fortsätter och fortsätter, att det inte blir någon förändring alls på skräpet i naturen.

Jag tror faktiskt inte att det här är särskilt ovanligt alls jag!

Jag kastar inte någonting på backen och har aldrig gjort, herregud det är ju mitt skräp!
Då får jag väl ta reda på efter mig själv, så jäkla enkelt! Det gör mig så förbannad så det finns inga ord!

Jag och vi har varit utomlands ganska många gånger och då inte till något ställe där det är extra lortigt eller så, men ändå ser man ju hur lite dom bryr sig där.
I Dahab i Egypten tex, eller iallafall på väg dit från sharm el sheik, där var det och låg sopor lite överallt längs vägen. Döda djur och sopor. Nu var det inte bara en påse här och var utan det var verkligen högar med sopor mitt i ingenstans och på många ställen. Stora högar!

Ingen vidare syn och så kommer det ju sluta här med om vi inte skärper oss och lär oss själva och våra barn att man inte slänger sitt skräp på backen. Så jäkla enkelt!

I bilen får man ju ha en påse med sig där man kan slänga sitt skräp som blir under en resa om man tänkt till och planerat lite innan, ja hur svårt kan det vara om man har godis eller fika med sig i bilen, att ta med en påse?.
Man måste ju liksom fatta att det blir skräp? eller ?
Om barnen ser hur vi gör så lär dom sig ju och det blir inget konstigt alls för dom utan bara självklart.
Vi vill väl ändå att våra barn ska lära sig bra saker? att dom ska ta efter och veta dom bra sakerna!
Barnen är ju liksom våran framtid och hur vill vi att det ska bli framöver? Ja en del kanske inte bryr sig ett skit och tycker att det är andras jobb att plocka och städa efter andra, men fy sjutton vilken jäkla inställning säger jag då!! Nej fy!!

Åh vad jag känner jag vill förändra, förändra synen på hur vi är mot andra. Ja faktiskt bryr vi oss tydligen inte ett dugg om vad eller vilka som ska städa upp våran skit?
Ego och  jättedumt beteende. Skärpning!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här, men jag blir så uppretad känner jag då jag sitter och skriver så jag lägger ner det, iallafall för idag :)

Gert är i Smedjebacken på företagshockey idag hela dagen, och jag pratade med honom nyss, och dom hade vunnit två av sina matcher. Får se om dom är så duktiga så dom går till final!?

Jag hoppas alla får en fin dag idag och jag hoppas jag inte retat upp allt för många haha :)

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar