tisdag 21 augusti 2012

Idag blev det ett riktigt toa inlägg:)


God  morgon jag hade tänkt sova länge idag men det blev inte så, så jag får försöka göra det imorgon istället:)

Igår blev en jättebra dag och mannen från trafik inspektionen kom förbi och vi pratade igenom allt jag eventuellt behöver och allt jag ska tänka på innan jag skaffar en ny bil.
Ganska mycket att fundera på men det kommer bli bra när det blir klart och jag kommer att kunna köra bil igen! Det är verkligen något jag längtar efter och har gjort ett längre tag nu.

Det svåraste av allt kommer att bli att hitta parkeringar där min robot som ska hämta ut och lämna in rullstolen i skuffen får plats. Ungefär 1,3 meter plats behöver den då rullstolen är på för den tar ju plats och hur stor är egentligen en vanlig handikappruta? Inte så jag får plats är jag säkert på,  så krångligt kommer det bli och det kommer krävas mycket planering innan man ställer sig där man ska.
Jag måste nog ut och träna på det tillsammans med Gert tror jag sen innan jag åker iväg själv.
Om man ställer sig nära en annan bil för att roboten ska få plats på min sida, så kan ju hända att den bilen också har en robot som ska ur och då parkerar jag ju in den:)
Det kommer nog bli ganska många gånger som man får fint sitta och vänta i rullstolen tills grannbilens förare kommer och ska åka hem haha:)
Det finns en dekal man kan sätta i bilen sa han från trafik inspektionen som man kan köpa och sätta i bakrutan så ingen ställer sig alldeles nära, men hur många tittar på den kan man ju undra?
Jag behöver nog dekaler på alla rutor jag:) och så får jag hoppas att folk ser dom,  så dom tänker lite och jag kan komma hem efter att ha varit borta så jag inte blir inlåst.
Jag kommer att behöva ha en tumstock i bilen så jag kan mäta hur stor plats det är på sidan, så jag vet att jag inte kör på grannbilen med robot och rullstol och kanske repar upp hela deras bil.

Ett alternativ om det är för trångt är ju att "flörta" med någon snäll person som går förbi och be att dom lyfter in rullstolen i min skuff om inte roboten kan komma ut för att det är för trångt, men då blir ju krångel då jag kommer till nästa ställe eller hem för då måste ju någon lyfta ur den där också.
Hur som helst så kommer det bli kanonbra och jag verkligen längtar tills det blir verklighet och jag ska ringa Roger på anpassningsfirman idag och prata igenom lite mer:)
När jag får en bil som är anpassad ska jag lägga in bilder så ni får se hur smidigt och bra det fungerar, jag har bara sett hur det fungerar i Hedemora där dom anpassar bilar och har inte provat själv men det verkar kanon och jag kan få klara mig själv och jag kan åka och hälsa på någon om jag vill.
Som det varit nu har det då verkligen inte blivit att jag hälsat på någon alls när jag inte kan åka själv.


Igår på förmiddagen ropade någon i min hall hallå och jag blev så rådlös, det var rörmokaren som kom och skulle fixa till våran toalett på övervåningen, han skulle koppla in toaletten och handfatet.
Det är mig och Gert dom väntat på för vi skulle ju fixa till runtomkring (tapetsera och måla )innan dom skulle kunna komma,  och jag har inte ringt dom eftersom det varit sommar och semester och tyckte att dom inte skulle behöva skynda sig hit då. Jag  har dragit ut på och väntat med att kakla bänkskivan till förra veckan då jag tog till en massa jävlaranamma och alla mina krafter för att ta mig upp och ner både då jag skulle kakla och sen foga två dagar efter.
Jag ringde i fredags och dom kom redan igår!
Det blir jättefint och det ska bli skönt att ha två toaletter för allihop tror jag.
Som det varit nu så har alla lämnat  dörren olåst om dom ska duscha eller borsta tänderna,  för dom vet att jag kanske blir akut kissnödig och måste in direkt haha:)
Alla måste verkligen anpassa sig efter mig och det är ju superbra och snällt att dom gör det allihop.

 Nu kommer lite bilder på hur toaletten blivit och hur fint iallfall jag tycker det kommer bli då det blir klart, men Gert får gå upp idag och städa ur ordentligt han som kan gå i trapporna:)
Sen ska det upp en grej att hänga handdukar på som tydligen är en gammal timmer spik av något slag som Gert hittade i väggen då han rev där uppe,  och jag som gillar gammalt vill förstås använda den till att hänga handdukar på.
Det går bara på två små handdukar på den men det är ju mest pojkarna som bor på övervåningen som kommer använda toaletten så det passar ju bra med två handdukar.












Jag hoppar över att skriva vid varje bild, men ni ser ju att det iallfall snart är klart och med några fina handdukar och en tvålpump och lite sånt,  och en orange rund liten matta på golvet så kommer det bli superfint. Jag har än inte hittat mattan jag vill ha så jag får leta vidare.

Skåpet som jag kaklat ovanpå ska ha en list runtomkring också i kakel, men den sätter jag upp och fogar när allt annat är klart och jag orkar ta mig upp dit igen:)
Skåpet är ett gammalt köksskåp från min mammas lägenhet som hon skulle slänga då hon bytte kök, men jag blev så totalt förälskad i luckan så min systers man som var där och rev fixade så jag fick hela skåpet och hur bra blev inte det?
Den runda spegeln är jättegammal och jag har fått den av Lennart om jag minns rätt då han hittat den på soptippen:) och min pappa gjorde om den från fönster till spegel och oljade in den för många år sedan, men nu målade jag den vit och tycker den kommer passa jättefint på toaletten.

Vi har inte köpt något nytt alls förutom handfat och blandare. Vi har eller rättare sagt jag har bestämt och Gert har gjort, tagit fram gamla träväggen bakom den som satt,  och så har vi målat vitt bara och lagt in ett gammalt trägolv och målat det. Hyllorna bredvid toaletten är också bara av gammalt virke och lite färg och jag tycker det är så härligt att kunna återanvända och låta skarvar och springor få vara som dom är.
Tapeten hade jag i källaren sedan förra året, jag hittade den i en färg affär på rean och jag bara älskade färg och mönster av någon anledning haha för det var egentligen inte alls min smak.
Men smaken kan tydligen förändras och jag verkligen älskar den!
Lite små pyssel kvar men bara men det blir Gert som får fixa det sista så det blir rent och fint och jag kaklar listen senare.

Idag blev det ett riktig toalettinlägg men det blir liksom bara så som det blir då jag sätter mig och skriver och jag tycker faktiskt att det är jätteskoj och så tror jag det är bra terapi för mig att få dela med mig och skriva av mig lite.

Jag hoppas att alla får en fin dag idag och så skriver jag imorgon igen.

kram på er




2 kommentarer:

  1. Skaffa dig några plastkoner som du kan ha med i bilen, du vet sådana där röda fina och så ställer du ner dem på den plats som du behöver ha för din robot så ingen kan ställa sig där :) ser då ut som om det pågår ett arbete eller något och ingen vågar ställa sig där :) Kram

    SvaraRadera
  2. Inte förrän nu läser jag din kommentar, jag vet inte varför jag inte ser dom direkt:) Han som ska anpassa min bil berättade om en person som gjorde precis så som du skriver och jag ska nog banne mig skaffa såna jag med så inte någon parkerar in mig:) Tack för tipset och kram

    SvaraRadera