torsdag 26 december 2013

En solig dag idag!

Hej och god förmiddag!

Jag har haft en bra morgon här då Maria och Marina varit här och hjälpt mig. Maria var här en stund i tisdags då det var julafton men ändå kändes det som jag inte träffat henne på en evighet haha :) Knepigt att det kan bli att kännas så. Jag har ju saknat henne så det är väl därför.

Maria <3

Nu sitter jag här och slappar lite med datorn i knäet och Gert som vaknade för en stund sen for upp till coop bygg för att köpa lite virke och skruv, som han behövde för att komma vidare med kaninernas nya "hus".
Ja dom kommer att få det kanonbra och det kommer att bli fint så dom kan få trivas. Nu tror jag ju förstås inte alls att dom bryr sig om ifall det är fint eller inte, men ändå, ja ni fattar!

Det gäller att man tänker till praktiskt också och inte bara gör fint, då det ju faktiskt behöver städas åt dom ofta, och då är det viktigt att det är så enkelt som det går så det inte bara blir krångel varje gång.
Det blir bra och dom kommer att trivas hos oss och få det jättebra.


Min pappa som har byggt lekstugan där dom får bo tycker nog att det är jättebra att den kommer till användning och han var en djurvän så jag är säker på att han någonstans vart han nu än är, är lycklig över att det blir så fint och bra åt dom där inne.

Min pappa var så himla duktig på att snickra och göra grejer, man behövde bara säga vad man behövde eller ville ha så fixade han det direkt.
Han behövde ha lite projekt att göra så jag tror det bara var skoj för honom.

När jag köpte mitt eget hus för ett gäng år sedan så hjälpte han mig jättemycket med allt i huset, jag målade brädor och han snickrade upp dom tex haha.
Ja han tyckte inte alls alltid lika som mig då jag hade idéer, men han gjorde ju som jag sa och efteråt tyckte han att det blev fint och finare än han hade trott från början.

Han kunde som jag se hur något blev då det skulle bli då det blev klart, en massa bilder i huvudet liksom hade vi både han och jag, men vi hade förstås inte samma smak och det är ju inte konstigt alls. Hur många har liksom samma smak som jag? Och som dig? Ja det ska ju vara så att man tycker som man tycker och det är superviktigt att man har sin egen smak och får tycka det man tycker.

Min pappa har inte funnits på flera år nu och det är förstås fortfarande en sorg att inte han lever och finns med oss, men jag är ganska säker på att han har koll och finns här ändå. Jag liksom känner det!

Igår kväll var jag och Gert på bio, på hundraåringen som hoppade ut genom fönstret.
Jag var lite skeptiskt och undrade om det verkligen skulle vara en film värd att se, men det tyckte jag verkligen efter att jag sett den.
Den var riktigt bra och jag är glad jag gick och såg den. Jag brukar tycka att Robert Gustavsson som spelade hundraåringen är alldeles för mycket och var rädd för att han skulle vara det i filmen också. Men man märkte inte alls av den Robert Gustavsson alls, utan han var jättebra tyckte jag.

Efter att vi sett filmen på bio åkte vi färdtjänst hem och såg på en film vi hyrt som verkligen inte var bra haha, jag minns inte ens vad den heter, men riktig dåligt gjord tyckte jag.

Idag ser det ut att bli en fin dag och jag ska försöka ta mig ut lite efter lunch så jag får luft, ja luft!
Igår efter bion så var färdtjänsten sen och det var riktigt skönt så jag kunde få andas frisk luft lite innan vi skulle hem och in igen.

Jag gillar inte då det regnar, men man kan ju om man vill klä sig bara, så kan man vara ute ändå så jag väljer förstås regnet framför snön.
Om jag varit frisk och kunnat gå hade jag valt snön, men det går inte att köra med min rullstol i snön knappt alls och jag som vant mig vid att kunna åka vart som helst gillar verkligen inte snön då den ju gör att jag inte kan vara som vanligt. Den begränsar mig ju fullkomligt och jag får lov att vara hemma.

Nej just nu är den här vintern perfekt för mig och jag vill passa på att vara ute så mycket jag kan då jag ju förstår att snön kommer. Ja jag tror att den kommer när som helst, så det gäller att passa på.

Jag kan ju få luft genom att åka ut på altan också förstås men det är inte alls samma sak som att kunna åka iväg i flera timmar och bara njuta av friheten, se människor, bilar och hus och samtidigt andas luft!

Svårt att förklara det med ord, men härligt är det iallfall.

Jag hoppas alla får en fin solig dag idag och att ni får njuta!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar