onsdag 18 december 2013

Min kropp behöver verkligen massage!


Hej och god kväll får jag säga!

Ja idag har jag inte haft tid att skriva förrän nu.
Gert gick och la sig en liten stund nu då han var så trött efter gårdagens bortamatch, och han kom inte hem förrän vid ett inatt, och så skulle han upp vid sex imorse så det är klart han är trött.
Jag passar på att göra ett litet inlägg, eller vem vet hur det slutar redan nu haha :) Jag kan inte skriva då jag har folk runtomkring mig alls, jag kan inte fokusera alls då så det passar bra att passa på nu.

Igår var en härlig dag, jag var ut och åkte lite och så hämtade jag två paket på Konsum som jag beställt.
Jag trodde inte paketen skulle vara så stora, men men envis som en åsna så gav jag mig sjutton på att jag skulle få det med mig hem.
Jag brukar tycka att man nästan är hemma då man är vid Konsum, men med två stora paket så blev det lite längre än jag var van.
Jag fick lov att hålla i båda ganska hårt så dom inte skulle glida ur mitt knä. Och för att se ordentligt framåt då det ju finns gupp överallt, så fick jag kika på sidan om paketen haha:)
Ja det såg nog hemskt roligt ut, och en bil stannade för att höra om jag behövde hjälp.
Jättesnällt av den tjejen men jag var nästan vid solsidan och tänkte att jag ju snart var hemma.
När jag var ännu närmre hem så kom Emelie, ja då fanns det inget jag kunde säga utan hon tog mina paket och körde hem dom till mig haha, ja jag kan lova att det ju var skönare att åka utan paket, men man vill ju inte vara till last för någon.

När jag kom hem stod paketen på trappen och jag tog med det ena paketet in som var lättast och som jag kunde bära själv. Tack snälla Emelie <3

Vid två tiden kom Bualee och hennes kompis Na, och Na masserade mig. Jag har inte träffat Bualee på länge så det var jätteskoj och jättesnällt hon ordnat det så bra.
Herregud så glad jag är över massagen och jag kände i hela kroppen att det hände grejer.



Vi bestämde att hon ska försöka hjälpa mig att bli bättre, och jag är helt övertygad om att hon kan hjälpa mig.
Jag fattar inte att inte vårdpersonal fattar att vi som har Ms behöver massage. Nu kan jag inte prata för alla förstås, men jag är övertygad om att det kommer hjälpa.


Jag har ju fått jättebra hjälp av både Piyawan och Maria med massage, och jag är så tacksam så, men det är ju lite skillnad förstås då man får massage av någon som är utbildad och kan.
Jag menar inte att dom andra inte kan, men ni fattar, dom gör lite olika om man säger så.
På fredag ska Na komma hit igen och hjälpa mig och sen är det jul och nyår och hon ska åka till Thailand några veckor så då får jag vänta och längta.
Jag kommer verkligen att längta och det gör jag redan nu.

Jag har idag känt mig lite mycket ledbruten och som en ångvält kört över mig idag, men jag är glad för det och jag hoppas och tror verkligen att det kommer hjälpa mig.
Jag tror inte att jag kommer kunna bli helt frisk, det är inte realistiskt, men genom massage så kommer kroppen igång, och särskilt min som typ sover om man tänker på att den är förlamad.
Fortsättning kommer och jag tänker skriva om hur det kommer att kännas och vara efter flera gångers massage.
Jag har en känsla av att det kan ske underverk och om och när det gör det, då blir det absolut med i tv:n och tidningar och Na kommer aldrig någonsin bli utan jobb.
Hon är verkligen superduktig och kommer att bli en riktig kändis.

Igår efter massagen så kändes min kropp så mjuk och skön, det går inte att beskriva vilken härlig känsla.
Det är en härlig känsla också bara att veta att någon vill hjälpa mig och någon som bryr sig om mig.
Det får kosta vad det vill då det ju är värt varenda krona.
Jag önskar och hoppas att läkare och andra utbildade inom vården kan förstå vad viktigt det är för välmåendet med massage.

Igår kväll var ju Gert på borta match med a laget, ja jag kanske ska förtydliga att han inte spelar själv längre haha, till er som inte känner honom.
Jag fick hjälp av Melina att fixa kvällsmat och hemtjänsten hjälpte mig att lägga mig.
Jag tänkte då jag la mig, att jag läser lite och så kommer nog Gert snart, men när han ringde då jag lagt mig hade dom precis åkt och det skulle ta ungefär tre timmar hem.
Jag upptäckte då att min bok låg på Gerts sida och dit når inte jag, typiskt.

Jag skickade ett pip ner till Melina för att höra om hon var vaken, för jag ville ju helst ha min tidning och bok så jag kunde läsa lite tills jag skulle bli så trött att jag somnade.
Hon var så snäll förstås så hon kom upp och hjälpte mig, och så släckte hon lite lampor.

Jag hade en av kartongerna jag hämtat tidigare på dagen kvar ute, så jag undrade om hon kunde ta in den, och med bara trosor gick hon ut i kylan haha.
Då hon kom in sa hon att jag tror jag drar arslet i gruset haha.
Jag fattade ingenting, men hon sa att det var nog "gräsbergsmål" haha, för både Oscar och hans lillebror Victor brukar säga det :)
Jag stavade arsel helt fel igår på min facebooksida, jag kopierar det här så får ni se hur jag lyckades:)


Melina Östby säger dra aschelet i gruset och säger att det är gräsbergsmål Oscar Simonsson haha. Jag har aldrig hört det uttrycket haha så jag skrattade. Hon gick ut på trappen i bara trosor och skulle hämta en kartong och det var då uttrycket kom!


Ja skrattande blev det här innan vi skulle sova kan jag lova!


Imorse hade jag en jättebra morgon igen och jag kan inte förstå hur bra och mycket man kan tycka om vissa. Det är så härligt att känna så!

Min fina Maria :)

I Söndags försökte Maria ringa mig för att höra om jag kanske ville ha en grej hon hittat på ett loppis. Jag var ute och åkte och hörde inte då hon ringde, men då jag ringde upp och hon berättade vad hon velat fråga så hade loppiset hunnit stänga.
Det skulle vara öppet idag så jag for dit och Gert kom dit han med, så han kunde ta den med hem i bilen, så jag slapp bära haha.
Jag fick fönstershoppa då jag inte kan ta mig in i affären, men det går ju bra det med då inget annat finns att välja på, och Maria hade ju redan hittat det jag ville ha :)

Trappsteg förstås :)

Gert kollade om det fanns något mer kanske :)


Tur att Gert står ut med mig :)

Den var mycket enklare egentligen än alla kartonger jag kört runt på, men skönt att slippa hålla i något förstås.
Jag vet inte alls riktigt vad det är för något jag köpte, men Maria, hon visste och kände mig så bra så hon visste jag ville ha den ändå och jag är jätteglad över att den är min nu.
Ett riktigt fynd och jag fattar inte att ingen hunnit köpa den före mig för jag såg att det var öppet varje dag nu mellan 10-18 tror jag.
En skön dag och jag har varit ute mycket och fått massor av luft.

Imorgon ska det komma en reparatör från Permobil för att kolla min nya lägre fina vinröda rullstol.
Den larmar och det blinkar en ruta då man kört upp den i höjd och kör ner den igen.
Den var ju alldeles ny rullstolen då jag fick den, så det är förhoppningsvis bara något litet fel så jag får ha den kvar här hemma och slipper använda min höga rullstol igen.
Jag har den kvar hemma ifall jag måste lämna in den jag har nu, men jag hoppas jag slipper lämna den ifrån mig. Jag sitter så himla mycket bättre i min nya lägre rullstol än jag gjorde i den höga, så jag vill inte byta tillbaka ens för en dag liksom, svårt att förklara.


Ja som vanligt blev det ett ganska långt inlägg och nu ringer Gerts klocka så det är dax att vakna till igen.

Imorgon hinner jag kanske inte skriva och om det blir så, så skriver jag en annan dag haha :)

Kram kram på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar