fredag 27 december 2013

Energislukande människor vill jag inte ha i mitt liv!







Dom här är positiv energi för mig!
Hej hej!

Jag har funderat väldigt mycket på hur livet och vi människor är egentligen.
Det finns människor av alla de slag förstås och vi alla tycker och känner olika.

Det kan bli lite svårt i relationer då vi är så olika, men varför slösa bort tid kraft och energi då på att försöka få något att fungera som man vet inte gör det?
Nej i vissa fall tror jag faktiskt att man ska acceptera att det inte fungerar, att man är för olika.
En sorg är det då förstås, men man får bearbeta och jobba på det och försöka gå vidare.
Låter enkelt nu då jag skriver det och kanske som att jag tar lätt på det, men så är det inte alls.

Det är skit jobbigt, det vet jag, och det är ett jobb att orka gå igenom den krisen som det faktiskt är och blir, då man beslutar sig för att det får vara nog!

Min älskade Gert <3
Simon och Oliwer <3

Jag läste det här inlägget nedan nu före jul på facebook och är tvungen att dela det med er känner jag.

”Alla relationer och möten i livet har något att lära oss. Vissa är fantastiska och underbart kärleksfulla. Andra kan vara fruktansvärda och nästintill förgörande. Men dock har alla möten och relationer något med sig som vi ska lära oss något av. Antingen blir vi utnyttjade, älskade, förminskade eller upphöjda. Men de vi ska vara mest rädda om och tacksamma att vi fått uppleva är de människor vi möter i livet som har förmågan att frambringa det bästa i oss och utrymme att låta oss vara de vi ÄR utan att ens ifrågasätta.”

När jag läste det här inlägget så skrev jag ett lång, ganska jättelångt inlägg faktiskt till min då kommande blogg, men så tryckte jag på fel knapp med mina dumma händer och allt försvann!
Allt jag skrivit försvann och hur jag än försökte gick det inte att få tillbaka det.
Jag kan säga att jag verkligen tappade lusten att skriva om samma sak igen då jag ju tyckte jag fått till det så bra.

Nu tar jag tjuren vid hornen och försöker få till det på något sätt trots att det inte finns en chans att få det lika bra som då.

Jag har en vän som har en kille som också skrev ett superbra inlägg på sin sida på facebook som handlade om samma sak som ovan.

”Många personer ger bort sitt liv åt andra att leva det, de är inte okej, man har bara ett liv och de är för kort att slösa på nån/nått som inte är värd det, kasta inte bort den tid du har, lev ditt eget liv och låt bara sådana som kan förgylla din tillvaro vara delaktiga, energitjuvar och dylika parasiter behövs inte”

Att helt enkelt göra sig av med ( fast det ju verkligen inte är lätt att göra sig av med ) energi slukande människor.

Men det viktigaste tror jag ändå är att man faktiskt lär sig känna vilka som är såna människor.

Dom här två tjejerna flyttar hem till oss imorgon :)

Det är inte alla som förstår vad jag skriver då jag skriver att någon tar all ens energi och jag kan lite snabbt förklara det så enkelt som jag kan.
För några år sedan så förstod jag ingenting av det jag skriver om energi hit och dit, men när jag vaknade upp och insåg hur det faktiskt var så blev det så starkt för mig, och så enkelt!!

Vissa människor blir man glad och positiv av, och man känner att man tycker om den personen och det är inte alls en energi slukande energitjuv, utan en snäll människa som man blir glad av helt och som man får energi av.

En person som man känner man blir trött av, som man kan bli nervös av och kanske känner sig osäker av. Man blir att känna sig som en dålig människa tillsammans med, och man kan känna sig helt slut och ledsen av, och när man kommit hem känner att man inte alls är glad eller positiv längre.
Då är det en energitjuv du träffat.

Den personen liksom snodde allt du hade och ville få dig att må lika som dåligt som den kanske, jag vet faktiskt inte hur det går till, men lite så tänker jag iallfall att det kan vara.
Man får av olika människor glädje och goda vibbar, och andra blir man stressad och blir att må dåligt av.
Jag skulle kunna utveckla det och gå in på detaljer men låter bli det, det blir för drygt att läsa då :)

I mitt liv är det viktigt att inte ha såna energislukande människor i mitt liv, för jag behöver faktiskt all min energi till mig själv och kanske kunna ge bort lite till den som behöver.

Jag känner mig så lycklig över så många saker och människor jag har i mitt liv.

Maria <3

Sommar och Gert <3

Susanne och Helena <3

Helena och Maria <3

Melina och Oscar

Pistageglass <3

Ingemar <3

Jag har min bästa familj och så har jag fått vänner för livet som jag känner så mycket kärlek för.

Jag är så glad att vi flyttade hit och jag är så glad för att jag fått så himla bra hjälp av både personal inom hemtjänsten och kommunen med ombyggnationer här hemma och allt som krävts för att jag ska kunna leva ett så normalt liv som det bara går.
Och det går!!

Min älskade Melina <3
Min älskade Marielle <3

Jag tänker knappt på att jag har Ms och är sjuk, utan jag bara lever och har liksom vant mig vid mitt liv som är nu.
Självklart vill jag ju kunna gå igen och klä mig som vanligt.
Att dra på mig mina jeans och en tröja och få känna mig som vanliga Nina är nog faktiskt det jag drömmer mest om.

Att få göra såna saker som ju är självklara för andra. Ja det är så lite jag önskar egentligen men jag får nog slå dom önskningarna ur hågen faktiskt och leva i nuet, men hoppas tänker jag förstås fortsätta att göra.

Jag behöver inga människor i mitt liv som inte tycker om mig, jag behöver ingen som vill ändra på mig, inga som är dumma, ingen som säger dumma elaka saker till mig.
Nej jag behöver faktiskt inte det, jag behöver snälla människor som tycker om mig för den jag är.

Nu är det inte bara jag som behöver det här som jag skriver, jag tycker det är en rättighet, en rättighet att få vara sig själv och bli omtyckt för den man är.
Ingen ska behöva stå ut med saker bara för att, nej alla ska få må bra och samla på sig så mycket positiv energi som det går.

Ja herregud så viktigt det är att få positiv energi från någon och inte bara få höra att man gör fel, köper fel sak, att man är fel helt enkelt för det är man inte!
Jag har bestämt mig för att det är nog Nu!

Jag har haft alldeles för många energi tjuvar i mitt liv, ja fy då så mycket jag behövt ändra på för länge sen då jag tänker efter.
Men som jag brukar tänka så skulle jag ju inte varit jag nu om jag inte varit med om allt jobbigt jag varit med om.
Jag skulle inte vara den starka Nina som jag faktiskt är nu.

Jag är trots allt glad över det som varit, men självklart är jag inte glad över att mina barn skulle varit med om allt skit dom fått lov att uppleva, nej det hade vi gärna varit utan.

Mot mig kan vem som helst få vara dum känner jag för jag tänker inte ta det, nej jag tänker ge det tillbaka innan det ens landar hos mig.
Jag förtjänar inte det och jag vet att det finns människor som tycker om mig för mig och för att jag är som jag är.
Det är jätteviktigt att man får känna det, att få bli omtyckt.

Det är inte i början alls lätt att tro på att någon kan tycka om en då man fått och får höra att man gör fel hela tiden, men till slut får man faktiskt lov att vänja sig vid tanken och till slut också försöka tro på det.

Jag skriver allt det här för att få skriva av mig förstås och för att ni kanske fastnat i dålig energi och känner att det inte är som det ska eller borde vara.
Ni ska veta att det finns människor där ute som tycker om dig, ja just dig!
Om du kanske inte har så många vänner eller som faktiskt en del ingen, ja faktiskt finns det väldigt ensamma människor.
Det finns människor som tycker om dig för den du är och som kan ge dig lite eller mycket god energi istället för att du ska släpa runt på fel människor i ditt liv.

Alla borde tänka till hur man är som person. Man kan orka med dålig energi i många år, som jag gjort i massor av år, men då man vaknat till och förstått, så vill man inte ha det så mer.

Nej jag känner iallfall att det viktigaste för att få må bra är att ha rätt människor i mitt liv och jag känner att jag har det.

Jag önskar alla många bra fina dagar med massor av god positiv energi och anda!

Kram kram


2 kommentarer:

  1. Att ta vara på de människor man har runt omkring sig är så otroligt viktigt. Även fast man inte alltid kan se det positiva i en människa just nu så får man aldrig glömma bort att det finns en positiv sida i alla människor. Man kan inte alltid tycka lika, så är det bara, och som du skriver måste alla få tycka som man tycker. Alla ska få chansen att säga vad man tycker och tänker, och man får inte glömma att acceptera det också. Man kan lätt tycka att sina egna tankar och åsikter är ”rätt”. Därför måste man ibland mötas på mitten eller vara öppen för den andras åsikter, annars blir man fast på samma ställe. Att låta den andra säga sin egna åsikt och kunna acceptera den trots att man inte tycker lika kanske inte alltid är det lättaste. Ibland kan det hända att man inte kommer fram till något riktigt svar utan bara behöver gå vidare. Inte glömma, utan bara lämna det som det är. Att vi faktiskt inte tycker lika just nu, men det är okej. Kan man inte lyssna och tillåta att det är okej att den andra inte tycker lika så kommer man förlora många människor på vägen. Jag skulle vilja säga att här i livet behöver vi alla människor vi kan få. Livet är som sagt allt annat än lätt, men att kunna acceptera en annan människas kärlek och hjälp räcker lång bit på vägen.
    Om du tänker till en gång kan du nog komma på flera positiva saker varje människa i ditt liv har gjort för dig. Ingen är perfekt, varken du eller jag, men vi båda duger som vi är. Konstigt nog är det de negativa sakerna människor gjort för oss, dem vi kommer ihåg, medan dem där hundra bra sakerna inte alls känns lika starkt i varken hjärta eller hjärna. Jag ber dig, för din egen skull att tänka om en extra gång. Har verkligen inte dina anhöriga funnits där för dina barn eller dig? Eller har dem positiva sakerna bara blivit glömda på vägen? Det är så himla lätt hänt. Du kommer att behöva dina vänner och fiender hela vägen in i mål, oavsett vad du tror eller tycker just nu. Varje människa är viktig och finns i ditt liv av ett syfte. Kasta inte bort dem. Jag hoppas att du läser det här och får dig en tankeställare. Jag vill dig allt gott.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Ja jag vet då inte vad jag ska svara på det här då jag inte känner att det har med mitt inlägg riktigt att göra, utan det är lite mer på privat nivå kanske.
    Jag skriver om att få finnas, få finnas som man är och bli accepterad och omtyckt som man är.
    Jag behöver mina vänner absolut, men mina fiender som du skriver, behöver jag verkligen inte och absolut inte i mål om det nu betyder döden? Nina

    SvaraRadera