torsdag 5 december 2013

Sunt förnuft!!

Ja nu har tomten fått komma ut igen :)

Hej och god morgon!

Ja min morgon har varit jättebra och Sandra har hjälpt mig att duscha och fixa till mig.
Så idag har jag en Sandra frisyr, lite synd jag ska ut sen bara för då måste jag ju dra på mig mössan :(
Marielle och Stina ska komma och hälsa på mig lite, och det blir skoj förstås.
Jag har ju skrivit förut så många gånger att jag är så stolt över mina barn och jag är verkligen det.
Jag är så stolt över att dom blivit så underbara människor och som vet vad som är viktigt här i livet. Dom har så mycket sunt förnuft och ja jag har svårt att förklara och skriva hur glad och stolt jag faktiskt är. Det finns inga ord för det faktiskt.
Det är så skönt att veta att dom vet vad som är rätt och fel och att dom kan prata med mig om allting för det tror jag faktiskt att dom kan.
Jag försöker finnas för dom så mycket jag bara kan, men jag har mycket kvar att lära mig om vissa saker och hur jag säger och gör vissa saker. Men det är skönt att dom törs och kan säga till mig så det kan bli någon ändring, för jag är ju inte tankeläsare och vet hur dom tänker och känner.

Igår var det en bra men väldigt rörig dag här hemma.
Min kära tant dök upp lite i tid och otid om man säger så, så idag blir det en riktig inne och lugn dag. Jag ska på sjukgymnastik lite senare, men annars så blir det ingenting idag och jag behöver bara få vara känner jag.
Jag är ju en person som vill rädda hela världen även om jag vet att det ju inte går, så ibland kan min kraft och ork faktiskt ta slut, det kände jag igår.
Ja jag skulle vilja och orka så mycket mer än jag kan, eller vilja vill jag ju, men orka kanske är rättare ord att ta till.
Det kan ju ta på krafterna även om man tycker om personen jättemycket och som igår då jag helt enkelt blev helt slut. Men men, nu är det en ny dag med ny ork, så det ska nog bli bra.

Jag hoppas och vill ju att alla runtomkring mig ska få må bra och jag vill ju att min tant ska få ha det bra och få ha roligt och skratta och vara glad varje dag helst förstås, men det blir ju lätt inte så då man blir äldre och i det här fallet ha en gubbe som kanske inte orkar eller vill samma sak.
Ja livet är då verkligen inte lätt och ibland blir jag så sorgsen eftersom jag vill så väl och önskar att alla fick må så bra som faktiskt jag gör.


Igår kväll då Gert kom hem från ett hockeymöte dom haft så hände det än en gång!
Haha ja jag säger då bara det alltså!

Jag ska ta det lite från början!

Gerts son Simons skridskor försvann från ishallen i våras och har varit borta sedan dess. Alla har vetat att han letat efter sina skridskor och han har även skrivit det på hockeyns hemsida.

Nu helt plötsligt visade det sig att en pojk hade Simons skridskor, och som han sa att han fått dom utan materialaren. Hm ja ett par alldeles nästan nya skridskor kostar ju i det här fallet runt femtusen kronor och att en materialare som dessutom ska veta att det är Simons skridskor bara kan ge bort dom till en pojk? Pojkens pappa tänkte inte på det vidare och tyckte väl att det var bra antar jag att pojken fick ett par så fina helt gratis.

Igår var Gert på möte i ishallen dit pojkens pappa också kom för att reda ut det med skridskorna och han hävdade att han fått dom till pojken och att pojken ville ha dom. I Samma rum satt Gert och två till från hockeyn och ifrågasatte förstås hur pappan kunde tro att en materialare fick ge bort ett par sådär bara. Nu vet dom ju alla att om fallet är så att materialaren gett bort Simons skridskor så är det ju han som är den skyldiga, men att ta emot ett par utan att undra är ju också lite konstigt.
Gert sa till pappan att kontakta Simon och komma överens med honom hur dom ska göra?
Ja ni kan ju tro att jag blev galen här i fåtöljen igår kväll! Va?? sa jag , sa du så? Ja sa Gert?

Jag sa att jag blev rådlös och irriterad att tre stycken inklusive han själv satt där och ingen krävde tillbaka skridskorna?
Ja men sa Gert, pappan sa bara att pojken ju ville ha dom. Ja och? liksom.
Han höll självklart med mig och som jag sa så måste ju pappan ge tillbaka skridskorna annars får det polisanmälas då dom ju faktiskt blivit stulna för Simon i ishallen och alla vet att det bara var Simon som hade såna och han har fått lov att köpa ett par nya då han inte hittade sina!
Det hade krävts en tjej igår på det mötet helt klart och jag hade behövt vara den tjejen haha.
Ingen vågade säga ifrån!

Jag ringde Simon sent på kvällen och talade om att hans pappa var en idiot haha, och förvarnade honom att om pappan ringde så skulle han innan fundera hur mycket pengar han vill ha för dom, och om pappan hör av sig förstås, man vet ju inte med folk.
Men ärlighet varar alltid längst och så är det faktiskt.
Får han för lite av pappan så kan han ju sälja sina på blocket tex. Ja herregud säger jag. Han har fått lov att köpa ny för flera tusen kronor och så beror det på att en person visade det sig i hockeyn gett bort dom och pappan förstår inte att han ska ge dom tillbaka och Gert och dom andra två säger typ ingenting haha :) Skratta måste man ju faktiskt göra åt det eländet känner jag.
Simon sa innan vi la på att jag skulle lugna ner pappa lite? haha sa jag han är lugn som en filbunke, men det är jag som är upphetsad och fattar inte varför ingen sa till pappan att lämna tillbaka bums liksom.

Haha vilka knäppskallar både Gert och dom andra var på mötet, att dom inte förstod att det faktiskt är brottsligt att ta emot stulna saker, det vet man ju med allting och med cyklar och mopeder mm, att det faktiskt kan vara stulna saker man köper om man har otur.

Ja vi satt här i soffan och jag skakade på huvudet hur tokiga dom faktiskt var allihop och att Gert inte förstod det just då heller han som lärt sid så mycket senaste åren, men det är nog faktiskt feghet som gör att det blir så här.
Gert tycker också att han var en idiot haha så vi fick många goda skratt mitt upp i alltihop fast det var heltokigt också. Nu vet jag ju att han är glad för att jag lär honom saker och nu igår fick han verkligen lära sig en ny grej igen och han älskar ju mig även om jag säger till han på skarpen. Ja det där med sunt förnuft är inget som alla har med sig liksom haha, men träning och träning så ska väl det bli bra det också är jag säker på.
När jag vet att jag faktiskt har rätt så ger jag mig inte och verkligen inte i hans fall, men igår bara jag vände lite på det och sa vad jag skulle sagt så förstod han! Haha :)
Enkelt egentligen, men så himla svårt!

Ja som ni förstår så är det mycket och ofta prat här hemma och det är så himla bra, vi lär oss ju allihop något varje gång och hur bra är väl inte det?
Jag älskar Gert och tycker så mycket om honom och är så glad för att han vill, ja han vill lära sig massor och det är ju superbra. Nu menar jag ju inte alls att han inte kan någonting för det kan jag lova att han kan., men just tänk och att tänka lite från olika håll, ja det kommer han att lära sig en vacker dag.

Nu medan jag suttit här och skrivit så har det börjat snöa så jag har beställt färdtjänst så jag vet jag kommer till sjukgymnastiken i tid, men det slutar säkert snart så jag kan åka rullstol hem hoppas jag.

Ikväll ska vi äta lite god mat på restaurang och sen blir det bio, det kan vi snacka om lyx och mys.

Livet är så fantastiskt men det är inte alltid man ser eller tänker på det!!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar