fredag 6 december 2013

Idag får jag äntligen börja leva som jag vill!

Min nya innerullstol :)

Hej hej och god kväll på er!
Vädret har verkligen varit botten idag, och jag har verkligen inte velat ens försöka ge mig ut alls.
Massor av snö och så blåste det för fullt, så jag avvaktar till imorgon och hoppas vädret är bättre då.

I morse kom hjälpmedelcentralen hit och min sjukgymnast Petra, för att jag äntligen skulle få prova en lägre rullstol.
Med en lägre rullstol ska jag kunna sitta som vanligt då jag är på restaurang och kunna använda mitt handikappsanpassade kök här hemma vilket inte gått med min rullstol jag haft sedan i början av sommaren.
Jag känner att jag faktiskt blivit sinkad i livet genom att jag haft fel rullstol och då jag sagt till om det så många gånger har jag bara fått höra att alla har samma problem!?
Ja herregud om jag vetat redan då att jag skulle behöva ha det så krångligt vad jag än skulle göra nästan, så hade jag krävt en annan förstås, men jag visste ju inte vad som fanns utan trodde på dom som sa att alla hade det lika besvärligt som jag.
Nu har jag iallfall idag fått en "C400 lowrider" som verkligen passade mig perfekt, inte bara det nu att jag kommer under bord och så, utan jag sitter dessutom superbra i den!
Herregud så som jag sitter nu har jag inte kunnat sitta på hela sommaren och hösten utan jag har liksom legat mer eller mindre då jag varit ute och åkt.
Nu känner jag för första gången att jag kan sitta så mycket bättre och jag mår riktigt bra i den direkt. Lite små justeringar behövs förstås för att jag ska bli nöjd, och något började varna direkt, fast den är alldeles ny, så vi får se vad dom kan göra åt det.

Som ni ser är den ny, men tiden behöver ändras :)

Superskönt iallfall att jag fått en ny innestol så jag kan äta på restaurang och få sitta så mycket bättre än förut. Skönt också att jag kan sitta vid vårat köksbord med benen under, haha ja ni förstår ju så små krav man har egentligen.
Jag är lite irriterad eller mest ledsen är jag nog över att jag fått sitta dåligt så länge, men jag är samtidigt superlycklig att vi äntligen fått till det så bra som det kan gå tror jag.
Kändes och kommer att kännas skönt att få slippa sitta högt uppe i luften mer, utan få vara mer i rätt nivå och sen då nya bilen kommer,kunna komma in utan att ducka hela huvudet.
Ja det blir super bra till slut och tålamod måste jag ha.

På måndag ska jag till hjälpmedelcentralen i Borlänge för att prova ut en utestol.
Jag har redan provat ut den förut, men med lite ändringar så hoppas jag att det ska bli bättre, och att vi får till sittandet som min arbetsterapeut säger.
Ja man kan ju undra egentligen med just det, eftersom jag suttit så himla dåligt i mina andra stolar hittills ända tills idag.
Den utestolen jag testade förut så kändes det jättebra, så med lite ändringar så hoppas jag att dom kan få till "sittandet" och sen beställa en sån så jag får hem den innan vintern är slut.
Jag vill ju kunna vara ute hela tiden och vill då vara säker på att inte köra fast i snön, så den innestolen jag fått idag är inget jag helst ska ha ute tror jag, för det blir för halkigt.

Igår var vi på China och käkade.
Vi åt jättegod mat och Marielle testade planka för första gången. Oscar och Melina tog det säkra före det osäkra, och det var supergott enligt dom haha :)
Det var synd att jag inte redan igår hade min nya rullstol för då hade jag ju kommit in med benen ordentligt, men nästa gång tar jag den förstås.






Vi var mätta och belåtna då vi efter maten gick vidare för att se på Persbrant på bio.
Jag hade läst lite att många "facebookare" gillade filmen, och ville se den jag med förstås.

Han spelar ju verkligen superbra Persbrant, och är en bland dom bästa verkligen tycker jag, men filmen gillade jag inte nå vidare och jag tyckte bara den var lång och det hände inget liksom.
Nu var ju budskapet i filmen väldigt bra och många känner nog igen sig i filmen men jag tyckte faktiskt inte den var särskilt bra ändå och kände mig ganska besviken. men tur är ju att alla gillar olika förstås.
Jag åkte färdtjänst hem och dom andra åkte med Gert.

Jag försöker få till bilder där dom ska vara, men jag måste kommit åt någon knapp så det inte går att flytta på dom alls, vilket innebär nu att det blir tokigt idag med alla bilder hur som helst, men jag hoppas förstås att det inte gör något haha. Jag är inte så varken intresserad eller tekniskt lagd så det får vara som det är nu.

Melina och Oscar sitter själva lite högt upp dom :)

Marielle och Gert håller mig sällskap längst fram där jag måste sitta i rullstolen.

Nu idag på kvällningen kom Marielle, Amanda och så min Johanna hit lite. Ja Johanna är ju inte min egentligen, men då hon brukar vara här och hjälpa mig på dagarna då hon jobbar på hemtjänsten så känns hon liksom som min :)




Johanna hjälpte Marielle att klippa sig och raka på sidan och hon blev jättefin förstås.
Snällt av Johanna att fixa till henne lite.




Marielle lagade mat och sen efter att dom ätit så for dom vidare mot Amanda och hennes lägenhet.

Melina var trött och gick ner och la sig redan för länge sen, men jag har ringt nu och försöker få lite liv i henne så hon kan komma upp och äta lite. Nu är hon vaken haha:)
Gert är i Fagersta på lite teater igen han, jag vill förstås också åka med och titta på Ingemar då han spelar teater, men det går ju inte då det är trappor upp till den gamla teatern som jag inte kan ta mig uppför.
Tråkigt som tusan, men Gert får titta åt mig också.

Nu ska jag rätta lite och ge mig för idag.

Jag hoppas alla haft en fin dag trots lite oväder.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar