fredag 11 oktober 2013

Ett riktigt skitinlägg blev det idag :)

Hej och god förmiddag på er!
Jag har en skön morgon här och sitter med min kaffe kopp och tittar ut och njuter av att solen skiner ute. Härligt verkligen och energin dyker upp från ingenstans och jag känner att Gert kommer få vara mina armar och ben när han kommer hem från jobbet.
Igår blev det inget skrivande alls, då jag råkade fastna på tradera lite haha:) Ja faktiskt valde jag tradera istället för att skriva, konstigt men faktiskt skönt att sitta och göra ingenting litegrann.



Jag skulle skriva igår egentligen att jag och Marielle tog en tur till berget i förrgår,  och där köpte jag både en soda streamer, men för mig heter det dricka maskin, och en ny kaffebryggare.
Jag hade inte ätit någon lunch så jag blev hungrig, vi hade varit in på  konsum då vi ändå var där så jag käkade en macka med räkost på innan vi skulle gå hemåt haha, lite picknick på vägen om man säger så, men det var utanför elgiganten det blev en macka.

Jag kan säga att jag hade knät fullt på vägen hem haha.
Oscar kom med moppen precis då vi var på väg hem,  och Marielle som inte sovit något alls under natten fick skjuts av Oscar hem till sig då hon var så trött, och jag körde hem med full packning haha:) Vi hade en jättemysig dag iallafall och massor av bra prat blev det.
Jag är en så stolt mamma så det är inte klokt. Jag är så glad att hon är så klok och förståndig och att hon vet liksom, hon vet så himla himla bra!

Igår efter att jag kollat på tradera en ganska lång stund fick jag ett meddelande från Maria som undrade vad jag skulle göra? Nja just ingenting och det regnade ju ute också. Vi bestämde att jag skulle följa henne till stan en sväng innan hon började jobba.
Det spå regnade på vägen dit, men med rätt kläder haha:) jag vet att jag inte såg klok ut, men jag frös iallfall inte och inte blev jag blöt heller.



Vi käkade på subway innan vi gick hemåt igen och Maria hade hämtat en jacka hon beställt så hon mannekängade lite, supersnyggt!



Vi gick hemåt och då regnade det bara lite, Maria såg en groda som var överkörd och inälvorna syntes, fy då vad äckligt verkligen usch, stackars groda.
När vi gått ett bra tag upptäckte hon att min "kisspåse" alltså kateterpåse hängde och dinglade utanför rullstolen haha:)
Så blev det häromdagen på kupolen också och då hoppas man att ingen sett den och undrat vad jag hade hängande haha:)
Ja jag och min kateter, doktorn sa ju att det vore bra om jag kunde bli bästa vän med den, så det är väl det jag är nu haha och vill ha den hängande bredvid mig:)

Jag åkte med henne till sitt jobb och sen for jag hem, och efter en stund då jag kommit hem och hon börjat jobba var det hon och Helena som kom hem till mig och hjälpte mig på toaletten.
Dom är bara så himla bäst och herregud så mycket och många skratt det blir.





Det är så skönt att få hjälp av dom som kommer och hjälper mig och att det inte behöver vara eller kännas så hemskt vissa saker.
Jag hade kanske inte tänkt skriva om just det här,  men jag gör det ändå.
Det är så jobbigt att inte kunna klara sig själv och att inte kunna gå på toaletten själv.
Frustrerande och faktiskt pinsamt verkligen kan det kännas.
Det är så så mycket enklare iallfall kan jag lova om man har som igår tex två galna hemtjänstare haha:) Ja gud så mycket enklare det är då dom kommer.
Dom är ju vana med allt, men jag är ju inte det,  så för mig känns det jobbigt att någon ska ta reda på efter mig.
Jag kan inte flyttas från rullstolen till toaletten längre då jag blir så spastisk och blir liggande nästan på toaletten och gör illa mig i ryggen på en låda jag har ovanför toaletten. Lådan som sitter där är den som gör att den går att höja och sänka.

Nu måste vi använda lyften och sätta mig på duschstolen med en potta under.
Duschstolen går att böja bakåt så jag slipper göra illa mig och sen kan man luta mig lite uppåt efter en stund. Jag har duschstolen på toaletten iallafall så jag får låtsas att det är min nya toalett.
Jag kan lova att det inte är lätt att försöka göra sina behov liggande för den som inte prövat, så den här varianten med duschstolen får lov att vara den som gäller ett tag framöver nu.
Jag tar ju mina tabletter mot mina spasmer, men än så länge hjälper dom inte alls så som jag vill, men jag ska trappa upp med fler tabletter och då kanske dom hjälper bra till slut:)
Det här känns som ett tabu område men jag ger mig in i det iallafall som ni märker.

Eftersom jag inte kan gå på toaletten av mig själv så behöver jag få hjälp att få ett microlax varje dag för att min mage ska få fungera.
Jag kan lova att det inte är roligt att behöva få hjälp med det.
Förut då jag satt på toaletten så försvann "det" iallfall ner i toaletten det som ville komma ut, men nu får det lov att hamna i pottan, och det känns för jäkligt att hemtjänst personalen ska behöva ta reda på det efter mig.
Jag tycker det känns hemskt vidrigt,  men jag har ju inte något att välja på utan måste försöka vänja mig vid det hur jobbigt det än känns.
Jag som inte har rätt känsel i nedre kroppen har inte heller någon koll på hur läget är, så en fördel är ju att personalen kan ha koll på om jag skött magen eller ej.
Usch ja idag blev det ett riktigt skitinlägg haha :) men jag bjuder på det i dag och det är ju inte egentligen något konstigt, för alla måste ju faktiskt gå på toaletten så det är ju inte bara jag.

Inte så många som behöver hjälp med det förstås, men jag är så himla tacksam för hjälpen jag får och att vi kan skratta åt eländet. Jag har verkligen världens bästa personal!!
Häromdagen tyckte jag att det kändes som om hela pottan var full haha, och så var den helt tom.
Läskigt att man kan känna så fel och tro så himla fel. Då sitter jag och skäms i onödan :)


Svårt att förklara känslan av att inte klara av såna intima grejer själv men inte roligt alls är det iallafall.
Den 21 oktober ska jag till sjukhuset och byta min kateter, man ska göra det var tredje månad så nu är det dax för första gången.
Det känns läskigt och usch vad jag gruvar mig för att det ska bli krångel igen som det blev då dom satt in den.
Nu hoppas jag att det inte blir det och jag vill bara att den ska fungera och fungera.
Jag verkligen älskar att jag har den, och jag älskar friheten den gett mig.
Jag kan vara borta hur länge som helst utan att behöva gå på toaletten och jag slipper alla ansträngningar som det medförde då jag skulle till toaletten stup i ett för att jag var kissnödig.
Många gånger kom inte en droppe då fast jag var kissnödig, så det här är verkligen min räddning.
Jag hade nog blivit galen till slut annars av att kämpa mig till toaletten stup i ett och tänk på stackars personalen som kämpade med mig varenda gång.
Jag är så tacksam för att jag fått den här katetern i magen som heter suprapubis kateter och jag är så tacksam över att slippa lägga all min energi på toalettbesök.

Livet kan vara så himla besvärligt men så himla enkelt då man kan lösa såna grejer som det här.
Jag förstår inte hur jag kunde stå ut så många månader med så himla många toalettbesök om dagen.
Med min sjukdom så är det inte lätt alls egentligen,  och den gör ju så att jag inte kan styra själva alls hur mycket jag än vill.
Det spelar ingen roll hur mycket vilja jag än har för kroppen gör precis som den själv vill iallfall.
Även om kroppen jäklas med mig hela tiden är jag så glad för den, jag är så glad för att jag är jag.

När personalen kommer vid lunch så ska jag sätta mig i rullstolen och sen ska jag och Melina gå ut en sväng.
Vi ska gå till affären och köpa grejer till ett lussebullsbak som hon och Oscar ska göra kanske imorgon! Gissa om jag tänker äta lussebullar. Nu är det ju för tidigt egentligen, men lussebullar skulle jag älska året om, så dom får gärna baka lite såna redan nu.
Måntro hur snabbt dom tar slut haha:)

Jag hoppas att alla får en fin dag idag trots att ni läst mitt riktiga skitinlägg idag haha :)

Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar