lördag 26 oktober 2013

Man kan inte kunna allt man vill!


Gert gjorde en smoothie i nya maskinen häromkvällen :)

Hej hej!
Jag hade inte tänkt skriva något i dag heller faktiskt, men då Gert vaknade och mådde så himla illa så gör jag det ändå. Alltså inte för att han mår dåligt, men för att jag får skriva och vara ifred liksom.
När jag sitter och skriver i vanliga fall på vardagarna är ju Gert på jobbet och Melina i skolan så då har jag haft all tid i världen. Men då dom är hemma vill jag ju prata med dom och så kan jag ju inte koncentrera mig om jag inte är själv känner jag.

Idag nu på morgonen fick jag hjälp in i duschen och Inger gjorde en fin frisyr tror jag haha, jag har inte kollat, men jag känner liksom på mig att det är fint.
När dom åkte och Marielle vaknade och kom upp haha inte lätt att sova då det var Inger, Eva och jag på morgonen, så drack vi lite kaffe och jag bestämde mig för att skriva lite senare då hon skulle åka iväg lite.

Jag hoppas att Gert inte har magsjuka, usch det och migrän är det absolut värsta jag vet, man tror att man ska dö endera av illamåendet eller värken i huvudet om man har migrän.
Marielle skulle till Sara och rida nu på förmiddagen så innan hon for fick hon hjälpa mig att tömma min kateterpåse.


Ja tänk vad hon kan, och hon tycker inte det är något konstigt alls att tömma sin mammas påse haha :)
Vi skrattade om det lite innan hon åkte medans hon tömde.
Jag hade ju kunnat ringa hemtjänsten, men då Marielle kan är det ju enklast att hon hjälper mig då hon inte tycker det är äckligt alls:)
Gert brukar ju hjälpa mig mellan varven med det, men nu då han blev sjuk går ju inte det.


Igår var det en härlig dag och på kvällningen så hjälpte vi Maria att flytta, ja jag hjälpte ju inte till alls och hon skulle flytta in på tredje våningen såklart :) Inte så lätt då för mig kan jag lova haha :)
Jag bara var där iallfall och fanns liksom, ja hon vet ju att jag skulle hjälpt henne om jag kunnat, men man kan ju inte kunna allt man vill har jag då fått komma på och förstått.

Maria fick nog bannor igår kväll av fru Harriett då hon fick vara utan både armar och hår i flytten :)
Gert, Melina och Oscar hjälpte till och så fikade vi lite utanför dörren där det fanns ett riktigt "picnicbord" och det blir ju perfekt nästa sommar, att sitta där och prata och dricka lite kaffe och bara vara lite med bästa Maria.


Ja som synes fanns det iallfall tilltugg till den som vart sugen och nu var det ju inte bara mina som hjälpte till, utan Oscar och Victor och Jacob och Magnus hjälpte till också.

Jag är ju lite mammig jag och vill göra det jag kan, så mackor och fika och godis tycker jag liksom gör till så dom som bär kan få lite energi i sig, och så lite kaffe och dricka med förstås :)
Melina och Oscar skulle egentligen bre mackorna, men pga trötthet haha så gjorde min älskade Gert det!

Mysigt tyckte jag och jag tycker så mycket om Maria och vill att hon ska ha det bäst liksom!
En bäst person ska ha det bäst, så enkelt är det:)


Jag har ju inte skrivit på flera dagar och det känns alltid som att det blir rörigt då det blir så.
Jag har så mycket jag vill skriva men det blir ofta bara rörigt känner jag.
Jag har haft många fina soliga dagar iallfall och verkligen njutit av det, jag är så glad att det har varit en sån underbar höst med härliga soliga utedagar för mig.


En sak som är mindre rolig med hösten är all skit jag drar in, ja som ni ser så fastnar allt det här under och i mina däck, och sen följer det snällt med in :)
Det kommer att bli kanon om jag får en uterullstol snart, så jag kan få ha rent och fint inne, så som ju jag vill ha det.



Idag är det lite sämre väder och nyss såg det ut som att det snöade lite smått, men det har slutat nu men blivit regn istället och hur kul är det att gå ut då?
Jag träffade förresten min farbror, ja nu har jag många som jag kallar "min farbror" men den här har jag träffat och hans "maskin" går dubbelt så fort som min. Gissa om jag är avis?!

Vi brukar prata då vi möts och han är en gullig farbror tycker jag.
Han frågade mig vart jag köpt min "blåa" regncape häromveckan och jag sa att jag bara hade en rosa haha, han erkände att han var lite färgblind men inte så färgblind att han inte kunde skilja på blå och rosa :)
Haha jag vet ju att jag bara har en rosa så nog är han färgblind på riktigt allt.
Vi skämtar och kan skratta om många saker.
Han har också Ms men kan förflytta sig lite själv fortfarande han.

Jag träffade honom häromdagen och då frågade jag honom om jag fick köpa en sån regncape till honom då jag ska till Borlänge på måndag och vilken färg han helst skulle vilja ha haha:)
Jag fick bestämma jag, så nästa vecka ska vi ses på stan och fika lite och hans fru följer nog med hon också.
Roligt, och han behöver verkligen en sån så han också kan vara ute så mycket han vill, lika som jag kan vara.
Jag tror det lutar åt en grön, men jag får se då jag ser alla färger som finns.

Jag hade tänkt köpa en i smyg och ha i min "skuff" tills jag mötte honom, men som vanligt har jag inte tålamod med att vänta med att berätta haha så det blev ingen hemlis.
På mitt gamla jobb på Intersport så fanns ingen synd nog och TeamSportia brukar jag inte vara in på,  så det får bli Stadium i Borlänge där min är köpt. Det var min mamma som köpte min och den har verkligen varit till nytta.

Jag vill så gärna hjälpa andra människor med det lilla jag kan, och jag vill att alla ska känna att dom finns och att någon faktiskt ser dom oavsett.
Jag önskar att jag kunde få alla ensamma svikna människor att få tro på sig själva mer och att dom får känna sig omtyckta.
jag vet att jag inte kan rädda hela världen som ju jag vill, men jag vill gärna försöka!

Jag träffade en tant igår då jag skulle till Maria som var så glad varje gång hon såg mig sa hon.
Hon blev så glad att jag såg så snäll och levande ut sa hon haha.
Ja nog sjutton lever jag och hoppas att jag får göra det många många år till och känna samma glädje som jag gör nu.
Jag är så glad över livet och att allt känns så himla bra och enkelt fast det ju egentligen är rätt svårt och komplicerat.
Livet blir oftast som man gör det och så som man bestämmer själv.
Om jag bestämt mig för att vara arg och bitter så hade ju livet blivit så tråkigt och jobbigt, och inte tal om alla runtomkring mig. Dom hade inte stått ut med mig en enda dag tror jag.
Nu valde jag att ta den positiva vägen där jag faktiskt vill leva och må så bra det går, och att jag accepterar att jag är jag och inte kan ändra på det.
Nej jag mår oförskämt bra för att vara i min situation, men jag har förtjänat det kan jag tycka, och tänker fortsätta med det.
Utan alla dom bästa runtomkring mig hade jag nog inte varit där jag är tror jag helt ärligt, så jag har dom väldigt mycket att tacka för.
Att dom funnits och funnits, och dom nya fina vänner jag fått sedan vi flyttade hit , ja det går inte att tacka nog!

Jag hoppas Gert piggnar på sig under dagen här, så han slipper ligga och må dåligt, usch.

Jag hade så många planer för dagen jag haha, men vi får ta tag i dom imorgon istället kanske :)

Hoppas alla får en fin dag förstås.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar