tisdag 22 oktober 2013

Vi pallade en påse med småkottar :)


Hej och god förmiddag!
Usch att vakna till smatter på rutorna kändes sådär tycker jag idag.
Jag hoppas det regnat klart snart så jag kan ta mig ut utan att behöva klä mig allt för mycket.
Jag och Maria tänkte oss ut en sväng, men vi får se hur hon känner och tycker frampå förmiddagen.
Jag har haft en härligt skön helg, med mycket ute tid, jag verkligen älskar att vara ute och jag älskar att andas den härliga luften som är nu.
Gert sålde sin Audi i Lördags så det blev till att sätta på vinterdäck även på våran stora bil.
Vi ska sälja den också så vem vet, snart kanske han får lov att åka buss till och från jobbet :)
Men det går ju inte då det inte finns bussar som passar, så en stund får han låna Marielles lilla pärla har hon lovat.
Men hon ska ju åka och jobba i sälen snart så då får vi lösa det då den dagen kommer haha :)
Marielle var i sälen över helgen och hade lite kickoff typ tror jag vi kan kalla det, och då köpte hon sig en jättefin jacka som alla andra där har också, nja inte alla förstås men många.



Igår kom hon till stan och mötte upp mig och min mamma var med också, jag och Marielle försökte vara smakråd till mamma men det gick sådär haha.
Vi käkade lunch uppe på gamla Domus, det kanske heter något med gallerian nu, jag vet inte.
Jättegod mat verkligen och vi vart mätta och belåtna.

Igår morse skulle jag byta slang till katetern, och doktorn som skulle göra det kom från Falun.
Synd nog inte den doktorn jag hade då jag satte in min kateter, men det gick bra iallafall och efter en stund gillade jag den här doktorn också fast inte alls som den jag hade i Falun.
Han bytte slangen inifrån magen och ut genom magen och det kändes lite konstigt, men det gjorde inte alls ont.
Ibland kan det verkligen vara tur att inte ha känsel kan jag säga.
I helgen då Sandra var här och hjälpte mig, så hade vi på bensin, ja alltså bensin man köper på apoteket för att ta bort klister rester.
Vi skulle ta bort lite klister rester som jag hade på magen där slangen suttit fast bredvid hålet.
Hon fick lov att gno ganska mycket för att det skulle gå bort och så duschade vi av det väldigt illa luktande medlet.
Jag kan lova att vanlig bensin luktar supergott om man jämför.
Usch man blev faktiskt att må illa av den där lukten.
Vi tänkte inte mer på det men sen i förrgår kväll då Maria och Helena var hit så såg dom vilket brännsår jag hade där.
Typiskt nu då mitt sår på benet precis läkt. Jag har ett magveck också precis där det blev brännsår så jag får försöka tänka lite på det.
Lika i det här fallet så känner jag inget som tur är, men kroppen kan ju ändå känna på något sätt utan att jag gör det.
Jag får vara uppmärksam ifall det skulle bli något tok med mig, för då kan det ju faktiskt bero på såret jag inte känner.
Jag önskar att jag slutat lite tidigare med godis haha, för då skulle mitt magveck inte alls vara så stort :) Ni som är tjejer och läser det jag skriver förstår nog exakt vad jag menar med magveck.
När jag säger något sånt till Gert så fattar han ingenting han, för han tycker jag är smal och fin och har inte upptäckt några veck typ, haha eller hur liksom :)
Jag ska inte använda sådan bensin mer har jag bestämt haha, för det verkar verkligen som jag inte tålde det alls då jag fick brännskador av det.

Hur som helst så fungerar katetern som den ska hittills, men det kommer lite "klägg" ur hålet där slangen går in, antagligen för att han skulle stoppa in en grövre än den jag hade, men den är bara 12 mm så grov är den ju inte haha:)
Jag kan fortfarande inte titta på hålet där slangen går in, men som tur är har jag ju magvecket där som gör att magen är ivägen för att jag ska kunna se.
Skönt på det viset faktiskt för jag har verkligen ingen lust att se hålet!
Jag är iallfall så jätteglad över min kateter som verklige gör att jag fått mitt liv tillbaka, och min frihet ska vi inte tala om!
Jag kan vara borta hur länge som helst utan att behöva tänka på toalettbesök och det är superskönt!
Jag hoppas på att både brännsåret och slangsåret läker fort som tusan för det är inte skoj att ha dom även om jag inte känner dom.
Det blir ju lite oro över att det ska bli infektioner också så det vore bra om det bara blev bra fort som tusan.


Igår då jag varit på stan en stund skulle mamma simma och Marielle for hemåt och då kom mina hemtjänstare Sandra och Helena då dom visste att jag skulle hämta ett ganska stort paket på hemköp. Jag hade tänkt ta det med mig själv, och det hade ju gått, men jätteskönt att slippa verkligen.
Här på bilden tokar dom sig lite då dom ska sätta på mig min varma täck kjol innan jag ska rulla hemåt :) Dom är så snälla så inte klokt.


Så här fint skåp har jag köpt på tradera, och det är jättefint verkligen. Passar perfekt här hos mig och oss. Jag har inte bestämt vart jag ska ha det exakt, men i vardagsrummet blir det iallafall.

I söndags fick jag med Gert på en liten prommis, men han cyklade och jag körde rullstol.
Jag och Maria hade tänkt plocka kottar, men då det var så fint väder så fick Gert göra det istället för Maria.


Någon hade hunnit före oss, och snott massor av kottar :)




Kottarna räckte till oss med och det kommer att bli så fint här då jag blir klar med det jag tänkt göra med dom.
Jag har nog aldrig pallat kottar förut, men det blev en hel påse till slut, och trädet var nog kommunens så det gick nog bra.
Kottarna ligger nu på en bricka för att alla spindlar förhoppningsvis ska försvinna, om det nu finns några där i vilket ju jag tror haha:) men om några dagar är dom mogna för att tas in och för att jag ska kunna försöka pyssla till det lite fint.
Maria har tagit hit lite hasselkvistar också som jag kan använda, så det kommer att bli fint då jag är klar. Iallafall kommer jag att tycka det , och det är ju viktigast!

Viktigt att inte göra som andra säger eller tycker, viktigast att man själv är nöjd och att man tycker det blev bra. Man ska göra som man känner och som magkänslan säger, då blir det bäst.

Man ska inte göra som andra säger om man inte själv tycker lika förstås. Jag har ju skrivit om det där med att tycka själv och att det är så viktigt, och jag kommer att glida in på det stup i ett känner jag.

Det är viktigt att få vara sig själv och den känslan jag känner varje dag önskar jag att alla fick känna. Ett sånt himla glädjerus på något sätt, ja det är en riktig lycko känsla som det inte finns ord för.
Jag har iallfall inte kommit på något ord för det som passar.
Jag har försökt förklara för Gert, men även om han säger att han är lycklig och mår bra så har han inte känt den känslan jag försöker förklara.


När man mår så oförskämt bra som faktiskt jag gör, så blir inget så jobbigt liksom och jag känner att det är därför jag kanske kan tycka om andra människor så mycket.
Jag tycker förstås inte om alla människor, men många, och många jag inte känner alls och inte vet vad dom heter, men jag gillar dom verkligen.
Min en farbror jag skrivit om förut som är från Smedjebacken tex, jag drömde om honom lite i natt så därför tänker jag lite extra på honom.
Han är en härlig underbar människa och det är så skönt att kunna känna så och att kunna tillåta sig själv att få göra det.


Det är viktigt för mig att vara en bra människa och att hjälpa till med det lilla jag kan, att bara finnas och vara glad kan faktiskt hjälpa någon som har det svårt.
Och så det som jag tjatat om så många gånger, att säga hej då man möter någon.
Man kanske inte vill säga hej till alla då förstås, men om man möter någon som ser ensam ut eller som ser lite sorgsen ut. Säg hej!
Du kan rädda den personens liv bara genom att du faktiskt sett den personen.
Så jäkla viktigt att förstå det, och om alla gjorde det och var lite mindre ego så skulle väldigt många fler människor få finnas och framför allt, synas!
Att bli sedd då man kanske levt hela sitt liv ensam utan vänner eller någon som brytt sig om, viktigt viktigt!!
Nu då jag skrivit klart för idag så tänker jag sitta och hålla tummarna för lite bättre väder.

Jag hoppas ni alla får en fin dag idag!

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar