söndag 6 oktober 2013

Igår var det verkligen en regnig men härlig dag :)

Hej och god förmiddag!
Ja det ni ser ovan är faktiskt min frukost haha :) Jag har redan ätit upp, och jag sparade kakorna till sist och herregud vad jag gillar dom kakorna.
Sandra och Gert har kommit fram till förut då vi pratat om mig och dom här kakorna,  att det är mer vikt i en chips påse än det är i en kartong kakor.
Så jag kan ju egentligen äta en hel låda kakor till lördagsgodis jag, istället för chips som jag ju inte gillar, men dom tog den jämförelsen bara för att Gert ju gillar chips.
Det får nog kanske bli så framöver att jag hellre köper mina favorit kakor istället för godis:)

Min älskade Gert <3
Igår fyllde min fina älskade man år. Jag älskar verkligen när han eller barnen fyller år, jag gillar så mycket att få ger bort presenter och särskilt då jag tycker att jag hittat på något bra paket.
Jag gillar att få ge bort presenter mycket mer än jag gillar att få faktiskt,  och så kommer det nog alltid vara.

På dagen var vi till China town för att äta lite god mat, och gott var det!
Mamma ville bjuda ut oss och det var jättesnällt och kalasgott.
Jag tog som vanligt det säkra före det osäkra och tog friterad kyckling med sötsur sås, verkligen supergott!

Så här högt och illa sitter jag :)
Friterad kyckling:)


Mormor och Melina


Självaste födelsedagsbarnet :)
Det regnade då jag skulle ta mig iväg mot stan, men jag klädde på mig med regncape och mycket kläder så jag behövde inte frysa alls.
Gert och Melina åkte efteråt dom då det ju går lite snabbare att åka bli mot vad det gör för mig och mina 7,4 km.
Jag har varit dit och ätit några gånger sedan jag blev sittande i rullstol och det har varit förstås samma bekymmer varje gång. Jag sitter som ett "lass skit" och jag kan inte komma nära bordet då min rullstol är för hög.
Jag har ju fått höra då jag "gnällt" om det förut att alla i rullstol har samma problem, men jag vet nu och igår fick jag ännu ett bevis på att det inte alls behöver vara så.
Häromdagen var ju min arbetsterapeut hit till mig,  och jag talade om för henne att jag faktiskt blir ledsen och besviken och riktigt arg över att jag fått höra att alla har samma problem som jag,  och sen upptäcker jag själv att det bara är jag som sitter uppe i luften!

Jag är ju egentligen en sån som gillar att laga mat och baka och så får jag en rullstol som verkligen inte är anpassad för att platsa i köket.
Och jag har dessutom fått ett handikappsanpassat kök till mig, men till vilken nytta,  då jag inte kan använda det som jag borde?
Jag har ju nu bildbevis och efter att jag träffat farbrorn i Hedemora förra veckan så vet jag ju att det verkligen inte är så att alla har samma problem.

Igår då vi ätit lunch ute så sprang jag haha eller rättare sagt så rullade jag till folkets hus och loppiset där,  och där mötte jag en kille som hade en likadan rullstol som mig, alltså en C400 och han satt lägre!
Jag frågade om han ville vara med på kort med mig och det ville han.
Så nu har jag ännu ett bildbevis på att jag sitter jättehögt.
Jag bjuder er på kortet,  men vi ser väldigt roliga ut.


Han verkade vara en rolig och härlig person och även om han inte kunde prata så var det så jätte trevligt att träffa på honom.
Han hade ett tangentbord på sin rullstol så han kunde skriva där och jag kunde läsa :)
En härlig kille tycket jag och jag åkte hemåt och var så glad för att jag träffat honom.
Jag kände att jag skulle passa så bra som personlig assistent och det är ju ganska praktiskt omöjligt då jag ju tyvärr själv är sjuk och ju är jag egentligen kanske behöver en personlig assistent isåfall jag med.
Men jag kände verkligen att jag hade velat vara det och hjälpa honom i hans vardag om jag varit frisk och kunnat.
Jag fattar då inte varför jag fått en extra hög rullstol och att ingen kollat upp det ordentligt då jag gnällt. Ja gnällt och gnällt har jag väl inte, men jag har sagt till att det är besvärligt att nå och kunna vara som vanligt. Men det jag fått höra är att alla har samma problem! Skitsnack verkligen och nu vet jag!


Den här fina hittade jag på loppis, och den passar in perfekt här när jag blir klar med det som jag vill fixa till i köket så det blir mysigt.
Jag gillar verkligen gamla saker, det ger så mycket känsla och värme tycker jag om man har lite gamla saker.
Nu kan man ju blanda med både nytt och gammalt vilket jag gör,  men mest äldre saker blir det absolut.

Melinas Oscars mamma och pappa var där på loppiset och hade ett bord där så jag stannade och pratade lite med dom direkt jag kom dit, men dom skulle stänga efter en liten stund så jag åkte runt lite för att hinna se något också.
Det var Oscars mamma Anneli som skrivit på facebook att hon skulle till loppiset hela dagen, och om hon inte gjort det hade jag inte haft en aning om att det varit loppis,  så jag är glad att hon skrev på sin sida.
Dom som hade anordnat loppiset hade inte satt upp en lapp någonstans och inte annonserat,  så alla som fixat med sina grejer hade ju gjort det i onödan egentligen även om dom säkert fick lite sålt under dagen.
Ingen visste ju om att det var loppis!
Jo självklart var det ju några som visste, och då folk pratar med folk så går ju ryktena snabbt, men i vanliga fall brukar det vara jätte mycket folk där,  och nu var det nästan inga alls.
Hoppas dom bättrar sig till nästa gång.

När jag skulle åka rullstol hem vräkte det ner regn men jag hade ju min regncape på mig.
Benen blev blöta och då jag kom hem hjälpte mig hemtjänsten av med det blöta förstås.
Super skönt att vara ute fast det regnade, och med rätt kläder så är det ju bara härligt.
Det brukar ju vara så att man inte vill ut då det regnar, men jag ska faktiskt göra det och klä mig ordentligt för man behöver ju luft varenda dag.
Det som var värst var när jag var klädd och hade luvan uppdragen var då jag skulle svänga.
Jag såg ingenting utan fick stanna och vända runt hela rullstolen för att se så det inte kom någon bil.
På min kommande ute rullstol ska jag absolut ha backspegel på så jag har lite koll, det har jag bestämt.



Fin bild på Oliwer och Melina :)
Vi hade lite tårtkalas på kvällningen och Gerts fina Simon och Oliwer kom förstås och så Gerts bror Leif.
Mycket fika blev det och vi var ju mätta fortfarande efter den goda maten vi ätit vid lunchen :)

Jag hade köpt en smoothie maskin till Gert i present som jag vet han velat ha länge.
Min mamma hade köpt en kaffe bryggare en ny,  fast en gammal fin modell.
Och så fick han ju andra presenter förstås som tex en hockeymatch av sina söner i Leksand.
Det gillas verkligen av Gert och att få åka iväg med sina pojkar är det bästa och roligaste han vet, vet jag :) Perfekt present!!
På kvällen tänkte Gert köra igenom kaffebryggaren med vatten ett par gånger för att göra ren den, och jag kan lova att det rann rakt igenom haha:)
Typiskt att ha fått en maskin som var trasig och vi inte ens använt den.
Det var vatten överallt på bänken och golvet så det blev för han att torka.

Lite senare skulle han prova smoothie maskinen jag köpt och jag hade köpt grejer till som vi kunde prova med och då efter en liten liten stund då den kört en liten stund,  så small det till som bara den och den gick sönder!?
Ja man kan ju undra hur det gick till att två maskiner gick sönder på samma gång.
Vi hade köpt dom på Järnia på stan då dom sålt ut allt billigare, och det var över en månad sedan tror jag som jag köpte smoothie maskinen,  så imorgon får jag gå tillbaka med den.

Den har ju stått i sin kartong och väntat på gårdagen och bara det för mig är jobbigt haha:)
Jag har så svårt att vänta med saker jag vill ge bort, jag vill ge bort dom i förväg och har liksom inte tid att vänta till rätt dag, men i det här fallet har jag varit duktig och faktiskt väntat.
När maskinen gick sönder hade det nästan blivit klart så vi fick iallfall var sitt glas med något som var sådär om man frågar mig haha:) Oscar var här och han tackade vänligt men bestämt nej haha :) han ville inte smaka:)
Lite för tjock konsistens tyckte jag, men man måste ju träna och hitta på sin egen favorit förstås.
Oturligt iallfall att han skulle få två paket som var trasiga direkt, jättetokigt!

Innan mamma åkte hem till sig igår kväll provade hon min rullstol, kanonbra för henne så hon vet att hon inte ska ta tag i mig då jag har handen på joysticken då den ju är känslig. Nu förstod hon lite bättre och det var faktiskt jättebra att hon tog ett varv här så hon fick känna hur det kändes.



Idag ska vi ha en liten pysseldag och Gert har redan tagit in brädan jag fått av Maria och spikarna ska på plats!
Vi ska vänta tills jag kommer i min rullstol för just nu sitter jag i fåtöljen och då kan jag ju inte se hur det blir i köket härifrån riktigt.
Det kommer alldeles säkert att bli kanon fint och äntligen kommer köket att få börja leva liksom.
Jag fick ett mms av Maria igår då jag for hemåt i regnet där det var en bild på mina fina randiga koppar jag köpt förut, och så skrev hon: hittade till dig! Hon hade hittat på två till! Gissa om jag var glad:)
Jag var glad redan innan hon skickade meddelandet eftersom jag träffat killen i rullstolen och han spred så mycket glädje på något vis och sen fick jag meddelandet om kopparna!
Ja lyckan var total kan jag säga, jag var så glad så glad och att Maria hittat två till exakt lika:) Kanon!

Idag ska Gerts en syster komma hit och gratta lite på hans födelsedag som var igår och solen verkar titta fram så det blir nog en superdag.
Jag fick lite extra ideér också då Gert kom in med brädan för en stund sedan så jag ser fram emot att få fixa lite snart.
Men det är bäst att ta ett projekt i taget så han inte tycker jag är alltför dryg:)

Jag hoppas alla får en fin härlig dag idag.

Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar