tisdag 30 oktober 2012

Jag längtar tills jag kan baka utan så mycket krångel!



Mmm choklad :)


Hej och god morgon, eller snart är det ju förmiddag faktiskt.

Jag sov ganska länge idag och det behövde nog jag som sover väldigt lite varje natt.
Jag sover visserligen och lägger mig ganska tidigt jämt, men jag är vaken många många gånger under nätterna.
Det är inte bara nu det är så,  utan det har nog alltid varit så, eller iallafall ända sedan jag fick Marielle för 19 år sedan.
Jag vaknar av minsta ljud och sover väldigt ytligt om man kan kalla det så.
Jag är en riktig vakthund här och det är då ingen idé att någon försöker sig på att göra inbrott här för då får dom iallfall inte göra inbrott i lugn och ro kan jag lova:)
Har tänkt lite på det faktiskt, om det skulle hända och jag som ska upp i rullstolen och försöka mota ut dom objudna eventuella gästerna haha:)
Jag är nog inte mycket till hot just då skulle jag tro.
Men jag får väcka Gert och så får vi förstås tillsammans se till att dom försvinner.

Nu för tiden måste jag ju på toaletten lite titt som tätt också så ganska många gånger är jag vaken på en natt. Jag har många gånger tänkt att jag ska ha papper och penna bredvid mig för att göra ett streck varje gång jag är vaken, men det har inte blivit av och tur är kanske det.
Om jag visste hur många gånger jag är vaken kanske jag skulle få lite ångest över det och det är ju onödigt:)

Nu medan jag skrev i min blogg ringde en utländsk kvinna som var intresserad av våran bil som vi har ute på blocket, jag gav henne ett lägsta bud på bilen och så får vi se om hon hör av sig igen om det kan bli affär. Vore skönt om vi kunde bli av med den då jag ju måste ha den andra bilen som fungerar för mig, men man kan ju inte skänka bort den här vi har heller känner jag så vi får se hur hon gör till slut.
Jag håller tummarna för att hon slår till och kommer från Örebro och hämtar den.


Imorgon ska vi åka och titta på huset igen som vi tittade på i Lördags och jag hoppas att inte många är intresserade så det blir för dyrt.
Många och mycket funderingar har det varit på det huset och jag tänker framåt och hur det kan bli när det blir klart.
Något som kommer att vara det viktigaste för mig är ju köket, jag vill verkligen kunna baka och laga mat ordentligt och slippa sträcka mig hela tiden för att nå och jag vill slippa sitta på snedden då ju min rullstol är ivägen.


Förr i tiden då bakade jag jämt och tyckte det var så himla skoj, jag hade alltid massor av bullar hemma i frysen att ta fram om det kom någon.
I några år nu så har jag knappt bakat eller gjort något sånt, har liksom tappat lusten och efter att jag blivit sittande i min rullstol så går baket helt bort.
Det går verkligen inte och det är så himla krångligt och allt i fel höjd så man blir så himla trött när man väl försökt sig på att göra något.
Jag behöver ju också hjälp att få in och ut i ugnen så det är mindre roligt verkligen, för jag vill ju kunna själv förstås.
Jag vill verkligen kunna baka och med ett anpassat kök tror jag faktiskt att det blir bak hela tiden haha:) Det känns iallfall så nu då jag känner att jag inte kan.


När jag väl bakar här måste jag tänka på att alla inte tycker så mycket om choklad som jag och tjejerna gör:)
Killarna i våran familj gillar det inte alls lika mycket som vad vi andra gör, så man får försöka göra lite vita kakor och inte bara bruna :)

Hittat massor av fina och "goda" bilder på datorn så jag delar med mig lite här.

Jag verkligen längtar till vi hittar någonstans där vi ska bo och jag kan få hjälp med köket så jag kan vara som vanligt och kunna baka massor, men kanske inte lika fina saker som bilderna jag hittat här.

Marielle som är konditor och bagare kan göra fina saker då hon bakar, men mina är och blir inte alls så fina, men ganska goda iallfall och det är ju huvudsaken får jag lov att tycka.
Om det är hembakat ska det ju liksom se hembakat ut och då gör det ju inget om jag inte kan snitsa till dom så bra.
Något jag verkligen inte kan göra är tårtor, eller rättare sagt jag kan visst göra tårtor,  men dom blir superfula! Om jag ska göra någon framöver sen så får Marielle faktiskt fixa till den på utsidan för mina tårtor har alltid blivit fula.
Jag har förstås inte haft någon sprits eller ens tänkt på att skaffa en så det är ju mest därför dom blivit fula, men nu då jag har Marielle som kan så överlåter jag nog det till henne:)


Nu tror jag minsann att jag gör så att dom flesta blir lite fika sugna genom att lägga ut dom här fina bilderna på bakverk någon bakat, så kanske ni tar och bakar lite idag vem vet?

Igår ringde min sjukgymnast och undrade om jag ville att hon skulle komma hem till mig på kvällen och hjälpa mig att stretcha istället för att jag skulle åka till henne på eftermiddagen?
Hon skulle ändå till Smedjebacken så hon tänkte att hon kunde passa på att stanna till här så slapp vi ut och åka!
Vilken underbar människa hon är som tänkte och erbjöd sig så.
Självklart var det jättesnällt och superbra för mig som har det lite krångligt att ta mig i och ur  bilen så jag fick bli hemma och hon kom hit och hjälpte mig.

Det är så himla härligt med bra snälla människor runtomkring sig, alla andra kan man faktiskt lätt vara utan och jag har ju skrivit det förut men gör det igen.
Jag har förr haft många ytliga vänner som faktiskt inte alls varit vänner, och det är superskönt att inte ha dom så nära utan på långt avstånd.
För mig är det viktigt att ha riktiga vänner som alltid finns oavsett och så jag med förstås, att jag finns för dom oavsett.
Jag har inte så många,  men dom få jag har är verkligen riktiga och jag är så glad för dom!

Nu ska jag sluta att skriva för idag och jag hoppas alla får en fin dag och kanske har ni fått lite baklust av mina bilder idag:)

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar