onsdag 31 oktober 2012

Jag kanske måste gå lite i ide om vintrarna jag :)



Hejsan och godmorgon på er idag!

Jag har haft en lite dryg natt inatt då jag behövt gå upp på toaletten flera gånger, och det är så frustrerande kan jag lova då man känner att man är kissnödig och så när jag väl tagit mig till toaletten så har det gått över och det kommer inte en droppe!
Det känns ju inte roligt att ha släpat sig dit med både armkraft och rullstol och sen en krycka in på toa, helt i onödan:)
Jag har iallfall fått in tekniken ganska bra nu mot vad jag hade direkt jag kom hem från operationen.
Första gångerna jag skulle försöka ta mig in dit så var det som en maratonlopp haha :) Jättejobbigt!
Men nu är det mycket enklare förstås då jag fått träna och vant mig.  Men på natten då man är trött är det inte alls lika enkelt som på dagen.

Jag var på hockey igår kväll här nere i ishallen och då vi kom hem därifrån så tog vi en kopp te, jag drack bara lite lite grann, men det kan vara därför jag fick gå upp så många gånger.
Jag måste lära mig själv hur min kropp fungerar och inte fungerar, så det får bli stop på allt drickbart på kvällarna så jag slipper ränna upp hela tiden:)


Marielle var till doktorn i förrgår och hade nästan lunginflammation så hon fick medicin för det.
Hon har sovit här i natt och jag har tyckt så himla synd om henne,  för hon hostar och hon hostar.
Nu är det ju så att jag inte heller kan sova ordentligt då hon hostar men hon kan ju inte rå för att hon blivit så dålig.
Vi ska nog ta oss in på apoteket idag har jag tänkt och höra om det finns något hon kan ta förutom äcklig hostmedicin som hon kommer att totalvägra ta haha:)
Mina tjejer är lika som mig båda två, dom är lika känsliga för äckliga smaker och kan inte ta flytande medicin.
När dom var små försökte jag alltid ändå med den vidriga flytande kåvepeninen, men dom bara kräktes och då fick jag och dom lov att träna på att ta tabletter istället. Dom var nog dom yngsta barnen som kunde svälja en tablett, men skönt dom lärde sig det så fort för då slapp dom ju den vidriga flytande medicinen.

Igår ringde jag upp trafikinspektionen igen och fick tag i honom som skulle skriva ett yttrande till försäkringskassan.
Han har varit på semester och sen då han kom hem har han haft fullt upp, men han höll precis på med "mig" då jag ringde sa han haha:) Så han skulle skicka sitt yttrande till mig och till försäkringskassan och sen när jag fått beslut från försäkringskassan kan äntligen dom i Hedemora börja göra klar min bil, äntligen!
Jag har skrivit om den här bilen för länge sen i min blogg och jag tror minsann jag sökte bidrag i juli, så nog har det tagit tid allt.

En lite tråkig sak nu då det blir vinter för mig är att kanske inte kommer att kunna åka iväg själv iallfall fast jag har den nya bilen. Jag kanske inte kan ta mig från parkeringen själv dit jag ska,  och då hjälper det ju inte att jag kan köra själv och få hjälp av roboten i skuffen att ta in och ut min rullstol. Snön kan verkligen ställa till problem för mig känner jag.

När vi ska till Borlänge nästa gång ska vi stanna till vid hjälpmedelscentralen och få hjälp att fixa nya däck med grovt mönster, och så hoppas jag att det blir lite enklare då eller föresten mycket enklare ska jag ju skriva eftersom det var totalt hopplöst att ens försöka med mina däck som sitter på nu.

En sak som iallfall kan bli bra om vi ska någonstans på vintern är ju att jag kan köra iallfall, Gert eller tjejerna får ställa in rullstolen i skuffen och ta ut den sen så slipper ju Gert köra hela tiden som han ju varit tvungen till nu ett längre tag.
Marielle kan ju också köra och Simon med i och för sig, men det är ju oftast jag och Gert som åker och handlar och  lite sådär så det blir hans jobb.
Han gillar inte egentligen alls att köra bil, så förr innan jag blev sjuk var det oftast jag som körde.
Det kommer att bli skönt för både mig och honom då jag också kan köra,  och jag kommer att vara så himla glad och lycklig för att jag faktiskt kan själv!

Jag längtar redan till sommaren haha fast vintern inte ens kommit på riktigt här, för på sommaren kan jag köra rullstol överallt utan problem och då kommer jag att kunna ta bilen dit jag vill.
Enda kruxet då blir ju att få en stor parkeringsplats så jag får ut rullstolen.
En tränings sak förstås och ett väldigt planerande blir det ju, men det ordnar sig alldeles säkert och jag får försöka ställa mig på hörnparkeringar så jag har gott om plats :)

Jag gillar normalt vintern och kylan och mörkret rätt bra jag, och det gör jag ju nu med egentligen och mina ben som alltid är kokheta gillar verkligen då det är kallt har jag märkt.
Mina fötter gillar det inte men resten av kroppen som är normalt varm får klä på sig mycket så slipper den frysa.
Mina fötter är konstant iskalla dom så hur jag än har eller gör så är dom kalla och då är inte kylan det bästa för dom förstås. Lite svårt det där då olika delar av kroppen vill ha olika:)

Om det kommer att bli krångligt varje vinter att köra rullstol så kommer inte vintern vara någon favoritårstid mer,  utan då tänker jag kanske gå i lite ide, det kommer ju då bli så att jag får hålla mig mycket hemma och inne,  och så när våren kommer kan jag kika ut och vara som vanligt igen.
Det får kanske lov att bli så, men jag brukar trivas att vara hemma så det blir nog bra det ändå även om det ju känns tråkigt.
Jag får baka mycket på vintern så jag har fulla frysen till vår och sommaren kanske:)

Jag skulle säkert få en elrullstol förstås som kanske fungerar bättre ute i snön, jag vet inte faktiskt, men en sån kan man ju inte få med sig i bilen då ju den är mycket mycket större än en vanlig rullstol som jag har.
Men jag får förstås ta en dag i taget och se hur jag tycker den här första vintern gått först innan jag vet hur jag vill ha nästa:)


Idag tänker jag lite extra på min "lilla pojk" som jag skrivit om lite här i min blogg förut.
Han mår inge bra alls idag och har det jobbigt nu och jag hoppas han får lite extra ork och energi så han tar sig igenom det jobbiga han är i.
Han bor ganska långt härifrån så det är inte bara att åka dit och ge honom en kram och finnas bara,  men han vet att jag finns och bryr mig om honom och jag tycker att han är en underbar människa och man. Han var min lilla pojk förr i tiden då jag arbetade på Sj och sålde biljetter till tågen, men nu har han hunnit bli 30 år :) Kram till dig Björn om du läser min blogg idag <3

Idag på eftermiddagen ska vi titta på huset igen och det blir skoj, får se om vi har samma känsla idag som i Lördags och så får vi se hur det går med budgivning och allt som antagligen kommer att bli.
Håll tummarna alla för att det bara är vi som vill ha huset så det inte behöver bli så dyrt :)

Ha nu en härlig dag alla och så skriver jag imorgon igen <3

Kram kram

2 kommentarer:

  1. Ställ dig tvärs över två parkeringsfickor/rutor så ska du se att du får plats ;).
    Majsan

    SvaraRadera
  2. Haha ja det kanske jag borde göra så jag vet jag får plats, men är rädd för att jag får böter då och det vore ju inte superskoj precis :) Ska kolla upp alla regler som gäller då man har en handikappslapp till bilen och vart man kan parkera, vem vet man kanske får parkera lite hur som helst?

    SvaraRadera