måndag 1 oktober 2012

Idag blir en jättehärlig dag har jag bestämt mig för

Den här fina tavlan fick jag av Marielle och Melina på min födelsedag:)

Hej och god morgon denna underbara höstdag.
Igår bestämde jag mig för att det skulle bli en härlig dag idag så jag ska göra allt för att det ska bli så som jag vill.
Jag var trött igår kväll men jättesugen på att fixa och göra fint här hemma med lite nya gardiner, så Gert fick hämta ner min symaskin och en skarvsladd här i köket så att jag skulle kunna sy idag.
Det kommer att gå galant hoppas jag. Jag ska förstås klippa och stryka och göra klart först innan jag kan sy, och inte vet jag då heller hur det ska gå att gasa på pedalen, men det visar sig:) Sy tänker jag iallfall göra och hur jag än ska kunna gasa så måste det ju gå på något sätt, jag har ju två friska händer och armar just nu och då kan jag ju passa på att använda dom:)


Min fina gamla symaskin som min farmor haft förr i tiden verkligen älskar jag, den fungerar och fungerar hela tiden och har aldrig krånglat alls och såna maskiner gillar jag:)
Maskiner som inte fungerar blir jag galen på, jag blir så frustrerad då och förstår egentligen inte varför. Antar att det kan bero på att jag inte kan laga det själv så det är därför jag blir frustrerad och irriterad över sånt.
Ibland tror jag nog att jag skulle kunna laga vissa saker som går sönder, men jag verkligen ogillar det så jag försöker inte ens haha:) Hur jag är, men jag är helt ointresserad av det och det känns helt omöjligt tråkigt och svårt haha:)
Jag tycker att datorer och andra maskiner ska fungera bara och inte krångla och så är det bara liksom.

Precis som jag skrivit flera gånger förut så är det ju verkligen så, att jag kan allt jag vill och bestämmer mig för. Det enda jag inte kan göra är ju att gå så egentligen är ju det inte alls så stort problem. Problem har jag ju förstås då jag vill gå upp eller ner och vet att jag inte orkar det, men annars där det är rakt så åker jag ju i min rullstol och kan ta mig nästan överallt.
Det är bara trappsteg och kanter som gör att jag inte kan göra som alla andra människor som är friska i sina ben.
Jag kan lova att jag många gånger har bestämt mig för att jag har blivit frisk och att benen ska fungera som förut, men det är en sak jag inte kan bestämma över tydligen. Men man kan ju fortsätta att bestämma sig för för det iallfall,  för man vet ju inte om kroppen till slut ger upp kanske och gör som jag säger:) Ingen skulle vara gladare än jag isåfall förstås.

Jag ska berätta att jag fått en ny operationstid, det blir den 17 oktober, så jag kan fortsätta att skriva lite i min blogg precis som förut och nu ser jag fram emot det nya datumet och håller tummarna för att jag blir helt frisk och inte får någon ny förkylning tills dess. Jobbigt att behöva ställa in operationen och ändra datum men det kommer nog bli bra och jag får börja ladda om nu inför den 17:e istället.

Nu i helgen har min syster och min mamma varit här och hjälpt oss att måla om i ett rum och en hall, det är på övervåningen och dit kan jag inte ens ta mig.
Min syster har tagit kort och visat mig när hon kommit ner.
Så himla tråkigt att jag inte ska kunna gå upp och titta men det går inte.


Min systers yngsta dotter Jennifer följde med på lördagen och hon hjälpte mig med massor av saker, fixa ägg till äggsåsen som vi skulle äta tex, och så plockade hon ur diskmaskinen och massa mer. Duktig tjej och hon ville gärna hjälpa sin moster lite.


Jag och Jennifer hann med några vändor med yatzy också och hon tyckte det var skoj att låna min arbets stol för då kunde hon ju åka upp och ner med den lite:)
Jag gillar inte min arbetsstol alls, den är visserligen bättre än den förra jag provade men den är inte bra alls för mig. När jag får spasmer i mina ben och dom spänner sig allt dom kan,  så halkar jag nästan ur stolen,  så jag får vara glad över att jag bestämde att jag skulle ha handtag på den.
Utan handtagen hade jag inte kunnat hålla mig fast,  så då hade jag nog glidit ur den många gånger.
Det går bra att ha den förstås om jag ska steka något och sitta still en stund vid spisen,  men annars är den inte alls bra. Jag kan inte förflytta mig med den eftersom jag inte kan putta på med mina ben,  så när jag ska använda den måste jag bara ha den då jag ska sitta still någonstans.

Mamma och min syster blev nästan klara och min syster ska bara måla hallen en gång till och det blir nog i slutet av den här veckan. Jättefint blir det däruppe och jättesnällt dom hjälper till så det blir fint och klart.
Gert kan ju också måla förstås men han har ju fullt upp att greja nere i källaren och sen i tjejernas rum här som ska fixas klart innan vi ska sälja huset.
Igår kväll var han i tvättstugan och målade väggarna där, jättefint och fräscht blir det och jag förstår inte varför vi totalt bortprioriterat det under åren som gått.
Jag har inte känt alls att det varit noga i källaren eftersom vi ju inte bor där nere, men superfint blir det nu och det blir kanske så fint överallt att vi inte vill flytta härifrån haha:)

Jag har pratat med Marielle i London lite då och då, men bara korta stunder.
Hon har det jättebra men det är som jag förstod jättejobbigt att ha alla grejer i sin resväska hela tiden och bo så nära alla andra i samma rum.
Hon längtar lite hem och när hon kommer hem kommer hon nog tycka det är underbart skönt att få komma hem till sitt rum igen.
Hon har jätteskoj i London iallfall och hon lär sig massor och dom har prov på drinkar och historia hela tiden.
Dom skrattar nog och har skoj hela tiden tror jag och hon lär sig så mycket engelska och det är ju superbra att kunna prata flytande engelska.
Hennes mamma alltså jag, är lite avis på just den biten, jag önskar ju att jag också kunde prata helt flytande. Har bestämt mig för att gå en konversationskurs någon gång så jag får träna jag med, men än har jag inte sett någon kurs som passar mig.
Behöver först få min bil också så att jag kan ta mig till kursen själv och inte behöver skjuts varje gång.
Det kommer att bli en härlig känsla att kunna klara sig själv kan jag lova.
Det kommer att bli lite krångligt med att ha en bil med robot i skuffen som ska ta ut och in min rullstol då det ju krävs ganska stor plats runtomkring bilen för att jag inte ska repa upp allt runtomkring min egen bil. Det krävs en hel del planering för att kunna parkera så att man kan både få ut rullstolen och in den.
Jag ska ha en tumstock i bilen så jag kan sticka ut den för att vara säker på att det går, i början kan det ju annars bli lite olyckor och det vill jag absolut inte. Vill inte repa upp någons bil:)

Jag har försökt sitta i våran fåtölj här hemma i helgen som vi haft här i vardagsrummet med förhöjningarna under, men det har varit helt fel modell så jag har liksom halkat ur den. Även om jag bullat upp med kuddar för att sitta bra så har jag suttit jättedåligt.



För många år sedan ropade jag in en fåtölj på en auktion i Grebbestad som vara alldeles ny och superbillig och den har jag fått lov att ta ner i vardagsrummet nu så jag har någonting att sitta i.
Vi satte eller rättare sagt Gert satte upphöjningarna på den fåtöljen istället och det ser så himla roligt ut haha:)


Den är verkligen superful och särskilt nu med dom extra bruna "stövlarna" haha, men den är jättebra och jag sitter superbra i den och halkar inte ur, så den får det lov att bli kvar i vardagsrummet nu framöver ett tag.
Jag trodde jag hade slängt fåtöljen men som tur var stod den kvar på övervåningen och den kommer att göra skillnad för mig nu då jag inte kan ta mig ner i soffan. Jag behöver kunna sitta i något annat än min rullstol så det känns kanon att den fungerade.

Nej nu ska jag sluta skriva för idag och jag hoppas att alla har en fin dag och att solen kanske skulle kunna kika fram lite, men det ser grått ut här.
Jag hoppas att alla får en lika bra dag som jag har bestämt mig för att ha idag!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar