onsdag 28 november 2012

Glädje och massor av ork!!

Den här fina fick jag av mamma:)

Hej och god morgon!
Jag lovade ju att skriva igen igår, men igår var en hektisk dag och det fanns inte tid eller ork för att sitta vid datorn då jag väl kom hem:)
Men nu är jag tillbaka och idag ska jag bara ha en riktig hemmadag, jag ska inte gå utanför dörren känner jag.
Jag har gjort lite kaffe och ska försöka dricka några klunkar:) haha kan ju låta tokigt att försöka börja dricka kaffe igen men jag vill kunna dricka en kopp varje morgon eftersom det verkligen är något jag saknat.
Jag tycker inte det är gott nu egentligen men jag vänjer mig noh och lukten och saknaden kanske försvinner nu då jag börjar med en kopp om dagen. Idag lyxar jag till med en lussebulle till också :)

Jag var till Falun igår först på röntgen och sen fick jag träffa min doktor.
Min kära doktor, han är så himla bra och jag känner mig så lugn och trygg med att ha han som doktor.
För länge sendå jag opererade min första höft för massor av år sedan hade jag ju min bästa doktor Tord Röstlund på Mölndals sjukhus, och vart så ledsen då jag fick höra att han slutat operera och jag fick en ny doktor där.
Nu är jag så glad jag har min doktor i Falun så det är inte klokt så glad jag är för det.
Jag har skrivit det förut men han heter Bjarne Lund Pedersen och som det syns på namnet så är han dansk. Jag verkligen gillar Danska språket och tänker verkligen åka till Danmark någon gång och då samtidigt titta på när Rasmus sjunger på någon konsert kanske:)
Jag känner mig lika trygg med honom som med doktor Röstlund och igår berättade han att han varit lite orolig faktiskt för hur det skulle gå för mig efter operationen.
Innan operationen verkade han inte orolig alls :) men han visste ju inte hur min Ms skulle reagera efter operationen.
Han sa att enligt röntgen så läker det bra inuti och all transplanterad benmassa han stoppat in runt hela min led håller på att bli bra och det är ju superbra.
Han tror att det beror på att jag är så positiv och mår bra som gjort att det gått extra bra efter operationen och han kan faktiskt ha rätt känner jag.
Jag mår ju bra och nog är jag positiv allt :)

Jag ska börja stå på mitt opererade ben och belasta fullt ut nu direkt så mycket jag kan, så idag kommer jag att träna på att stå! Mycket träning får det bli, för jag blir ju  mindre vinglig med två ben iallfall än med ett som det ju varit nu i sex veckor.

Jag frågade min doktor om varför det känns som höften ska hoppa ur ibland när min sjukgymnast hjälper mig att stretcha. Jag har varit lite orolig att det skulle vara som innan operationen då det ju nästan känns lika i vissa lägen, men jag ska inte vara orolig.
Min sjukgymnast och jag ska bara göra jättelite med mitt opererade ben och inte förrän om ett halvår är risken för att det ska hoppa ur igen borta. Alltså om ett halvår ska det läkt ordentligt och min höft ska vara lagad klar då:)
Härligt för det hade ju inte varit skoj om jag opererat mig och jag ändå fortfarande har samma problem som innan nu efteråt.

Min doktor berättade att han ska jobba i Örebro ett halvår snart och sen efter det vet han inte om han ska vara kvar i Örebro eller tillbaka till Falun.
Han lovade mig att jag självklart får komma till Örebro om han blir där eftersom min nästa operation inte är vanlig alls och inte många kan laga den höften.

Han sa som vi pratat om förut att mitt vänstra ben också är helt slut och att jag ju måste laga det också. Det benet har jag redan lagat en gång så det känns tråkigt att behöva göra det igen, men jag har ganska ont i det så det är bäst att jag gör det så småningom.
Doktorn vill inte att jag ska vänta för länge eftersom det är så trasigt,  men vi bestämde att jag först ska bli riktigt bra i mitt nyopererade ben så jag kan lita på det innan vi tar nästa.
Om ett år ungefär bestämde vi, så nu är det bara att ladda om inför nästa ben och nästa operation:)
Känns lite drygt förstås men det har ju varit så i mitt liv att när jag fixat det ena benet och är glad för det så är det nästas tur, mycket ork måste man ha men det verkar som jag har det faktiskt!

När jag kommer igång med benet och står och kanske till och med kan ta ett steg, (jag hoppas verkligen att jag ska kunna orka ta ett steg ibland och att benen kommer bära mig bättre) få sluta med mina långa stödstrumpor. Det ska bli skönt att ha korta vanliga stödstrumpor,  men jag tar det säkra före det osäkra och fortsätter nog några veckor till med dom långa, jag vill ju inte få någon propp så då är det bättre att vänta lite.

Min mamma skjutsade mig till Falun igår och efter sjukhusbesöket åkte vi till Borlänge och gick på kupolen lite.
Jag köpte inte så mycket men lite inslagspapper och en jättefin ljusstake hittade jag på.

Måste köpa några nya lite kortare ljus som är raka :)

Min mamma har en saab, en gammal men fin och välvårdad bil,  men attan vad krångligt det vara att ta sig i och ur den då den ju är jättelåg om man jämför med våran bil.
Min mamma vägrar att köra våran bil ( den är såå stoor!!haha:) så jag tänkte att det fick gå bra med hennes bil men gud så jag fick kämpa.
Idag nu på morgonen känner jag att jag är alldeles ledbruten men det är väl träningsvärk kan jag tro:) Många skratt blev det och särskilt då jag skulle ur bilen och fick ta i med alla krafter jag hade.
In i bilen var inte heller lätt för då blev ju  mina ben spasmiska och stela och hur lätt är det att få in ett rakt ben i en liten bil?
Haha gud så jag skrattade och blöt blev jag eftersom det regnade då jag höll på att krångla och benen var utanför bilen:)
När vi varit på kupolen åt vi lite god mat på pizzerian som ligger bredvid Lidl och det var jättegott.Jag tror den heter Pronto om jag minns rätt och dom har börjat med dagens lunch där och en kille som jobbade där hjälpte mig och hade på mat och dukade fram och ja oj vilken service verkligen. Kycklingfilé, ris och currysås valde jag och det var jättegott :)
Vi brukar ofta käka där dom gånger vi är till Borlänge för på kupolen är det så rörigt och massor av folk hela tiden så där orkar vi inte köa och försöka få plats:) Det här stället vi käkar på ligger ju jättenära så det är ju bara att gå dit och låta bilen stå kvar vid kupolen så man slipper krångla med det.

Vi åkte mot Ludvika och så åkte vi till Jysk för att köpa några handdukar som min morfar ska få i present då han ju fyller år imorgon.
Min syster har köpt lakan till honom som han önskade sig och så ville han ha lite nya handdukar också så nu är presenten från oss klar till honom:)


Min mamma fyller också år imorgon, häftigt att dom fyller år på samma dag, vilken present för morfar då min mamma föddes, härligt och säkert inte så vanligt att man fyller år samma dag som sin förälder.
Mamma ska åka till min morfar i Norrköping idag så hon ska komma förbi här och hämta paketen jag gjorde igår kväll då jag kom hem.

Efter Jysk skjutsade hon mig till Melinas skola där jag skulle på möte med Melinas rektor och mentor och sen efter det hämtade Gert mig så jag äntligen fick komma hem:)
Det var så himla skönt att sätta sig i våran bil som är hög och bra för mig att ta mig i och ur:)
I och ur bilar alldeles för många gånger igår för mig verkligen, men men det gick bra och nu får jag ta det lugnt och bara vara idag.

Som sagt så ska jag bara vara hemma och inte göra något särskilt förutom att träna mitt ben på att stå lite. Jag ska duscha om en stund så min mamma kan sätta på mig stödstrumporna då hon ändå kommer förbi och hämtar paketen.

Jag och min syster har beställt jättefina adventshästar och en fin tavla till våran mamma som hon ska få, det blir spännande är att höra vad hon tycker om sina presenter men jag tror hon kommer att gilla dom.

Jättefin tavla som vi bestämt texten på :)

Advents hästar:) Superfina!

Åsa heter hon som gör dessa saker vi beställt, och hon är så himla duktig och så snabb också att fixa och skicka. Hon bor i Ljusdal så det är inte så lätt att sätta sig i bilen och bara fara dit:)
Det är ju en bit:)
Det kommer bli många presenter framöver som hon gjort är jag säker på.
Jätteroligt att kunna ge bort något som någon gjort och superkul att få något som någon gjort också tycker jag:)
Kanske ska jag beställa något som är till mig själv? Blir nog så faktiskt men jag ska flytta klart först så jag vet det blir rätt.
Jag verkligen längtar tills vi ska flytta och det ska bli så roligt att få fixa och göra fint där och det kommer att bli så himla bra då jag ju kan ta mig fram överallt så mycket enklare än här hemma.
Jag kommer förstås inte kunna ta mig ner i källaren, men jag hoppas att jag någongång ska kunna få en hiss så jag kan ta mig ner dit också, men det är inte prio ett om jag säger så.
Nej det viktigaste är att få ett kök som fungerar för mig och som jag kan arbeta i utan att få ont överallt.

Nu ska jag in i duschen och sen skriver jag nog lite mer när jag är klar:)

Ja nu är jag tillbaka igen efter att ha duschat och fått på mig stödstrumporna.
Gert har tagit med ställningen jag använder för att få på mig strumporna till jobbet för att försöka fixa så jag får längre ställning så jag når ordentligt,  så jag kanske kan sätta på mig strumpor själv till slut. Det är såna enkla små saker som alla tar för givet och bara kan som är viktiga för mig.
Jag vill ju helst kunna göra allt jag kunnat förut innan jag blev sjuk, och att sätta på sig strumporna är ju en viktig sak.
För mig är det extra viktigt då jag ju alltid är iskall om fötterna och då är det ju inte skönt att gå utan strumpor.
Jag kan inte få på mig tofflor själv heller för annars hade jag ju kunnat ha såna på mig förstås.
Jag hoppas att det en vacker dag ska bli en aningens bättre,  men jag tror ärligt talat inte att det kan bli det, det känns inte så alls.
Jag deppar inte ihop mig för det, utan tar det som det är, jag tror det är en styrka hos mig faktiskt.
En styrka att jag inte känner att det är orättvist att jag blivit sjuk eller så, utan jag vet ju att vad som helst kan hända vem som helst och jag lever ju och känner att det är viktigast.

Jag är ganska rädd om livet faktiskt och vill leva här och nu!

Jag lär mig mer och mer om mig själv och till slut blir ju allt ännu lättare än det är, men självklart har jag jobbiga svåra stunder jag med.
Igår kväll sent så hade jag en jobbig stund tex, min mage är allt annat än fungerande och så hade jag fuskat och glömt ta min aloevera och inte druckit varmt vatten heller så då fungerar inte magen alls och när man har en mage som är knäpp mår man verkligen inte bra, usch säger jag bara.

Imorse då jag vaknade började jag med två glas aloevera, ja inte stora dricksglas men små huttglas har jagdruckit och sen har jag gjort varmt vatten som jag druckit.
Jag får verkligen inte fuska eller glömma bort det vet jag ju för då blir jag inte alls att må bra. Skäms på mig!!
Jag är så glad att jag hittat på aloe vera så jag kan få lite bättre ordning på magen även om den ju inte alls är riktigt bra ändå förstås, men med min sjukdom så kan jag nog aldrig få en bra mage igen känns det som.
Eftersom tarmarna inte fungerar som dom ska så blir det ju självklart krångel,  men jag är glad att jag kommit på vad som hjälper mig lite så jag slipper ta tabletter och annat som ju gör att man får biverkningar av det och det vill man ju inte ha.
Av aloe får man inga biverknignar alls utan man smörjer sina tarmar lite inuti kroppen och det är ju precis det jag behöver.

Igår fick Marielle lov att gå till doktorn i Sälen och hon fick droppar till sina ögon, hon har lyckats få ögoninflammation av något slag och det var väldigt smittsamt så hon får inte jobba förrän på lördag igen.
Lite typiskt och tråkigt för henne nu att bara vara där alldeles själv och inte ens kunna jobba.
Men snart är hon frisk och då kör allvaret igång haha:)
Jag tror hon kommer ha jätteskoj på sitt jobb och det verkar som hennes chef och dom som jobbar där är jättebra.
Hon tog med min film "stolthet och fördom" som är många timmar och flera skivor,  och igår då hon kom hem från doktorn  tittade hon på den och nu är nästan hon också kär i mr Darcy :)
Vem blir inte kär i honom då man tittat på den filmen?
En riktig kärleksfilm med äkta kärlek, härligt!

Idag blev det ett inlägg om lite allt möjligt men så blir det ofta känner jag.
Jag börjar med en sak jag vill skriva om och så slutar det med något annat.

Jag hoppas förstås att alla får en fin dag, och jag skriver imorgon igen :)

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar