torsdag 1 november 2012

Lite mycket på gång just nu :)

Hej och god morgon!

Idag är början på en ny dag, klockan är inte så mycket och det är mörkt ute fortfarande.

I natt har jag fått sova hela natten, eller rättare sagt så har jag sovit mellan Marielles alla hostningar. Usch tycker så synd om henne och jag hoppas det ger sig snart.
Jag har inte behövt att gå upp en enda gång på toaletten förutom strax före sex imorse, och det känns faktiskt skillnad i min kropp som annars måste släpa sig till toaletten flera gånger varje natt.
Jag har fått frågan om jag inte vill ha en toalett här inne i sovrummet nu medan jag inte kan stödja på höger ben och det är extra krångligt, men nej tack!
Fy så hemskt vidrigt för Gert att behöva tömma och göra rent efter mig, då kämpar jag hellre på till toaletten. Om jag inte kunnat stå alls vet jag inte hur jag skulle gjort förstås men nu har jag tur som iallfall kan stå lite på vänster ben och får vara glad över det förstås vilket jag ju verkligen är.

Igår ringde Roger från Hedemora anpassning och undrade hur det var med mig och hur allt gick med försäkringskassan och så. Jag har ju väntat och väntat på att dom ska höra av sig, men ringde häromdagen och då väntade försäkringskassan bara på ett papper från trafikinspektionen., och sen skulle det gå ganska fort lovade hon att fatta ett beslut.
Jag kan ju inte köpa en bil som ska anpassas om inte försäkringskassan hjälper till att betala anpassningen så därför har allt dragit ut på tiden, men Roger berättade att han på trafikinspektionen ringt honom för att fråga om en lyft jag kommer att behöva ha.

Det är en lyft man sätter bredvid sätet som man kan fälla ut och så kan jag sätta mig på den och sen försöka glida in i sätet på bilen.
Jag tror att det kommer fungera superbra om jag får en sån, men lika som med allt annat så är det ju träning som gör att det blir enkelt och smidigt till slut.

Jag hoppas nu att det går lite fort på försäkringskassan så dom kan ta ett beslut,  så att jag kan köpa Hedemoras demobil och så dom kan börja fixa den efter mig och mina behov.

Gud vilken frihet jag kommer att känna då jag äntligen kan få köra en bil själv igen.

Jag ska få ett nytt körkort där dom skrivit in att jag bara får köra anpassade bilar, men det gör ju ingenting alls för mig då jag ju faktiskt inte kan köra med benen eller fötterna.
Det kommer att bli superskönt verkligen!

Fick en bra kommentar av "majsan" på mitt förra inlägg, att jag skulle parkera tvärsöver två rutor, för då vet jag ju att jag får ut och in min rullstol med hjälp av roboten som ju tar lite plats på sidan om bilen under tiden den jobbar :) En bra idé och jag ska kolla upp det :)

Jag passade på att fråga Roger som också sitter i rullstol vad han har för däck på sin, han har smala med grovt mönster sa han så såna ska jag också köpa.
Jag måste ju verkligen kunna köra lite ute fast det kommer snö, för annars blir jag ju alldeles handikappad på riktigt och inte kan ta mig någonstans själv alls.
Vill ju kunna klara mig själv och det går ju inte om någon ska behöva putta på mig överallt :)

Idag ska vi åka till Ludvika på eftermiddagen och få hjälp att byta lampa till våran bil nu igen, dom går sönder titt som tätt så jag undrar vad dom gör för fel?
Eller fel kanske dom inte gör men då jag bytte i Fagersta förut då jag jobbade där på Intersport så höll iallfall lamporna väldigt mycket längre än nu. Kanske bara är dåliga lampor :)
Dom tycker inte heller det är klokt och för oss kostar det ju flera hundra varje gång eftersom det tar en stund. Så himla synd man inte kan byta lampa själv ens, och dom som bygger bilar tänker inte tydligen på att man ju vill kunna byta en liten lampa själv. Tokigt verkligen men så är det.
Efter att vi bytt lampa ska jag till sjukgymnastiken och Gert skjutsar mig dit, blir jättebra att få hjälp med lite stretching igen.
Min mamma har erbjudit mig att skjutsa till eller från eller både fram och tillbaka till sjukgymnastiken ibland så Gert ska slippa göra det, men det går inte för mig att komma in i hennes ganska lilla saab och hon vill inte köra i våran bil så det får lov att bli Gert haha:)
Hon tycker att vi har en jääättte stor bil, men det har vi ju inte utan den är bara en aningen högre än en vanlig bil och lite längre kanske, men när man kör den så är det precis som en vanlig bil.

Igår kväll var vi och tittade på huset igen som vi tittade på i Lördags, det är verkligen precis så bra som det ska och tjejerna var med och tittade också och tyckte det var ett bra hus, men lite fult haha:)
Dom har ju helt rätt,  för på utsidan är det riktigt fult, men det går ju att fixa till så det blir fint när det är klart.
Mäklaren sa att hon skulle höra av sig på fredag eller måndag så nu blir det jobbiga, det är verkligen superjobbigt att vänta.
Får höra om det är många som är intresserade och tänker bjuda på huset eller om det som jag hoppas förstås bara är vi.
Vi kände båda två att det skulle kunna bli super bra där för oss alla och särskilt för mig som kan ta mig in på toaletten och överallt utan att det är smalt och krångligt.
Ett bra hus och det skulle vara kanon om vi fick köpa det, men man och vi är ju inte gjorda av pengar förstås så blir det för dyrt går det ju inte.

Nu ska jag sluta skriva för idag och jag hoppas förstås att alla får en fin dag när dagen väl kommer igång, det är fortfarande mörkt och lite ruggigt ute ser det ut som.

Kram kram





2 kommentarer:

  1. Håller tummarna för er med huset. Det är kanske en fördel för er att det ser "fult ut" och avskräcker vissa spekulanter. Så var det med mitt hus i alla fall när jag skulle köpa det. Ingen budgivning utan jag kunde t.o.m pruta på priset, som var även det var på tok för högt satt, vilket säkert skrämde bort ännu fler husköpare. Nu har jag bott här i sex år och får ofta kommentarer att det är fint och välskött och det värmer. Kramar!

    SvaraRadera
  2. Åh ja jag får hoppas det är lika som för dig och ditt hus då.
    Vi vet att det är ett par till som kollat två gånger, så dom är väl iallafall lite intresserade, men håller tummarna för att dom tycker det är för mycket jobb haha :)
    Det jag sett på dina bilder är ju att det är jättefint hos dig och tur var att ingen mer ville ha just ditt hus då och vilken tur det var skruttigt då.
    Tack för att du håller tummarna, det kan verkligen behövas, men det känns som vi borde få ha lite tur här i livet nu så då borde vi få köpa det huset vi.
    Kramar från mig till dig <3

    SvaraRadera