torsdag 8 november 2012

Hade en lite gnällig tjej igår kväll :)

Hej idag igen!

Jag har varit på lite sjukgymnastik på morgonen och  efter det plockat ihop lite här hemma för jag tänkte sätta mig och se två filmer jag inte hunnit se.
Vi ska lämna tillbaka dom ikväll så jag ville se dom innan.
Jag har nog bara en gång tittat på en film då jag var själv hemma och det var stolthet och fördom, dom som sett den härliga kärleksfilmen vet att den tar tid haha, jag minns inte hur många timmar den är men väldigt många iallfall.
Jag menar nu inte att jag inte sett någon film själv alls, men då är det filmer som gått på tv:n, jag är lite smått allergisk mot dosor och sånt så det är därför jag inte satt igång en skiva i dvd:n mer än en gång :)

Kom hur som helst på mig själv med att vilja skriva några rader här först innan jag sätter mig och ser på iallfall en av filmerna. Inte säkert jag får igång dvd:n ens, men jag ska göra ett försök.
Alla maskiner och sånt har jag lite jobbigt med, särskilt tv dosor och dvd dosor.
Det finns ju massor av knappar och jag orkar liksom inte lära mig ens :)
Har nog alltid varit lite så och när det kommer till sladdar i och ur tv:n och dvd:n och sånt så ger jag upp innan jag ens försöker.
Den tekniska i våran familj har brukat vara Marielle, när vi bara var vi tre tjejer så var det absolut bara hon som fick fixa med sladdarna,  och ville inte hon så fick vi låta bli att titta:)
Nu är vi ju några fler i familjen som kan fixa med sladdarna och Melina kan hon med.
Mina tjejer har inte haft något val om man säger så och inte haft det så lätt med en mamma som vägrat:)

Igår kväll följde jag och Melina med Marielle till Borlänge och vi gick på kupolen medan vi väntade.
Ett och annat inköp blev det och en fin farsdags present till Gert fick vi med oss hem också.
När kupolen stängde vid åtta så gick vi till pizzerian som ligger alldeles nära och vi käkade i lugn och ro och tänkte att nu måste väl Marielles kurs/möte vara slut snart, men inte då!
Vi satt länge på pizzerian men fick till slut bestämma oss för att gå till Ica på kupolen och mingla lite där under tiden vi väntade:)
Melina var inte glad kan jag väl säga lite fint haha, hon var arg i en timme minst och ville att hennes storasyster skulle komma nu!!

 I vanliga fall är dom ju världens bästa vänner mina tjejer som ni ser här då dom hjälper varann med hårfärgning tex :)

Även om hon var sur på Marielle så hade vi faktiskt roligt och många skratt blev det.
När vi minglat runt på ica så skulle ju dom snart också stänga och det gjorde dom ju klockan tio, så vi tänkte sätta oss på en bänk tills dom skulle slå igen.
Bänken var upptagen av en tjej och tusen kassar :), så då bestämde Melina att hon skulle sätta sig på en påse där man pantar burkar.
Jag som satt i rullstolen hade ju inga problem med sittplats, det är faktiskt en fördel måste jag tycka, jag har liksom alltid med mig min stol.
Det kom ganska många människor förbi då Melina satt där med sina påsar och hon kände det var ungefär som hon satt och tiggde pengar,  till slut ville hon tigga pengar så hon skulle kunna ta en taxi hem:)
Ja sa jag då, då måste du nog sitta kvar här tills imorgon och tigga hela dagen imorgon och då skulle ju det ta längre tid än att vänta på våran storasyster.
När tjejen med alla kassar gått så gick vi dit och satt oss där istället och då bredvid var det en häst man kan stoppa pengar i som gnäggade lite då och då som inte gjorde Melina gladare.
Ja man kan ju säga att hon var arg på allt där en stund, men jag hoppas det gått över tills idag för imorse märkte jag inte att hon var lika arg längre.
Hur som helst så hade vi en ganska mysig och rolig kväll där på kupolen och inte är det varje dag man minglar runt på ica till tio på kvällen.
Marielle kom alldeles strax efter tio och hämtade oss och han som hade hållt i mötet hon var på hade pratat och pratat så hon kunde inte komma iväg:)
Melina satte sig bak och satt på hörlurarna med musik i så kunde hon vara arg där för sig självt och jag och Marielle kunde prata om allt skoj hon varit med om.

Igår på förmiddagen ringde jag på en lägenhet i Ludvika mitt på stan, en fyra skulle det vara och dom höll på att renovera den nu precis så det skulle bli både nytt kök och nytt badrum.
När vi kom dit berättade Micke som var vaktmästare där att dom gjort om den till tre rum istället:( Inte så bra för oss med tanke på att vi ju behöver ha några sovrum och kan inte klämma in alla fyra barn i ett riktigt.
Vi vill ju inte heller ha våran säng i vardagsrummet så tyvärr gick den lägenheten bort.
Om det funnits fyra rum hade den varit perfekt och vi hade kunnat bo där tills vi hittat på ett nytt hus som vi gillar, men vi får leta vidare.
Inte alls lätt och om det är någon som läser min blogg som kanske kan ha något tips eller någon idé är jag jätte tacksam för förslag.

Har idag pratat med försäkringskassan om min blivande nya bil och bidrag och lite sånt.
Jag fick det tekniska utlåtandet från trafikinspektionen som krävs innan försäkringskassan kan bevilja stöd till bil, men min handläggare hade inte fått det än.
Vi bestämde att jag skulle skicka en kopia till henne av mina papper så det är nu gjort och jag hoppas det går lite snabbt så jag äntligen kan köpa den bilen jag vill,  och att dom kan fixa den så jag kan köra den alldeles själv sen.
Jag har nu skrivit om den här bilen många gånger och det drar ut på tiden med allt som ska fixas innan så man kan nästan bli tokig.
Men som allting annat så är det som det är och man måste vänta, men jag gillar verkligen inte att vänta.

Jag har en vän som fått besked att han har cancer, jättetufft och jobbigt och han har det inte alls lätt, men nu är det inte bara det att det är ett jobbigt besked att få, utan han ska vänta!
Jag kan banne mig inte förstå hur det kan vara så att när man blir sjuk, allvarligt sjuk och behöver få komma igång med behandling direkt, då ska man få lov att vänta?!
Det gör mig jätte arg och jag förstår inte hur dom tänker dom på sjukhusen.
När man blivit sjuk behöver man ju få komma igång direkt så man vet att det onda kan försvinna fort för man vill ju inte gå och vänta då det ju kanske kan bli värrä eller kanske till och med sprida sig.
Nej fy sjutton vad jag kan bli superarg på det verkligen.
Så himla ledsamt att det är så och när man fått besked att man blivit sjuk så räcker det ju liksom med det, det är så viktigt att man får hjälp fort så man fortsätter att ha livsgnistan och hoppet.  Om allt går emot en så kan det ju annars vara lätt att man tappar tron, och det är inte bra alls för den behövs då man ska bli frisk, den är jätteviktig!

Jag som själv varit sjuk till och från hela mitt liv känns det som, har ju också fått vänta, och jag vet verkligen vad jag pratar om då det gäller att vänta.
Man har inte tid att vänta då man blivit sjuk och så är det bara!
Det är inte bara det att man känner att man inte har tid, man orkar inte heller vänta och vänta på allting utan man vill ju bli frisk och det fort!

Alla som jobbar med sånt borde själva få känna hur det känns när man får ett sånt besked, men jag menar ju inte att alla ska bli sjuka då, men jag önskar att alla kunde få känna den känslan för då skulle dom nog faktiskt ändra på sina regler och turordningar är jag säker på.
Jag skulle behöva vara chef på sjukhusets alla avdelningar tror jag, så det skulle bli någon ändring och så självklart skulle jag se till att alla är trevliga och snälla, och dom som inte kan vara det får sluta direkt och hitta något lämpligare att göra.
Så himla himla viktigt och man ska inte behöva bli bollad mellan olika människor utan det ska finnas medmänsklighet och empati och servicekänsla hos all personal.
Kanske något jag skulle ta tag i på riktigt känner jag, men just nu känns det inte som något bra läge då jag ju är så pass sjuk själv men ni ska veta att jag skulle behövas!!

Nej nu får jag sluta skriva för idag så jag hinner se mina filmer.
Ha en bra dag alla så skriver jag mer imorgon.
kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar