fredag 23 november 2012

Vilken lättnad :)

Hej och god kväll får jag skriva nu eller nästan godnatt tror jag nog det är för många.
Det är godnatt för mig med egentligen men det har varit lite full fart här hela kvällen så inte förrän nu har jag kunnat lägga mig i sängen för att skriva lite här.

Gert och hans son Simon

Igår kväll for vi till Falun för att ta med Gert ut lite och jag hade bokat in oss på O´learys där vi käkade god mat och hade en mysig kväll.
Jätteskönt för Gert att få komma ut från sjukhuset en sväng tror jag och det var mysigt att vi kunde käka ute lite tillsammans. Jag hade tänkte ta kort på våran goda mat, men glömde bort det haha :)

Simon, Marielle och kusin Amalia.
Vi käkade och sen körde vi tillbaka Gert, eller rättare sagt, det var Marielle som körde så far och son kunde ta en öl till maten dom:)

Bästa kusinerna Amalia och Melina.
Jag hade tänkt skriva imorse som jag brukar, men det gick helt enkelt inte.
Jag har sedan i måndags då jag fick reda på att köparna till huset vi ville köpa hade backat ur och vi skulle få köpa det istället,  verkligen varit orolig för att dom andra skulle ångra sig och vilja ha huset igen. Usch vad jag har gått runt och haft en klump i magen och imorse kände jag att jag inte skulle kunnat skriva om något annat än om just det så jag lät bli:)
Halv två idag blev vi husägare och gissa hur glad jag är och vilken lättnad det  känns efter att ha haft en stor klump i bröstet och i magen liksom.
Det har inte känts som att jag kunnat slappna av förrän nu idag då papperen var underskrivna och allt var klart.
SÅ himla himla härligt och vi är så glada allihop och vi kommer att trivas kanonbra i det nya huset vi köpt. Nytt är det förstås inte för det är byggt samma år som jag föddes, alltså är det ganska gammalt haha men 1970 var ett bra år tror jag :)
Lite ovant och ett nytt hus blir det förstås, men det kommer att bli kanon är jag säker på.

Bara det att kunna ta mig in på toaletten med rullstolen blir ju lyxigt och så himla enkelt mot vad jag har här hemma hos oss nu där jag får släpa mina ben efter mig då jag ska in på toa.
Tanten som äger huset fick jag träffa idag för första gången och det var skoj, hon pratade så mycket så det tog ganska lång tid att skriva på papperen haha, men det gjorde ju ingenting.
Jag tror hon är glad för att det blev vi som köpte det till slut eftersom hon ju såg på mig och vad jag berättade att vi skulle trivas så himla bra där. Känns ju skönt att sälja till någon som känner som vi, och vi säljer ju vårat hus till en tjej som kommer tycka lika om vårat hus som vi gör om det vi köpt:)

Tänk vilken vändning livet tog och vad himla enkelt och skönt det känns nu såhär efteråt.
Från att vi inte kunde vara med och bjuda mer på huset till nu då vi fick det ändå? Känns konstigt och overkligt men så himla fantastiskt verkligen.
Imorgon har jag några samtal att göra, jag ska ringa kommunen för att tala om läget och bestämma en dag med han som har hand om anpassningar och min arbetsterapeut så vi kan åka till huset för att kolla igenom vad jag behöver ha för hjälp.
Jag ringde honom på kommunen igår för att tala om att rampen som var utanför huset skulle vara kvar så jag kan ta mig in och ut. Den var för brant för att jag skulle kunna ta mig upp och nedför själv men det var ju bättre än inget så jag kan få hjälp att putta på mig in i huset.
Tanten som bor ihuset hade ju trott att dom andra skulle köpa det så hon hade hunnit ringa och sagt att dom skulle ta bort rampen,  så när jag ringde honom igår hade dom redan hunnit vara där och tagit bort den.
Pust tänkte jag hur ska jag nu komma in, men han sa till mig att inte oroa mig över det, för han skulle lösa det så jag kan ta mig in och ut och antagligen blir det en liten hiss där med men mindre än den jag har här hemma.
Jag är så glad att dom ska hjälpa mig så det blir bra och jag är så glad över hela livet.
Allt känns toppen och jag har äntligen kunnat börja planera i huvudet för vårat nya hus och ser framför mig hur fint det kommer att bli då det är klart.
Det var skönt att få träffa tanten idag så man vet vem som bor där och få en bild, och hon fick ju en bild av mig med förstås och det var nog bra.
Hon hade tänkt sa hon och funderat fram och tillbaka och om dom andra hade kommit tillbaka och velat ha det igen så hade hon inte sålt till dom eftersom hon och jag kommit överens om pris och allt.
Skönt att veta att hon tänkt så men ända tills papperen var underskrivna så kände jag mig osäker.
Så himla skönt nu då det är klart och vi kan se framåt i ett nytt bättre hus för oss och ett nytt ställe.
Huset i sig är förstås verkligen inte bättre än det vi bor i nu, men bättre då vi slipper ha både övervåning och källare som vi har nu.

Marielle

Jag som älskar att pyssla och göra fint kommer tycka det blir superskoj och härligt att få göra fint där i vårat nya hus.
Tanten sa att grannarna var jättebra allihop så det kommer att bli roligt att få träffa på alla till slut,  men det kanske inte blir förrän till sommaren då man är ute lite mer än på vintern.
Den 1 februari ska vi flytta in i huset och det är ju inte allt för länge kvar faktiskt.

Livet kan verkligen vända och från mörker kan verkligen ljuset titta fram.
Det känns faktiskt rättvist att vi fick köpa det huset vi så gärna ville ha, det var nog någon mening med det tror jag:)
Turen som lyst med sin frånvaro vände och efter vårat husköp nu så finns inte mycket annat än att vara superglad för att vi hade lite tur en stund, det behövde vi faktiskt efter allt jobbigt i våra liv.

Nu på kvällen har Marielle tvättat och dammsugit, jag har strykt all tvätt och Melina har plockat i och ur disk och torkat av i köket så vi har sysselsatt oss allihop. Medan vi gjorde allt det så tittade vi på fråga Olle också haha:) Ja lite konstigt program att titta på med mina tjejer måste jag säga, men det gick bra.
Imorgon är det fredag och Gert får komma hem från sjukhuset.  Jag och Marielle ska åka och hämta hem honom. På kvällen ska vi på hockey här nere i ishallen och innan matchen ska vi käka pizza och fira lite att vi kommer få det så himla bra.
Gert hade legat och tittat på tv och där käkade dom pizza, så han skrev ett sms att imorgon ville han ha pizza då han blivit så sugen på det när han såg dom på tv:n :) Vi här hemma var inte så svåra att övertala kan jag säga :)

Jag verkligen längtar till vårat nya hus och vi måste köpa lite flyttkartonger snart och börja packa ner sånt vi inte behöver ha framme så det blir lite enklare då vi väl ska flytta iväg.

Livet är fantastiskt och inget man ska ta för givet.
Jag vill ta vara på varje dag och varje stund och jag försöker finnas och vara jag hela tiden.
Jag vill glädjas med andra och bry mig och och tycka om andra människor.
Jag får så himla mycket tillbaka hela tiden genom att vara den jag är och det är jag så glad för.

Imorgon bitti kommer jag inte ha tid att skriva här och i helgen har jag ju lite ledigt, så jag skriver på måndag igen och jag hoppas alla får en fin härlig helg.

Kram kram





2 kommentarer:

  1. Skönt med en utlämnande MS- blogg. Behövs flera sådana! :)

    SvaraRadera
  2. Hej och supertack för att du lämnade en kommentar :) Roligt att du tycker min blogg är bra, jag såg att du hade en också så jag ska läsa den förstås:) Nina

    SvaraRadera