måndag 26 november 2012

Skidor på tv:n och lussebullar :)

Hej och god morgon!
Den här helgen har gått väldigt fort, men vi har hunnit med lite bullbak, eller rättare sagt var det mest Melina som bakade faktiskt, och så har vi hunnit se på skidor på tv:n.
När det är längdskidor på tv är jag som fastklistrad där faktiskt haha :) det är bland det bästa jag vet.
Skidor lussebullar och kaffe är något jag alltid tyckt hör ihop och nu var det ju jätte passande att Melina ville baka bullar så vi kan få lite gott fika till skidorna. Jag har ju slutat med kaffet då så det fick blir lite julmust faktiskt och det gick ju bra det med.

Årets lussebulls bagare :)
Melina har inte bakat lussebullar själv någongång men ville göra själv och ville inte ha någon hjälp eller tips, så det blev inte så jättemånga bullar men dom blev jättegoda och superstora!
Man slipper ju ta flera stycken och man blir riktigt mätt av en haha:)
Gert blev lite besviken då det inte blev några russin i alls i år, men vi får ha en skål bredvid till han och pojkarna som ju också gillar russin.
Jag gillar russin lite grann jag, men inte då dom varit in i ugnen för då tycker jag dom blir slemmiga och förstör hela bullen:)

En plåt bakade jag med mandelmassa i och dom blev jättegoda dom med.
Jag verkligen känner en superstark längtan till att få ett kök som är anpassat efter mig och jag vill så gärna kunna baka och laga mat som vanligt utan att sträcka mig och sitta dåligt hela tiden.
Har i några veckor haft lite ont i en axel och det är säkert för att jag sitter så tokigt och hur skulle det bli att köra rullstol om axlarna pajar? Nej det får inte hända, jag får ta det lugnt och vänta tills vi flyttat och jag får ett kök som fungerar bättre för mig.
Jag kommer att vara så lycklig och vara glad varenda dag jag är i köket och tacksam är nog egentligen rätt ord. Vilken lyx verkligen att kunna få baka utan krångel.

Gert och Marielles kompis Amanda provsmakade dom stora lussebullarna:)
Natten till lördagen skulle jag gå på toaletten, eller det kanske var tidig morgon, jag vet inte riktigt.
Hur som helst så skulle jag kliva ur rullstolen som vanligt utanför dörren till toaletten och sen släpa in mig med rullatorn och ett ben.
Mitt opererade ben var konstigt tyckte jag och när det började få spasmer så fick det andra benet också det, det liksom smittade av sig.
Helt plötsligt bara ramlade jag och kunde inte hålla i mig i rullatorn utan ropade på Gert som tur var nu kommit hem från hans rehab i Falun.
Han kom fort och nyvaken och försökte hjälpa en ledlös Nina upp.
Efter mycket krångel fick han upp mig så jag blev sittande på toaletten,  helt slut och jag mådde så illa så jag nästan trodde att jag skulle få kräkas.
Han hade tagit i så mycket han med så han fick lägga sig i sängen och må illa en stund han med.
Jag väger runt 65 kilo men när jag var helt slut och ledlös så vägde jag nog dubbelt så mycket tror jag.
Stackars han och han som har så ont i kroppen fick ju inte mindre ont av det som hände.

Jag blev jätterädd och tänkte att hur skulle det gått om inte Gert varit hemma?
Jag ska prata med min arbetsterapeut och höra hur jag ska göra,  för jag behöver nog faktiskt ha ett larm på mig hela tiden ifall något skulle hända då jag ju är själv hemma mycket.
Extra besvärligt kändes det ju nu också eftersom jag har ett nyopererat ben och inte får stödja alls på det än, men imorgon ska jag på röntgen och jag hoppas det inte blev något fel där inuti av min lilla olycka.
Jag har från det som hände tagit bort min rullator och åker nu in på toaletten med rullstolen även om det egentligen inte går, vi har jättetrångt på våran toalett.
Jag törs inte riskera att bli liggande igen så jag tar det säkra före det osäkra.
Jag håller i mig i något hela tiden nu och har rullstolen eller min fåtölj bakom ifall benen skulle vika sig igen så jag kan landa på något bra sätt.
Inte alls roligt att behöva känna sig rädd men det blir ju lätt så,  och jag vill inte att det ska hända igen.

Idag ska vi till banken och fixa så tanten får handpenning på sitt hus, det ska bli jätteskönt att få det fixat och till den 1 februari kommer det att gå snabbt.
Det är ju jul och nyår och barnen har lov över helgerna så dagarna kommer gå fort.
Innan banken ska jag på sjukgymnastik och idag blir det en lugnt stretching verkligen för jag är så orolig över mitt ben.
Men varje rörelse är ju bra för benen så vi går göra sakta och försiktigt så kommer det att bli bra.

På tal om julen så är det i vanliga fall min favorit tid, härligt att få göra fint i alla fönster och pynta och göra mysigt här hemma. Nu den här julen blir det nog inte lika mysigt känner jag, för jag har inte så mycket lust att göra fint och mysigt och plocka fram allt ur kartongerna då jag ju vet att vi ska flytta sen. Men jag ska självklart sätta upp och göra så fint jag orkar så det blir lite julstämning här hemma ändå.
Jag ser ju runtomkring att många redan satt upp ljusstakar och pynt men jag är av den gamla traditionen jag, att man sätter upp ljusstakar den första advent, så så blir det även i år.
Jag tjuvstartar inte utan vill göra som jag gjort jämt och så får det bli.
Det har ju inte ens kommit någon snö här så julstämningen har inte alls infunnit sig, men den kommer alldeles säkert.
På söndag ska julmusiken på och så ska här fixas lite och det blir nog lite skoj trots att jag inte tror det.
Jag gillar verkligen julmusik och stämningen med ljus och så. Jag brukar köpa en julskiva varje år, men ska strunta i det i år för jag har ju ett gäng redan och den allra bästa tycker jag är Peter Jöbacks så den går om och om igen ofta och så har jag en bra med Carola också. Många dåliga köp har det blivit under åren för alla skivor är verkligen inte bra alls.

Igår åkte Marielle till sälen för att jobba och hon installerade sig i den stuga hon skulle bo i.
Än så länge var hon alldeles själv i stugan men det kommer ju fler så småningom förstås.
Idag är hennes första jobbardag och jag hoppas att hon kommer tycka det är superskoj och att hon får en härlig säsong i sälen med alla andra som ska jobba där och alla kunder också förstås.

Jag hoppas alla får en fin dag idag och så skriver jag imorgon igen.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar