fredag 2 november 2012

Idag är det fredag :)


God morgon på er, idag är det fredag!

Ja just det, fredag är det och även om jag är hemma varje dag nu hela tiden så känns det härligt att det är fredag iallfall:)
Det är härligt att det är fredag men Marielle är ganska sjuk så det känns ju inte riktigt lika härligt då och särskilt inte för henne som bara ligger.

Igår kväll sent ringde jag 1177 (sjukvårdsupplysningen), eftersom Marielle hade hög feber trots både ipren, alvedon och penicillin.
Sjuksköterskan jag pratade med ville prata med Marielle lite och efter några ord sa hon till mig att vi skulle åka direkt till akuten i Ludvika.
Vi for dit och där satt det två mindre muntra damer, som såg ut att tycka att vi inte skulle kommit dit.
Usch så endel människor borde byta jobb, jag menar verkligen det för det är ju viktigt att man får träffa vänliga snälla människor särskilt då man är sjuk.

Jag och Gert följde med in och dom visade oss till ett rum med en undersöknings stol som Marielle skulle sitta i? Jag kände att jag blev irriterad och sa att vi ju måste få en säng till henne så hon får lägga sig, och ja då fick vi väl lov att byta rum då, sa hon lite oförstående och nästan sur.
Herregud hon hade ju nästan 40 graders feber och legat hela dagen så inte skulle väl hon behöva sitta en lång stund i en stol för att vänta på doktorn vilket skulle ta en bra stund enligt sköterskan!
Hur som helst så kom dom in och tog lite prover och sen kom doktorn, en jättegullig tjej som lyssnade noga på lungorna och kollade upp hela henne.
Hon räddade den akutvistelsen kan jag lova,  för hon hade rätt jobb hon.

Marielle fick en ny sorts penicillin och om inte febern går ner på någon dag måste vi dit igen, för det kan bli blodförgiftning sa doktorn, och vi måste ha koll nu så hon blir friskare.
Vi kom hem ganska sent,  så imorse var det lite jobbigt att gå upp kan jag lova.

Hittade den här bilden och drömmer mig tillbaka till Dahab

Jag ska ta ur mina stygn idag, eller rättare sagt så ska dom göra det på vårdcentralen här nedanför där jag bor.
Jag ska ta rullstolen dit och får sätta på mig en regnkappa ser det ut som för det vräker ner här:)
Jag ville duscha i morse så Gert fick börja lite senare så han kunde hjälpa mig av och på med mina förbaskade stödstrumpor haha, ja nog känns det lite drygt att inte ens få på sig strumpor själv men så är det ju med vanliga strumpor också förstås.
Jag vet ju att det är jätteviktigt att jag har dom på mig så jag inte får någon propp i något ben, det vore det sista jag vill just nu för jag har lite nog som det är kan jag ju säga, även om det går jättebra mot vad jag kanske tänkt från början innan jag skulle operera mig.

Förr då jag opererat mig så har jag haft agraffer i benen istället för stygn, men nu den här gången har jag stygn och jag gruvar mig faktiskt ganska mycket för att ta bort dom.
Rädd att det ska göra ont förstås och att jag ska få massa konstiga känslor i benet medan hon håller på eftersom min känsla inte alls stämmer överens med verkligheten liksom.
Jag känner ju helt annorlunda nu i benen mot innan jag blev sjuk.
Nu vet jag ju egentligen hur det känns men eftersom det inte känns som jag vet så blir det helt fel liksom. Svårt att förklara, men benen lever sitt egna liv och jag är liksom bara deras jag vet faktiskt inte vad haha:)

Som jag brukar skriva så är inte livet så enkelt alltid, man man får göra det så bra det går och man behöver ju inte bestämma sig för att allt är skit och dåligt.
Man kan välja hur man vill att det ska kännas och vara faktiskt och jag har valt för länge sen!

Jag väljer det braiga livet och dom positiva tankarna, för då mår jag allra bäst.

Det blev ett kort inlägg idag men jag tänkte komma igen efter helgen och skriva lite mer då förstås.


Jag hoppas att alla får en bra helg och så hoppas jag att det blir lite fint väder så man kan få lite energi av solen, men just nu lyser den verkligen med sin frånvaro.

Kram kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar