torsdag 20 september 2012

Det som jag tyckte var tråkigt förut skulle jag göra vad som helst för att kunna idag.


Den här fina fick jag från mitt jobb på granngården

Hej och god kväll får jag skriva nu då det ju inte är morgon,  som det ju brukar vara då jag sitter och skriver i min blogg:)
Imorgon bitti känner jag redan nu att jag inte kommer att hinna med att skriva så jag skriver lite nu innan jag ska gå och lägga mig istället.
Imorgon vid nio kommer min arbetsterapeut Eva för att tillsammans med mig klura ut vad vi kan göra i vårat sovrum för att jag lättare ska ta mig i och ur sängen:) får hoppas vi hittar på någon smart lösning så jag slipper behöva få hjälp varje gång.
Efter operationen kommer jag ju ha det ännu svårare än jag haft det nu så jag hoppas hon vet någon bra lösning.
Vi har flyttat på sängen som förut stod i mitten i rummet, till kanten eftersom det är så himla trångt där inne och jag behöver ha lite space:). Jag kan inte komma in med min rullstol annars och efter att jag lagat min höft är jag säker på att jag kommer behöva åka rullstol ända fram till sängen då jag ju inte kommer att kunna hoppa på ett ben.
Det där med balansen är ju inte alls bra kan jag säga och jag försökte häromdagen gå med mina kryckor lite men det var jättevingligt, och lite farligt känns det ju då ifall jag skulle ramla.
Vi har idag hunnit med ganska mycket jag och Gert men lite är det att fixa imorgon bitti så jag får göra det istället för att skriva i min blogg:)

Min kompis Annika kommer hit imorgon också för att hjälpa mig att måla lite, eller inte så lite egentligen:) Jag vill ju egentligen kunna fixa det själv, men då jag inte kan stå så går det bort! Jag kan helt enkelt inte hur gärna jag än vill!
Jag har gjort en extra köttfärspaj ikväll som hon och jag kan äta till lunch imorgon,  och så köpte jag en stor påse smågodis till henne så hon kan käka lite medan hon målar haha:)
Hon är en riktig godisråtta så det kommer passa henne bra och så blir det en aningens roligare kanske också får jag hoppas.

Jag har ju jobbat med kakel och färger och tapeter under många år så för mig känns det som det liksom är mitt jobb då det är något sånt som ska göras.
Jag kan ju inte påstå att jag någonsin tyckt om att måla förut, förutom på mitt porslin då som ju är en helt annan sak än väggar och lister tex;)
Men nu då jag inte kan göra det själv så kan jag lova att jag verkligen skulle vilja!
Jag skulle ha njutit och varit mer glad förut då jag kunde, men då visste jag ju inte att jag skulle bli så här dålig någongång förstås så det är ju liksom som det är:)
Jag har aldrig tyckt om att måla och jag har verkligen inte tyckt om att tapetsera heller, men då min pappa dog så blev det mitt jobb på något sätt haha:)
Det har alltid varit min pappa som gjort det hos både oss och hos andra och han var jätteduktig på det och det var han ju var på det mesta han gjorde. Han var jätte extra duktig på att snickra och har gjort massor av projekt, ett av dom allra finaste och bästa var ju förstås mina tjejers lekstuga:)


Den var grå först då den var ny men nu är den i lika färg som vårat hus 

Även om jag inte gillar att måla och tapetsera så gillar jag ju verkligen då det är klart och man kan få snitsa till och göra fint i det rummet man härdat ut och gjort om, det är ju förstås det allra bästa!!
Nu framöver så kommer jag att slippa allt sånt tråkigt men då vill jag!!? Jätteknepigt för jag borde ju vara glad över att jag slipper, men så enkelt ska det inte var tydligen haha:)

Det här blev mitt sista projekt, det var för ett år sedan ungefär och då kunde jag gå 

När jag gjorde om vardagsrummet så var det så att det var jag som ville måla om och tapetsera men Gert tyckte väl inte att det var nödvändigt egentligen så han sa att ja gör det om du vill men du får göra allt själv:)) JAA sa jag för jag ville ju göra det och han fick lova att ta bort alla lister som då var bruna så jag kunde måla om dom till vita.
När Gert sa att jag fick göra allt själv menade han inte alls att vara dum eller så, han tyckte nog bara att det var lite mycket just då och det är inte alls hans grej att varken måla eller tapetsera:)
Han hade ett till krav också som jag glömde bort och det var att få köpa en ny tv, helt onödigt enligt mig men eftersom jag ju skulle få göra om så fick han väl välja en tv han då:)
Nu blev det inte så att han fick välja egentligen för det gjorde jag haha, jag ville inte ha en svart så det blev en silver. Det jag inte tänkte på bara var att en tv är ju svart då den inte är på,  så jag har en ful svart klump på väggen här hemma även fast jag ju inte ville ha något svart här:)

Gert fick sin tv iallfall och jag fick mina fina tapeter och lite målarfärg och så blev det ett nytt rum.
Men så var det ju soffan också ja, vi hade en brun/orange/röd soffa i skinn som var alldeles för stor för vårat lilla rum så vi sålde den och köpte en mer passande soffa, inte lika skön kanske men finare iallfall:) Haha hur man är egentligen men men jag är nöjd och glad och det är jättefint tycker jag.
När jag hade målat om och  jag skulle tapetsera så gjorde jag det då han var borta en kväll på någonting och jag ville överraska honom.
Marielle fick hjälpa mig att hålla i tapeten nedtill så det gick jättebra förutom att min höft hoppade ur när jag hade en våd kvar bara.
Fy så vidrigt och otäckt det var kan jag lova, jag stod i en konstig framåtlutande ställning då jag ju höll på att borsta på tapeten så det inte skulle bli några bubblor,  och då small det till!
Ja faktiskt så är det så att det smäller till, inne i huvudet liksom och man vet inte vad som händer! Jag tror att det smäller utanför kroppen också men det hör jag ju inte eftersom det smäller inuti mitt huvud varje gång. Den sista våden fick Marielle hjälpa mig extra mycket för då var jag mest livrädd för att det skulle bli lika igen.
Det har hänt fyra gånger till efter den gången och jag vet inte hur jag lyckas få det tillbaka men det har gått bra alla gånger. På torsdag nästa vecka är det ett minne blott och då har jag fått en ny höftled som inte ska kunna hoppa ur mer hoppas jag:) Härligt kommer det att bli när det är klart.
Jag är jättenöjd med vårat vardagsrum och det är ett riktigt Nina rum:)

Nästan allt här hemma på huset, både inne och ute har vi gjort själva jag och Gert tillsammans.
Jag minns då vi panelade om hela huset vad jag verkligen tyckte att det var tråkigare än tråkigast. Jag sågade av alla brädor i rätt längd och så skulle vi spika upp dom, Gert stod högt upp på stegen och jag på en annan stege nedanför, usch säger jag bara.
Det kändes som man höll på och höll på men aldrig blev klar:) Men det blev vi ju till slut och det blev hur fint som helst tycker jag.
Taket behövde bytas men då tog vi hjälp av två snickare som var här en helg och hjälpte oss så nu är det också fint och passar bra ihop med huset tycker jag.
Jag valde färg på teglet så det blev mörk grått och inte svart för det ville jag absolut inte ha.
Jag gillar inte svart så värst mycket, inte på inredning eller så iallfall men på kläder är det helt okej. Jag tycker förstås att det kan vara jättefint hemma hos andra, men här hos mig passar det inte alls. Jag är så beige och vit man kan vara och har varit det i många år nu så grått och svart blir det inte någongång känns det som:)
Det var tur det fanns olika färger att välja på tycker jag så det blev så bra det kunde.
Jag tog några höstkort häromdagen som jag ju kan dela med mig av, jag kanske redan har gjort det kom jag på nu i ett annat inlägg men då får det bli repris nu då:))






Nu är klockan ganska mycket och jag känner mig trött som en tok, måste nog lägga mig nu och ikväll får jag lägga mig på "fel" sida:) Eftersom vi flyttat sängen för att jag så lätt jag kan ska ta mig i och ur efter att jag lagat mitt ben så blir det fel sida nu ett tag haha:)

Jag hoppas alla haft en härlig dag idag och att ni får en härlig helg.
Jag skriver nog kanske inte förrän på måndag igen.

Kram kram






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar