måndag 3 september 2012

Jag var redo för ett nytt liv

Hej och god morgon på er!
Nu har jag ju haft ledigt från min blogg hela helgen igen och har egentligen massor att skriva men börjar med att skriva om något fantastiskt som hände för många år sedan och där mitt liv liksom vände på riktigt och jag kände att jag mådde så himla bra.
Utanför våran stuga i vimmerby för många år sedan

Jag och tjejerna skulle åka till Vimmerby och min dåvarande pojkvän som jag trodde skulle följa med kunde inte bestämma om han ville eller inte ville följa?
Jag bestämde till slut åt honom att han inte fick följa då,  för varför ha med någon som inte ville följa oss?
Det låter ju super enkelt men samma sak hade hänt flera gånger innan och den här gången hade jag liksom fått nog och jag kände så himla starkt att det skulle vara bara jag och tjejerna!


Vi hade underbara dagar där i stugan och inne vid pippi och Karlsson och alla andra.


På kvällarna spelade vi minigolf och barnen lekte i lekparken medan jag tittade på och bara njöt av livet och jag stod där och verkligen kände att livet hade kommit tillbaka och jag fått mitt självförtroende tillbaka som varit på vift i några år:)


Dom dagarna var nog de viktigaste dagarna i mitt liv, då jag kände att jag kom tillbaka liksom!
En härlig känsla och den har jag haft med mig sedan dess.


Jag hade bestämt mig för att inte någon mer gång ha ett dåligt förhållande och kan man inte prata om allt så får det lov att vara. Det viktigaste är ju att kunna prata och komma överens och man behöver ju inte tycka lika i allt alls,  utan huvudsaken man kan prata och till slut komma överens:)


Mitt nya liv började alltså i Vimmerby, helt fantastiskt var det, som en uppenbarelse på något sätt!

Jag minns att jag tittade på andra mammor och pappor och kände värme men bestämde mig nog där för att jag och tjejerna skulle ha det bra bara vi,  och jag skulle inte blanda in någon mer i vårat liv, jag hade liksom fått nog då.

Nu blev det inte så förstås då jag ju träffade Gert till slut, men jag kan lova att det inte var lätt i början.
Jag var nog rätt slut i mig själv egentligen och orkade inte med något mer skit så jag var ärlig och rak från början och tänkte att om han inte tar mig som jag är och så som jag vill ha det så får det vara.
Jag var liksom beredd på att mista honom om det var det som skulle krävts genom att jag var som jag var.
Jag hade kravet att man skulle vara ärlig och kunna prata om allting och det har jag verkligen efterlevt,  och även om Gert inte alls var van vid att prata så mycket som jag ville så var det bara för honom att vänja sig och lära sig:)
Det har inte alltid varit lätt och det har varit en kamp många gånger, men vi har jobbat båda två och till slut fått det så himla bra som vi har det nu.
Jag är så glad över att han var villig att lära sig nya saker som att kunna prata och finnas och låta mig finnas i vårat förhållande. Så himla superviktigt så inte klokt!

Vimmerby har betytt mycket för mig och så förstås Grebbestad där jag tillbringat varenda sommar sedan jag vara liten.
Min morfar och jag käkade räkor på bryggan

Det började med tält, sedan husvagn för att till slut bli en stuga som mina föräldrar köpte alldeles ovanför campingen där vi bott varje sommar.

För några år sedan så sålde mina föräldrar stugan och det har verkligen känts som något saknats, men det var långt att åka och lite för mycket för mina föräldrar som ju hade ett hus hemma också.



Jag har en vän som jag haft sedan jättemånga år tillbaka som heter Patrick,  han har ett hus där i Grebbestad alldeles nära där vi hade våran stuga och han har skrivit till mig ibland att han åkt förbi eller gått förbi vårat hus, vi har många minnen där och han tycker lika som mig att det är konstigt att någon annan bor i vårat hus nu:)
Lite sorgligt men den som har tagit över våran fina stuga har ju det alldeles säkert jättebra och dom får ha härliga somrar där lika som vi då vi haft stugan.
När jag var liten och yngre så bestämde jag mig för att bo där året om, men så blev det inte,  men jag är säker på att jag skulle trivas jättebra och särskilt nu på hösten då det blåser och luktar så himla gott där:)
Vi kommer alldeles säkert åka dit igen och då hyra en stuga, men det dröjer nog än några år tror jag.
Eftersom vi varit där varje sommar på våran semester så har vi ju inte heller sett något annat av sverige, så det kan faktiskt vara riktigt bra att inte ha stugan där då man ju automatiskt åker dit,  utan nu får man åka någon annan stans och som i år åkte ju vi till Gotland:)
Jag vill ju helst åka utomlands jag förstås,  men med min sjukdom som gör mig sämre i värmen vet jag inte riktigt vilket ställe som skulle passa mig, men jag hittar nog på något till slut är jag säker på. Man kan ju åka i början av säsongen eller i slutet då det inte är så himla varmt så till slut hittar jag nog på något ställe, men helst vill jag ju till Egypten och Dahab som var helt underbart härligt, men varmt!!

Idag om en stund ska jag följa med Marielle då hon ska tatuera sig,  jag tänker inte följa med henne in,  usch vad jag inte gillar sånt,  och efter att jag själv har gjort en så blir jag att må dåligt bara jag tänker på det nästan:)
Det gjorde verkligen jätte ont tyckte jag, men jag är glad att jag gjorde den förstås för den kommer jag aldrig att ångra. Det är ju mina fina hjärtan!!


Jag ska åka runt lite på stan medan hon gör sin tatuering och det ser ut att bli en härlig dag idag och det blir roligt att åka ut lite.

Jag har suttit hela morgonen och scannat in bilder jag hittat på då jag sorterat och rensat lite gamla kort.
Jag hade jättesvårt att rensa bland korten så dom enda jag slängde var kort som var innan barnen fanns och alla andra kort ( 3 flyttkartonger med album) måste vi gå igenom och göra varsina album till tjejerna som dom kan ha kvar sen.
Många bilder är ju inte bra alls, så jag vet då inte varför jag stoppat dom i album ens, men men, får gå igenom dom och ta bort såna som inte alls är bra.
På den tiden fanns ju inte digitalkameror så man framkallade ju alla bilder och inte bara dom fina:)

Vi har fått jättemycket gjort här hemma i helgen och det blir massor till loppis och massor till humbo(sopstation). Jag kommer att må så himla mycket bättre då allt kommer iväg och det är härligt att slänga bort och rensa, men gud sån tid det tar.

Det tar ju extra mycket tid då Gert måste bära upp allt till mig så jag kan sortera mina saker då jag ju inte kan gå ner i källaren, men snart är ljusningen där och allt är klart:)
Melina har hjälpt till massor hon också, och har kånkat kartonger från källaren upp till mig, och så har jag plockat så gott jag kunnat. Marielle har varit i Borlänge hela helgen så henne får jag ta hjälp av imorgon då jag behöver hjälp till loppis, då får hon både skjutsa och bära:)

Ingen av mina barn har slängt något alls förut kan jag säga utan allt skulle sparas i källaren, men nu har dom kastat och mycket ska dom ge bort allt till Marielles kompis Sandras barn, det är ju inte roligt att slänga saker som fungerar och så kommer dom till nytta där.

Det mesta i källaren särskilt i ett rum var faktiskt tjejernas så nu äntligen kommer det bli fint och ordning och skönt veta att det inte är stökigt överallt:)


Ha en bra dag alla och så skriver jag imorgon igen

Kram på er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar