fredag 19 juli 2013

Äntligen!!

Hej hej :)
Det såg lite mulet och tråkigt ut ute då jag gick upp, men nu skiner solen ser jag så det blir nog en fin men lite blåsig dag idag.
Det kommer att bli en härlig dag och rolig framför allt:)

Igår skulle jag till röntgen för att röntga min högra höft. Jag fick ta med Bualee och Johanna från hemtjänsten så att jag kunde få hjälp att klara mig ordentligt.

Innan vi for dit gjorde Gert varsin hälsodrink till oss som var läskande och god :)
Han har aldrig använt våran råsaftcentrifug,  utan den har liksom varit min haha, men nu då jag inte kan fixa själv med mina dåliga händer och armar så måste han lära sig.


Jag fick påminna om lite ingredienser som han nog glömt annars, men gurkmejan glömde han med flit:)
Gurkmeja är jättenyttigt och jag tycker inte det smakar illa då man har det i drinken, men han gillar den inte så det blev utan igår:)



Provsmakar Gerts hälsodrink:)



Bualee och Johanna och Gert följde mig och tur var ju det.
Det behövdes verkligen tre stycken för att få mig ner och upp från britsen som ju är jättesmal.
Det fick bättre än jag trott faktiskt, men om dom inte varit tre vet jag då inte hur det gått.

Gert for hemåt efteråt och vi andra gick mot hillängskiosken för en glass innan hemgång.
Jag älskar ju pistage glass och hade hoppats det skulle finnas, men jag fick nöja mig med en mjukglass med chokladströssel som ju verkligen också är min favorit. Jättegott!

Bästaste Johanna

Och Bualee

Jag hade en kanon eftermiddag med två av mina bästa hemtjänst tjejer och när vi kom hem så blev allt ännu bättre! Gert sa att lekstugan skulle komma på kvällen!


Det går inte att förklara med ord hur mycket det betyder för mig att få hem lekstugan från vårat gamla hus i Smedjebacken hit till vårat nya hus.
Marie som köpte vårat hus har varit så snäll då våran stuga fått stå kvar där, och inte förrän nu har vi liksom flyttat hit på riktigt känns det som :)



Lekstugan betyder mycket för att det är min pappa som byggt den då Marielle var liten och det är ju inte vilken lekstuga som helst. Den är så himla fin tycker jag.
När jag skiljde mig från barnens pappa för många år sedan så skulle jag inte få ta den med mig för honom,  fast det ju var min pappa som gjort den.
Det blev efter lite krångel så att vi hämtade den med lyftkran och lastbil därifrån,  och det är jag så glad för.
Min pappa är förhoppningsvis nöjd och glad nu då den finns hos oss igen, men jag är absolut gladast!
Hela kvällen igår blev rolig då den var på plats och att det blev så fint.
Lite pyssel nu bara så blir det kanonbra och det kändes verkligen som att den saknades här.

Idag ska vi nog bara göra lite ingenting förutom att åka och kolla på nät och lite sånt som behövs då vi ska bygga en stor hage till kaninen som ska få bo vid lekstugan igen. Hon gjorde det i Smedjebacken och nu får vi fixa till det igen.

Tänk att man kan vara och bli så glad av att få göra ordning åt våran fina kanin :)


Till er som skulle vilja prova att göra en hälsodrink och som tycker det verkar gott och roligt så skriver jag ner några av dom vanligaste ingredienserna jag brukar vilja ha däri.
Man kan laborera och göra precis som man vill förstås.
Jag är egentligen kinkig med allt jag dricker och trodde aldrig i mitt liv att jag skulle gilla en sån här drink, men jag lovar att det är jättegott.

Jag brukar vilja ha i citron, apelsin, äpple, ananas (färsk), broccoli (färsk), rödbetor (färska), morötter, ingefära (färsk), bladspenat och gurkmeja.
Man kan ha i jordgubbar, melon, selleri och massor av mer om man vill, det beror ju på vad man har hemma förstås och vad man tycker om. Jag gillar inte selleri alls har jag kommit på, för den tar över och det blir riktigt ogott tycker jag.
Ingefäran får man vara lite försiktig med så den inte tar över hela drinken, men det är förstås en smaksak det också. Lycka till till er som vill och törs prova, jättenyttigt och gott är det iallfall tycker jag!

Ha en fin bra dag idag!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar