söndag 21 juli 2013

Jag kan snarka!


Hej på er den här härliga söndagsmorgonen.

Jag har fått hjälp av Bualee och Ros-Marie nu på morgonen och efter lite extra krångel att förflytta mig så sitter jag nu i fåtöljen med min kaffekopp och har nyss ätit upp mina smörgåsar.

Min högra höft ville inte alls vara med idag så det blev många försök att resa mig.
Doktorn ringde mig i fredags och sa att röntgen bilderna såg bra ut, men jag känner ju att det inte alls är bra där inuti, så kanske behöver jag göra en datortomografi där dom kan se allt.
Jag tror i och för sig att det kanske mest beror på att jag efter min operation i höstas inte kunnat träna upp musklerna runtomkring höftleden. Jag har ju opererat mina höfter många gånger och vet att det är jätteviktigt att gåträna och göra rörelser och gymnastik för att få igång höften igen efter en operation.
Efter sista operationen så har jag ju inte kunnat träna alls då jag blivit förlamad, så jag är ganska säker på att höftleden inte får någon stadga alls runtomkring då jag inte har dom musklerna där som behövs för att den ska sitta fast ordentligt.
Jag får ta en dag i taget och se hur det känns framöver, det är konstigt att jag som inte känner mina ben ändå känner att det gör ont där inuti och känner att det är något fel.
Men säg väl vad som inte är konstigt med den här sjukdomen? Allt är konstigt och mycket fascinerar mig och jag förstår inte alls hur kroppen fungerar eller inte fungerar.
Trots allt konstigt och en massa jobbiga stunder så är jag jätteglad att det faktiskt är min kropp och att den ju gör så gott den kan:)

Igår då Gert kom upp sa han att han bytte rum tidigare än han brukar för att jag snarkade haha :)
Han brukar vanligtvis byta rum på morgonen innan hemtjänsten kommer och hjälper mig,  för att han ska få sova tills han vaknar.
Igår hade jag snarkat så han inte kunde somna om!
Det brukar vara han som snarkar så jag måste "putta" på honom, men jag som inte kan vända mig eller röra mig ligger ju som jag ligger och då hjälper nog inga "puttningar".
Jag tyckte det var roligt att jag kan snarka för det har jag vad jag vet aldrig gjort förut, och jag är ju jätteförkyld och snorig nu så det är nog därför jag sover och låter haha:)

Igår började vi att förbereda för kaninens hage och Gert fick slita på då han skulle slå ner alla stolpar, men jäklar så bra det kommer att bli.
Han hann få dit nätet också men det finns hål och glipor vi måste fixa så inte Bella smiter ut sen. Jag hoppas vi blir klara så vi kan flytta in henne idag, men skynda långsamt är det som gäller.



Hon skulle bara veta att Gert lägger ner timmar och ork för att göra det så bra för henne.
Hon är lite som våran prinsessa haha, och vi vill ju att hon ska ha det så bra det bara går.
Lyxigt kommer hon att ha det och det ska bli så skoj att flytta in henne i sitt nya hem sen.
Det blir jättebra till slut och jag tar kort sen då det är klart så ni kan se vad fint hon får det.

Mamma och morfar var förbi här igår eftermiddag och fikade lite, men inga bakelser blev det den här gången haha:)
Dom ska åka till min morfar i Norrköping idag nu på förmiddagen så dom passade på att hälsa på igår så vi hann ses en gång till innan han skulle åka hem.
Jag har massor av kort på både mamma och morfar, men igår lyckades jag att få dom att inte tugga eller prata samtidigt då jag knäppte:)

Morfar snart 89 år.

Mamma är 23 år äldre än mig :)
Morfar lånade Gerts sommar hatt då det ju var jättesoligt på altanen där vi satt och fikade.

Idag kommer Melina hem från sin semester med Oscar och hans familj.
Dom har haft det jättebra har jag hört då vi pratat i telefonen och jag är säker på att dom kommer längta tillbaka till Västervik när dom kommer hem igen.
Skönt att hon kommer hem, men jag är och har varit så glad för hennes skull att hon fått följa och att dom haft det så bra och så jättefint väder. Jag får nog hem en brun Melina tror jag :)

Jag hoppas som vanligt att alla får en fin skön dag idag.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar