torsdag 18 juli 2013

Idag blir en riktig skratt dag :)

Hej och god morgon!
Jag har varit vaken ett bra tag, men det är ju fortfarande morgon. Vädret ser ut att bli superbra idag och det är precis vad jag önskat:)
Min fina bästa morfar :)

Igår kväll var vi till Piren och käkade jättegod mat med min familj. Det var morfar som bjöd oss alla.
Han ville bjuda oss på mat vid midsommar egentligen, men inget var öppet då så det blev igår istället,  och vädret var superbra och maten jättegod.

Min syster och hennes familj :)

Alla utom min mamma som tar kort och Melina som är på semester :)
Det var kanonväder så vi kunde sitta ute och njuta av både väder och mat.
Jennifer var så snäll att hon tänkte hjälpa mig att skala räkor om jag hade velat äta räkbuffé, så hon satt bredvid mig.


Jennifer gillar inte att äta räkorna men hon gillar att skala dom :), så nu vet jag vem jag ska ringa nästa gång vi ska äta räkor.
Hon var jätteduktig men det blev inte till mig hon skalade, utan till Marielle, så nu har Jennifer verkligen en tjänst hon kan kräva av Marielle framöver:)
Jag valde att äta rödspätta med räkröra och potatis, gott och lätt att äta med mina händer som inte fungerar så bra alls.




Det blev ett häftigt kort, kolla himlen :)  Ser ut som vi flyger :)

En jätte bra kväll hade vi och sen for vi hem så jag kunde få hjälp av Johanna och Buali för att gå på toaletten. Jag vill helst inte behöva ringa så natt personalen kommer då dom ju inte alls är vana med mig och min kropp. Det går förstås bra då dom kommer också, men jag vill helst ha min vanliga personal som vet hur jag fungerar.
Dom kom och hjälpte mig och så sa dom att det var dom som skulle komma idag med,  så jag ville nästan gå och lägga mig direkt så det blev morgon fort haha:)
Skönt att veta vem som kommer på morgonen och det har varit en kanon morgon här och dagen kommer att bli kanon den med.

Jag ska på röntgen idag och Johanna och Buali ska följa mig då jag ju behöver hjälp att förflytta mig från rullstolen till britsen,  och tillbaka.
Det är ganska lätt att få mig dit tror jag, men då jag ska resas upp igen kommer det att bli lite problem med mig då jag ju blir så spastisk.
Min mage går inte att vika alls då, utan jag är rak och stark som en oxe haha, det kommer bli många skratt är jag säker på:)
Jag ska röntga min högra höft som inte alls känns bra. jag opererade den i Oktober men har ju sedan dess inte kunnat gå alls, så det kan bero på det, att det känns konstigt.
Efter en operation behöver man ju träna upp höften och gåträna, men i mitt fall har ju inte det gått alls. Antagligen är det därför jag känner jag har ont nu då det ju inte finns muskler runtomkring som stadgar upp skålen och kulan i höften.
Jag tycker det har känts konstigt ett långt tag och även fast jag inte har någon känsel så gör det ont!? Konstigt, men skönt jag får det kollat så jag vet hur det ser ut där inuti.

Jag längtar till nästa vecka då jag ska få in slangen till urinblåsan och ha en påse på magen.
Det kommer att bli en sån frihet och då kan jag vara borta så länge jag vill utan att behöva tänka på att jag behöver hem för att gå på toaletten.
Jag längtar efter den friheten men jag längtar inte efter själva ingreppet.
Det kommer säkert att gå bra och jag har ju varit med om så mycket värrä och otäckare saker i mitt liv om jag tänker efter.
Jag har ju opererat mina höfter många gånger och då jag hade cancer när jag var yngre så var jag ju med om alla hemska provtagningar och många super jobbiga saker.
Det här är ju om man jämför det en baggis förstås, men jag känner ändå att det blir jobbigt.
Jag kommer att tycka det är lite äckligt att ha en slang i magen, men jag hoppas verkligen att den känslan går över och att jag vänjer mig fort.

När jag skulle från duschstolen till fåtöljen nu på morgonen ville mina ben inte alls vara med, trots att buali höll i dom så mycket hon kunde. Fötterna for iväg åt olika håll och Buali sa: Nu hänger hon!:) Johanna fick skynda sig så mycket hon kunde att få på mig blöja, trosor och byxor för jag hängde verkligen bara i mina armar på "turnern", men det gick och dom blev alldeles svettiga och pustade ut då jag hamnade på rätt ställe till slut.
Tur jag har starka armar faktiskt så jag kan bära mig själv då det blir kris, men Johanna höll i bältet jag har runt mig varje gång,  så utan henne hade jag nog hamnat i golvet:)
Inte lätt då min kropp inte lyder varken mig eller någon annan alls, men huvudsaken det går bra så är det ju bra.
Inte bra för deras kroppar bara då dom måste typ lyfta mig då benen ger vika, men det är inte så illa som det var imorse varje gång som tur är.

Efter röntgen idag ska vi gå förbi kiosken och köpa en glass på vägen hem och jag håller tummarna för att dom har pistage, jag verkligen älskar pistageglass och har gjort det ända sedan 1986 då jag var till Rhodos första gången och smakade det då. Mums och supergott är det verkligen.


Något mer jag börjat älska är dom här kakorna, dom är så goda så jag kan nästan äta hur många som helst. Jag börjar bli ett riktigt kakmonster haha:) Hur ska det bli sen då jag börjar med min medicin mot spasmerna som ska göra att man får mer aptit som det står, då kan hända jag måste skärpa mig så jag inte går upp massor i vikt, för hur jobbigt blir det inte då för all personal att hjälpa och lyfta mig:)

Nu till något helt annat:
Vårat gräs börjar ta sig sakta men säkert och snart kanske vi har en grön gräsmatta igen, det blir skönt när det blir klart så det blir lite fint eller finare iallfall.

Lite grönt gräs är på väg :)
Jag hoppas alla får en fin bra dag, och jag hoppas alla får skratta lika mycket som jag får göra.
Livet är så härligt och det blir bara bättre och bättre.

Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar