lördag 20 juli 2013

Jag och princess bakelser :)


Hej och god förmiddag denna lördag som ser ut att bli solig och fin.
Nu på morgonen har Emelie och Inger varit och hjälpt mig,  och Emelie har fixat mig så fin i håret idag:)

Jag sitter som vanligt nu för tiden och dricker mitt goda morgonkaffe och kan inte förstå att jag varit utan den härliga stunden på morgonen i säkert ett år. 
Jag är glad att jag börjat dricka det igen, men samtidigt ganska stolt över mig själv som faktiskt bestämde mig och klarade det då förut när jag bestämde mig för att sluta med koffein och allt som stod i Ms dietboken. 
Jag började fuska med själva dieten efter några månader, men kaffet höll jag mig ifrån hela tiden. Det berodde ju mest på att jag hade en jäkla huvudvärk då jag slutade med det, och vill inte behöva uppleva det igen, men men om jag skulle bestämma mig för att sluta igen så fixar jag det förstås alldeles säkert.

Igår var det en riktigt blåsig dag hela dagen. Vi åkte till mitt gamla jobb på Granngården och köpte stängselnät till kaninen så att vi kan börja bygga till henne idag. 
Eller vi och vi, det blir ju förstås Gert som får bygga och fixa, men jag är med och bestämmer och pekar haha:)
När vi kom in på mitt gamla jobb så kände jag mer än någonsin hur jag längtade dit, lukten, känslan ja allt längtar jag efter. Min chef Pia var där och vi pratade lite och jag njöt av att bara vara där. Tänk om jag kunde vara lite friskare så jag kunde få vara där, jag har liksom ett granngårdsbehov haha, jag vill så gärna kunna tipsa och hjälpa alla kunder, och så förstås bara vara där. 
Drömma och önska kan man ju få göra och det är verkligen min stora dröm! Att få bli så frisk att jag kan få jobba igen!!

Det är så tråkigt egentligen att inte kunna hjälpa till, jag har ju alltid varit den som fixat och jag har inte varit rädd för att lorta ner mig eller bli svettig. 
Nu ser ju inte livet alls ut som förut och det går ju inte att jämföra alls då och nu, men jag vill ju fortfarande kunna ta i och jobba jag med.
Jag vet att jag duger ändå förstås även fast jag inte kan hjälpa till, men jag är ju inte den lata alls egentligen och jag blir att känna mig lat då jag inte kan göra något. 
Nu vet jag ju att lathet och min sjukdom inte alls är samma sak, men jag får ofta känslan att det ser ut som jag är lat kanske, och det är jag absolut inte alls.

Efter vi varit till Smedjebacken så åkte vi hem en sväng så jag fick hjälp på toaletten, och sen åkte vi till sjöfallet där min mamma har sin sommarstuga.


Marielle åkte i förväg och stannade och köpte bakelser på coop :) 
Ja man blir ju inte tjock av ingenting haha:) 




Marielle gillar inte fikabröd, bagare/konditor som hon är :)
Det var inte många dagar sedan jag käkade en, men jag orkade minsann äta hela bakelsen bara sådär. 
Mamma sa att vi bara skulle köpa en till morfar och henne som dom skulle dela på, men jag känner ju dom,  och nog kunde dom klämma i sig varsin.  
Morfar tyckte det var bra han fick en stor egen haha:) Ingen idé att snåla med bakelser!

Det var lite kallt och blåsigt så morfar sa att han var helt genomfrusen då vi skulle åka hemåt, så det var tur dom fick gå in i värmen och värma sig lite han och mamma.


Här planeras det för vad Gert ska röja bort med röjsågen :)
Vi fick sitta ute och fika trots att det var lite kallt eftersom jag hade min permobil igår och
kan inte komma in i stugan med den.  Men om jag tar min andra rullstol någon dag så kan vi ta med ramperna och lägga ut, så kommer jag in jag med:)

Var tvungen att ta kort på den här roliga björken :)

När vi kom hem igår kväll var vi så trötta, så när hemtjänsten hjälpte mig en sista gång på toaletten la vi oss och läste lite och efter några sidor somnade jag som en stock.


Innan vi skulle lägga oss satt Gert och kollade på en massa kaninsidor på datorn. 
Han läste och såg på bilder och fick tips, så vem vet framöver, han kanske vill ha fler kaniner då våran inte finns mer? Han kollade på bilder och visade mig roliga sorters kaniner, men för mig finns ingen finare än våran lilla Bella förstås och jag hoppas hon lever länge till :)

Idag när Gert vaknat och piggnat till blir det en rolig dag då vi ska försöka fixa till ute så kaninen kan få det jättebra med stor hage. 
Hon kan springa runt nu med, men vi har bara gjort det provisoriskt tills lekstugan skulle komma, och nu är den ju äntligen här!

Kram kram och ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar