onsdag 17 juli 2013

Jag behöver trimma min rullstol! :)

Hej hej!
Idag ser jag fram emot en fin bra dag och kväll.
Dagen började jättebra och Emelie fixade mig i håret så jag ska vara extra fin ikväll då jag ska till Piren med min morfar, min syster med familj, mamma och Gert och Marielle förstås.

Emelie lockar mig med platt tången :)


Nu då jag sitter här i fåtöljen med min kaffekopp är jag lite orolig för att frissan ska bli förstörd haha:)
Nina och Emelie fick krångla lite som vanligt då mina fötter ska i skenorna, men det gick bra till slut.


Igår så filade Piyawan mina naglar och målade dom i turkos färg, ja jag har aldrig någonsin haft någon så konstig färg:), men jag ska ha en turkos topp ikväll då vi ska ut och äta, som Johanna bestämt så då passar det ju jättebra :)
Jag får vara lite modern jag med och inte bara ha ljusrosa som jag brukat då jag haft nagellack.
Jag har alltid haft jobb som gjort att färgen skavts av, så jag har aldrig haft något på dom, men nu då jag är still så mycket så kan det ju vara fint,  och färgen får sitta kvar.


Som ni märker skriver jag mycket om mina hemtjänst tjejer och det blir ju så eftersom dom är här varje dag och hjälper mig och dom blir som mina vänner.
Jag är så jätteglad över dom alla som är superbäst verkligen.
I början var jag lite emot att få hjälp och det kändes hemskt och jag var kluven, men första dagen då vi flyttat hit till Ludvika var det Susanne och Eva som kom hit till mig,  och då visste jag redan efter första besöket här att det skulle bli bra.
Dom var superbra och efter ett tag så blev Susanne min kontaktperson och det är jag jätteglad över. Hon strider och kämpar för mig då det behövs och det är jag jätteglad över.

Det är ju jobbigt då man inser att man inte kan klara sig själv längre, och att få hemtjänst låter ju inte alls roligt, men herregud så roligt vi kan ha haha!!
Jag skrattar varenda dag massor av gånger och det är så helt fantastiskt hur bra det kan vara.

När man blir sjuk som jag blivit,  måste man acceptera och ta emot hjälpen man kan få och behöver, och det är inte alltid så lätt och det kan ta tid.
Jag är glad att jag kunnat fixa det så pass lätt ändå, även om jag haft många svackor på vägen.
Det är viktigt att ha eller ta fram styrkan där inuti som man faktiskt kanske inte ens vet att man har. Jag tror att alla har den där någonstans, en del kan behöva lite extra hjälp att hitta den kanske, men jag tror verkligen att alla kan.

Igår ville Gert åka ut och åka rullskridskor, ja jag vet att det inte heter så, men jag tänker säga så iallafall jag:)



Långt där framme åker han :)

Jag skulle åka rullstol jag och om ni bara visste vad jag behöver trimma den!!
Den går i 7,5 km i timmen och Gert åkte minst dubbelt så fort så han fick fara iväg och jag kom när jag kom jag :)
Ska på allvar fråga om det går att få den att gå lite fortare, det är ju inte kul att hamna helt på efterkälken hela tiden.
På ett ställe blundade jag och höll tummarna för att Gert inte skulle slå ihjäl sig då han åkte nedför och in i en tunnel, usch då vad läskigt. Om han mött någon på fel sida hade det blivit en rejäl krock.
Jag kom efter en stund igenom tunneln jag med men jag körde ju sakta jag.
Han har tagit bort bromsarna på sina rullisar och det förstår jag ju inte. Man får ju bara hoppas att han står upp och inte råkar köra i något gupp i nedförsbackarna.
Han behöver sätta dit bromsar igen eller köpa ett par nya om jag ska tordas åka med honom fler gånger, eller så får han binda fast sig i min rullstol och åka i 7,5 som jag gör :)

Jag stannade på vägen och tog lite kort också förstås så det sinkade mig ju lite, men bråttom ska man inte ha.


Tre änder som knappt syns bland alla blad i vattnet :)

Lite roligt att se hur långt det är till olika ställen :)

Vi åkte mot Gonäs på cykelbanan och jag tänkte jag kunnat sola medan jag åkte, men det var skugga och skog mest hela vägen. Inget godis hade jag med mig heller så det blev lite sådär kul tyckte jag som åkte runt ensam på cykelvägen haha.:)
Nästa gång ska jag ta med fika så vi kan ha en mys stund när vi ändå är ute och åker, men Gert som vill träna tycker kanske inte det är så lämpligt med fika mitt i träningen, men han får offra sig:)

Ställde bilen här då jag var liten, och så gick vi till "sligen" och badade:)

Jag får mycket gamla minnen tillbaka då jag ser det här rucklet :)
När vi åkte hemåt igen så hade en fiskmås blivit två på en bil utanför solsidan och jag var tvungen att ta kort igen:) Dom verkade ha flyttat dit eftersom iallafall den ena suttit där länge.
Vi var ju borta säkert i två timmar och den satt på samma ställe, men den hade fått en kompis när vi åkte förbi på väg hem.

En fiskmås på taket :)


Dom syns knappt men två var dom på taket nu :)
På väg hemåt inne i tunneln:)
Igår kväll skulle vi fara till affären för vårat kylskåp var "hoho", helt tomt på mat:)
Mamma och morfar kom förbi precis då jag kört in i bilen och Gert hade spänt fast mig.
Vi pratade lite och sen åkte vi och handlade lite mat,  och vi träffar ju morfar ikväll igen då vi ska ut och äta. Det är så roligt att han är så pigg och frisk och han är verkligen med tycker jag, och man kan verkligen prata med honom om allting och han är alltid så positiv.
Kanske har jag fått lite positivitet av han så det är därför jag klarar mig så bra:)

Gert tar en god öl till vårat kvällsfika :)

Min kvällstallrik:)
När Gert vaknar och jag fått hjälp på toaletten så tror jag minsann att jag ska trotsa min förkylning och sätta mig ute i solen lite, men det är drygt då man är snorig så det blir nog kanske skuggan för mig ändå.

Fick precis nu ett samtal från Falun där jag får en tid redan nästa vecka för att sätta in en slang från urinblåsan, gissa om jag längtar tills dess nu, men samtidigt så gruva jag mig som bara den.
Jag skulle få lokalbedövning så det borde ju bli bra, och jag har ju ingen känsel innan så det borde inte göra ont alls hoppas jag. Jag känner att jag är lite allergisk för allt som gör ont haha:)

Ha en fin dag alla!

Kram kram  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar