torsdag 11 juli 2013

Livet blir så mycket bättre och enklare när man kan, törs och vill vara den man är!

Hej hej!
Nu sitter jag här med min kopp kaffe och mår jättebra.

Piyawan har varit här på morgonen och masserat mig innan jag skulle upp och hoppa in i duschen, och bättre start på dagen kan man inte få eller ha tycker jag.

Piyawan är jätteduktig att massera och supersnäll med förstås.

Min kropp behöver verkligen det och mina muskler behöver massage då dom jobbar konstant både dag och natt utan att jag kan styra dom.
Som ni kanske förstår så hoppar jag verkligen inte in i duschen, men jag har alltid sagt så, så det blir ju att jag säger så även om jag varken kan gå eller hoppa:)

Mina ben har blivit lite annorlunda senaste veckorna och det är lite svårt att veta om det är till det bättre eller det sämre.
Benen var förut helt döda och rörde sig inte alls förutom då jag blev spastisk.
Nu rör sig vänster ben lite hela tiden, men inte på min begäran då synd nog, utan det gör som det vill och det kan innebära att någon som är nära kan få en spark när som helst.
Det är bäst alla runtomkring mig är lite beredda :)

När jag skriver om min spassivitet så är det inte bara "ryck" spasmer jag har,  utan det som jag nog tycker är värst är att kroppen blir stel som en pinne och då ända från ovanför magen och ner till fötterna.
Det är jättesvårt och jobbigt att bryta det och jag kan inte klara det själv längre utan behöver hjälp.
Då jag blir så rak och stel som en pinne är det lätt att jag glider ur rullstolen tex men nu har jag fått ett bälte vilket känns superskönt så jag vet att jag inte kan ramla ur när jag är ute och åker.
De värsta stället för mig att åka rullstol på är stan, alla fina gatstenar som jag egentligen älskar gör att det guppar och jag blir superspastisk så jag måste åka jättesakta för att försöka få kroppen att vara med och för att den ska vara lugn.
Det finns så mycket krafter i min kropp men det är svårt att förstå hur starka dom är om man inte varit med om det, men min kropp är och blir så stark då jag får kramperna så det är inte klokt:)
Konstigt hur kroppen fungerar och särskilt min nu som totalt gör som den vill.

Min goda mat :)

Igår var vi på China på lunchen jag och mina tjejer, jättegott och mysigt hade vi.
Melina äter bara ris,grönsaker och currysås när vi är där men hon älskar det. Jag och Marielle äter friterad kyckling vi och det är nog bland det godaste jag vet.

När jag var till min doktor förra veckan bestämde jag mig för att sätta in en slang från urinblåsan och ha en påse på magen. Det heter något särskilt men jag minns inte vad det var för ord:)
Sedan jag bestämde mig har jag börjat längta efter att jag ska få göra det, och jag hoppas det blir snart!
Det finns egentligen bara fördelar för mig, jag kommer att kunna dricka hur mycket jag vill när jag är törstig utan att behöva tänka på att jag kan bli kissnödig.
Hela livet kommer att bli friare och jag kan tänka på andra saker än toalett besök.
Det kommer bli så skönt att få vara borta så länge jag vill och inte oroa mig för att bli kissnödig.
Även om jag har skydd varje dag så vill jag ju inte kissa på mig, det känns inte alls roligt när det ibland blivit så.
Häromkvällen då Piyawan och Johanna var här och hjälpte mig så blev det så att jag kissade på mig haha, Piyawan är bara så himla rolig och hon säger så roliga saker, och det är mycket ge och ta.
Vi hade jätteskoj och då jag skulle flytta över från min Permobil till min andra mindre rullstol så skrattade jag så mycket att jag kissade på mig och då blev det bara tok :) Klockan var mycket och dom hade redan slutat sitt skift, men dom fick lov att hjälpa mig att byta kläder och göra rent dynan i min rullstol.
Det är så skönt att ha personal man kan skratta med och att man kan bjuda på lite tokerier och många skratt, livet känns så härligt och enkelt då.
Jag har många som är mina bästa och jag är så glad över dom alla.

Köpte dom här skorna då jag var till Västerås :)

Idag ska jag och Susanne och Marina ut på en promenad och det är så skönt att komma ut lite på dagen, och idag ser det ut som det ska bli en fin härlig dag.

Här under vårat nästräd ska Bella våran kanin få bo snart då lekstugan är på plats :)

Killarna som fixar våran altan håller på för fullt ute nu och fixar det sista, så till helgen om det är fint väder kommer jag att bo på altanen har jag på känn. Dom är jätteduktiga och det blir kanon, jag tar kort senare så får ni se imorgon.

Igår fick jag ett sms från Melinas pojkvän Oscar som var så romantiskt och gulligt.
Han undrade om han han fick fråga Melina om hon ville följa han och hans familj på semester. Självklart fick han det och jag lovade inte säga något till henne för han ville överraska henne på kvällen då han skulle komma hit.
Oscars föräldrar är jättesnälla och gulliga som vill ha med Melina och jag är glad för hennes skull att hon får följa med och ha skoj.
Det blir ju nu då jag är sjuk och inte kan klara mig själv, så att vi inte kan åka någonstans på semester. Men om jag varit frisk och vi skulle åka någonstans så hade självklart Oscar fått följa oss med.
Jag är så glad för att Melina och Oscar kan prata om allt, det är så viktigt att man kan prata och få vara sig själv. Dom har snart varit ihop ett år och det är jätteroligt dom fungerar så bra tillsammans.

Att få vara sig själv är superviktigt och att slippa förställa sig och vara på något annat sätt bara för att någon annan vill det.
Man ska få vara sig själv utan att behöva stå upp för sig själv, man ska ha människor runt sig som tillåter sig att få vara som man är, det är nog det viktigaste för att man ska må bra på riktigt.

Min fina Melina.
Min fina Marielle.

I många år av mitt liv visste jag inte  vilken Nina var och jag visste inte alls vem jag var.
Jag hade gjort och tyckt som dom runtomkring mig och funnit mig i det då jag inte visste något annat typ.
Sedan jag vaknade upp och insåg att så som jag levde ville jag inte leva, har jag velat lära mina tjejer att få vara så som dom är och att jag alltid älskar dom oavsett om vi tycker olika eller är olika. Jag är glad för att jag lärt dom det och att dom har med sig det i livet och att dom aldrig ska tycka som någon annan om dom inte tycker lika.
Att man törs vara som man är och törs säga som man tycker och känner är så viktigt så himla viktigt.
Livet blir så mycket bättre och enklare när man kan och törs och vill vara den man är!

Kram och ha en härligt fin dag idag.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar