tisdag 16 juli 2013

Usch för spindlar :)

Hej och godmorgon!

Idag började min dag så perfekt den kunnat, om man bortser och struntar i den förbaskade förkylningen och hostan.

Piyawan är jätteduktig på massage :)
Piyawan och Ros-Marie från hemtjänsten kom imorse och det betyder massage för mig :)
Ros-Marie hjälpte till att lägga mig på mage och sen for hon iväg och hjälpte någon annan medan Piyawan masserade mig.
Min kropp och särskilt mina ben gillar verkligen massage på morgonen.
Jag har ju inte någon känsel alls i nedre kroppen men ändå kan jag känna att det är skönt.
Svårt att förklara men härligt känns det iallafall och det är ju huvudsaken.

Ros- Marie hjälpte mig sen att duscha medan Piyawan gjorde jättegoda mackor och kaffe.
Ja den här morgonen var kanon, och nu sitter jag här med min kaffe kopp och njuter.

Igår då jag skrev mitt inlägg glömde jag att skriva vad som hände på natten och som gjorde att jag fick lov att väcka upp Gert en extra gång mot vad jag brukar.
I vanliga fall väcker jag honom en gång så att han får hjälpa mig att vända mig från sida till rygg. Det är viktigt för min kropp att inte ligga för mycket på rygg då jag ju kan få sår, så jag försöker att variera och ligga så många timmar på sida som jag orkar.

Jag vaknade flera gånger och det var en jättejobbig natt då jag är snorig och hostig.

När jag en gång vaknade såg jag trots att det var ganska mörkt, något svart i taket som ibland dinglade ner och så kröp den upp igen och så höll den på!
Ni som känner mig förstår ju att jag såg en spindell!. Usch,  inte långt från mig,  så jag var verkligen tvungen att väcka stackars Gert så han kunde hämta en stol och ta bort den.
Ta bort den betyder att döda den, ja jag vet det är elakt,  men just spindlar tycker jag inte alls synd om för jag är verkligen rädd för dom.
Inga andra små djur vill jag döda, inte ens flugor,  men spindlar får helt enkelt inte vara här inne hos mig i vårat hus.
Jag har sagt till dom att dom får bo ute, men dom lyssnar dåligt haha :)
Att dom bor ute är helt okej tycker jag för dom måste ju få bo någonstans, men inte inne hos mig tack!
Jag har om man jämför mig nu och för tio år sedan blivit mycket bättre med min spindelfobi, men än har jag inte lyckats bota mig själv.

När jag en dag förut satt här i min fåtölj såg jag en spindel komma gående över vardagsrumsgolvet, jag fick lite panik, jag kan ju inte röra mig alls och kan ju då inte döda den ens,  när den är på långt avstånd. Den gången gick den fram och tillbaka och då den var på väg ganska nära mig hade jag som tur var ett gäng reklamblad bredvid mig som jag försökte kasta på den.
Jag fick lov att använda vänster arm då höger inte alls vill fungera som den ska och jag träffade!! För säkerhets skull kastade jag alla tidningar och blad och sen då hemtjänsten kom fick dom ta reda på liket under högen haha:)
Jag förstår inte hur dom kan vara överallt nära mig, antagligen för att jag inte gillar dom ens lite grann,fy då!
Jag vet att jag låter elak men det är verkligen inte lätt att vara rädd, och särskilt inte nu då jag inte kan gå nära och lägga en sko eller något annat hårt eller tjockt på den.
Förut då jag var frisk kunde det ligga skor här och vad då Gert kom hem :)
Jag tog inte mina skor, utan dom andras i familjen förstås och Gert fick lov att ta bort liken som satt under.
Ja nog om det nu haha, det finns förstås mycket värrä saker än spindelfobi, men lätt är det inte och jag hoppas att jag till slut inte behöver vara rädd för dom, men gilla dom vill jag då inte göra.

Idag ska vi ha en lugn skön dag och solen skiner ute redan så det blir nog fint.
Jag orkar inte sitta i värmen nu då jag är snorig och hängig men det är skönt ändå att det är fint väder. Jag får mer energi och blir lite piggare faktiskt då solen skiner, men så känner nog dom flesta.
Gert och jag ska nog åka med min mamma och kolla på en gräsklippare till henne, den hon har är så trög startad så hon orkar inte få igång den.
Min syster får lov att åka till mamma stuga och klippa varje gång för att mamma inte orkar dra igång den.
Hon behöver en med elstart så hon bara kan trycka på en knapp.
Vi ska köpa bakelser så vi kan fika där i stugan, utanför blir det för mig då jag inte kommer in med rullstolen där. Jag skulle kunna ta min manuella stol och ta med ramperna för att komma in, men den är så stuttig och fungerar inte alls bra ute i guppen,  så jag väljer den bästa rullstolen och sitter hellre utanför nu om det fortsätter vara fint väder förstås.
Trodde jag ja haha :)
Nu blev det inte alls som jag och vi tänkt.
Min mamma visste att Gert sover länge nu då han är ledig och har semester, men hon var så ivrig så hon hade åkt och kollat gräsklippare nu på morgonen och skulle köpa bakelser, men då hon försökte ringa mig var jag på toaletten och då ringde hon Gert och väckte honom!
Typiskt säger jag bara haha,  att hon inte kan lugna ner sig lite.
Hon är så uppe i varv och har jättesvårt för att vänta. Hon vet ju att om jag inte svarar så är jag på toaletten och då ringer jag upp sen. Jaja nu vill hon ju bara väl förstås, men stressen är absolut inte bra och för mig är det helt slut med all stress.
Jag känner i hela min kropp hur den lägger av att fungera då jag måste försöka skynda mig med något, och jag håller fortfarande på att lära mig att ta bort stress som andra har för att den inte ska överföras på mig. Jätteviktigt att inte skynda sig.
Man lever ju bara en gång, iallafall vad man vet, och då är det bättre att njuta och ta en sak i taget och bara vara lite också.
När jag blev sjuk har jag verkligen varit noga med det då jag ju märkt att jag inte fungerat alls då det blivit stressigt.
Jag tror att många sjukdomar blossar upp då man har det för stressigt, så jag tycker att man ska försöka att stressa av.
Det man inte hinner idag hinner man antagligen imorgon eller någon annan dag.

Mamma, jag och morfar.
Det blev ingen fika stund utanför mammas stuga men jag har käkat upp halva min bakelse och spar den andra biten till senare. Godisråtta som jag börjat bli så kommer det att bli gott att ta den lite senare när suget sätter in.
Min syster och hennes familj har varit till Norrköping och dom är på väg hemåt idag.
Dom tar då med sig min och våran morfar hit och det blir ju jätteskoj att få träffa och se honom igen.

Våran bästa morfar och gammelmorfar med Marielle och Melina.

Han är jättepigg för sin ålder, 89 år i November fyller han.
Han är envis som bara den också då jag sagt att han borde ha en rullator med korg när han ska gå och handla. Han har blivit vinglig och känner inte sina fötter riktigt, men även fast han blir vinglig så behöver han ingen rullator :)
Han vill nog inte känna sig gammal tror jag haha, utan han vill vara den där pigga och raska Gunnar som han alltid varit. Till slut kanske han förstår att det blir så mycket enklare att slippa gå med påsar och vingla, men han måste få komma på det själv :)

Imorgon ska han bjuda ut oss alla på mat, men Melina är ju på semester så hon hinner förhoppningsvis träffa honom då hon kommer hem kanske:)

Nu ska jag rätta vad jag skrivit för det blir ju lite felstavningar då jag inte kan skriva som jag brukar, och sen ska jag nog sätta mig ute lite när tjejerna kommer och kan hjälpa mig att flytta till rullstolen.

Kram kram och ha en härlig dag idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar