fredag 10 januari 2014

Det var nära!

Det här är våran grävare Polly!

Hej hej!
Ja nu sitter jag här och dricker lite kaffe, lite ovanligt att jag sitter och skriver fast det är kväll.
(Ja när du läser det här är det ju förmiddag så du inte tror att du blivit alldeles konstig eller att jag är det haha :)
Gert jobbar eftermiddag idag då han fick lov att vara hemma och  greja ute så våra kaniner inte ska gräva sig ut, och så ville han ju vara med på mötet med kommun tanten som vi skulle ha.
Han var ut och fixade så inte kaninerna ska kunna smita ifrån oss, dom är verkligen duktiga på att gräva, i allafall Polly som Gert kunde filma in medan hon höll på så jag fick se då han kom in, tokfia haha.
Jag tror att Molly var och är den som håller lite vakt och Polly är den som gräver.

Och det här är våran vaktkanin Molly!

Härligt förstås och ett friskhetstecken har jag fått höra att det är då dom vill gräva haha, ja det är bara att ha koll då för det grävs tydligen väldigt snabbt.
Det bästa vore ju om dom kunde gräva mitt i deras stora hage så vi ser vad dom gör, men dom är smartare än så!

Så här vaktar Molly tror jag :)
Ja jag tänkte börja med det som hänt idag och sen imorgon bitti skriver jag på om lite andra grejer tror jag.
Ja jag ska nog börja med min dag idag, och den har varit ganska händelserik måste jag säga.
Vi hade möte med kommuntanten klockan två och hon kom punktligt och vi pratade och drack lite kaffe under tiden. Hon verkade riktigt bra och det känns som det kommer att bli bra till slut även om det kommer ta lite tid kanske.
Hon ska göra schema och så ska vi ses och fundera ut om det behöver ändras något eller om det är bra som hon gjort det.
Det verkar verkligen som det ska bli bra men det tar nog en stund säkert att vänja mig vid att ha någon här hela dagarna, men jag kommer jag ju att kunna göra allt jag egentligen vill och velat göra nu då jag sitter och suttit fast och inte kan fixa det ja vill.
Ja fast sitter jag ju inte fast så, men om jag sitter i fåtöljen eller rullstolen så kan jag ju inte nå och fixa som jag skulle vilja.

Nej jag känner att jag ser fram emot att det startar med assistenter, och det kommer att bli bakat och matlagat här hemma framöver.
Jag gillar ju att ha det fint runtomkring mig, och jag gillar att baka så det finns fikabröd här hemma och bjuda på ifall någon kommer och hälsar på.
Ja och så att laga mat förstås vilket ju inte fungerat alls för mig det heller som det är och varit nu.
Man ska hämta grejer i kylen kanske som man inte når och så är ju dörren liksom fast och då får jag och min rullstol inte plats, och då går jag ju bet direkt.

Nej jag tror och hoppas att mitt liv blir ännu rikare än det varit hittills även om det vart väldigt rikt nu. Rikt på kärlek och värme, verkligen så har det varit och känts och är.

Jag åkte efter mötet till stan och till apoteket. Jag brukar ju åka ut medan det är ljust, men idag var det mörkt och det var lampor på rullstolen som gällde.
Jag hämtade medicin åt både Gert och mig då jag ändå var där och efter det for jag mot Konsum här på Ludvika gård.
När jag kom förbi "loppiset" på trekrokars så kom en vit äldre volvo upp från höger och skulle svänga mot loppiset, alltså mot det hållet jag kom åkandes från, och han såg inte mig!
Jag vet att jag syns ganska bra med lamporna på min rullstol, men den i bilen såg eller var fullt upptagen med annat kanske, jag vet inte.
Ja så nära att han körde på mig var det verkligen, bara meter och jag tror han eller hon blev räddare än jag.
Jag såg inte  alls vem som satt bakom ratten utan väjde lugnt över till andra sidan medan han stod still alldeles framför mig. Men just då det hände hade jag inte haft en chans att hinna väja undan.
Han hade nog bråttom och körde bara ut, utan att titta och jag hann inte ens bli varken rädd eller arg.

Mest förvånad var jag att han tänkte köra på mig? Ja hade han kört i den farten och inte hunnit stanna så kan jag lova att jag inte satt här och skrev nu. Jag hade varit platt som en pannkaka eller så hade iallfall jag varit död är jag helst säker på.
Det var nog tur att jag inte hann reagera då, jag ju var så säker på att han skulle väja lite förbi mig och inte köra mot mig och nästan på mig.
Jag tror att han eller hon blev räddare än vad jag hann bli, och kanske tar han eller hon det lite lugnt framöver, för så nära var det! Hemskt läskigt egentligen!

Efter det otäcka så for jag till affären och handlade lite köttfärs och lite annat vi behövde, för Melina ville göra köttfärs sås och makaroner. Jättegott blev det och hon kan hon!
När jag kommit hem så kom hemtjänsten, några fler av dom bästa, Helena och Rebecca hit för att hjälpa mig in på toaletten och sen sätta mig i fåtöljen och där sitter jag sedan dess.
Gert kom precis hem från sitt kvälls skift nu så jag ska sluta skriva för idag, men jag kommer igen imorgon förstås.
Kram så länge.

GrävarMolly!

God morgon!
Ja nu är det en ny dag med nya möjligheter och jag ska till tandläkaren och laga ett hål om en stund:( lagom roligt och nu har jag fått lov att byta tandläkare då jag inte kommer in till min jag hade i Smedjebacken längre med min rullstol.
Synd synd då han ju varit så superbra tyckte jag, men det ska nog gå bra med den här också även om jag helst inte velat byta.

Morgonen kunde inte börjat bättre då det var Maria som kom för att hjälpa mig.
Hon har hjälpt mig med dusch, påklädning och så fick hon lov att bli min frisör idag haha, spännande sen blir det då jag tittar mig i spegeln :) Men som jag skrivit förut så är det ju egentligen inte noga alls, men lite normal vill jag ju se ut iallfall. Får se om hon får bakläxa eller inte?

Jag hade igår kväll då jag satt och skrev många skrivplaner till idag, alltså jag hade så många grejer jag ville skriva om, men nu då jag sitter här och ska skriva så känns det som att jag får vänta tills nästa gång jag sätter mig så jag har mycket tid.
Färdtjänstbilen ska hämta mig strax efter tolv och jag känner att jag måste hejda mig lite i mitt skrivande så jag hinner rätta och göra klart det här istället.

Jag hoppas alla får en fin bra dag idag och jag hoppas att det går för mig att åka rullstol ute lite grann nu även om det kommit lite snö. Det visar sig då jag ska åka iväg.

Kram kram till alla förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar