torsdag 23 januari 2014

Igår andades jag och njöt otroligt av vädret och mitt liv!

Kan hända jag måste köpa några såna här :)

Hej hej!
Ja nu tar jag mig lite tid för att skriva.
Jag var igår på mammografi i Borlänge och jag kom dit ganska så långt innan min tid var, men dom hade så lugnt så jag fick åka in direkt.
Det var om jag säger så en aningens krångligt med mig sittande i rullstol då dom skulle ta röntgenbilder, men med jättegulliga människor så är ju inget omöjligt och dom hjälpte mig jättebra.
Jag hade på ganska lätta kläder jag skulle av och på med, men jag hade valt en polotröja!
Ja hur smart var jag väl där då?
Helena hade fixat till mig i håret på morgonen och så skulle jag sen av och på med tröjan, så när jag väl kom till kupolen och råkade se mig i en spegel, ja då for jag till första bästa affär och köpte mig en mössa :)
Haha ja hur jag såg ut, värsta "fjongen" i luggen tack vare eller på grund av min kära kära virvel som jag inte alltid gillar så värst mycket.
Jag klippte mig ju ganska nyligen, men idag nyss ringde jag och fick en tid till imorgon för att få ännu lite kortare hår, så det går att få ordning på det här bångstyriga håret haha. Blir bra!
Nu tillbaka till igår.
Från järnvägsstation :)


Bara att välja :)

Så fint väder!

Nja ja höll mig lite i mitten jag :)

Fina plogade vägar att åka på för mig :)

Strålande sol :)

Jag var inte jättesäker på att jag skulle kunna ta mig i rullstol från mammografin till kupolen, men det gick galant och jag körde inte fast någonstans.
Det var jättefina plogade cykel och gång vägar så det var inget jag behövde oroa mig för alls.
Kanske är det där man skulle bo? Lite mer anpassat kanske, men men nu bor jag ju här och vill för allt i världen inte flytta från vårat hus där jag trivs så himla bra.

Jag njöt av solen som sken och kände då som jag ofta känner att jag är så glad över livet.
En sån där riktig underbar känsla att jag verkligen älskar hela mitt liv och alla som finns med i det!
Ja vilket väder det var!
Jag hade inte ätit mer än frukost och det började bli eftermiddag så jag stannade till inne på kupolen och köpte med mig en smörgås och kaffe på det nya stället längst ner.
Jag fick hjälp av en gullig tjej som också var en kund och hon kändes lite ensam, hon hjälpte mig att sätta på locket på min kaffekopp och så pratade vi lite innan jag skulle fara ut.

Underbart väder!

Jättegod macka köpte jag :)

Kaffet fick stå i snön och svalna lite :)

Jag som älskar och behöver luft tog förstås med mig kaffet och mackan ut och satt i luften och i solen och åt.
En helt underbar dag. Jag njöt så mycket jag bara kunde!

Jag brukar inte vilja sitta på en restaurang eller ett fik själv, men ute gick det superbra!
En kanon dag verkligen och jag verkligen känner vad jag behöver och njuter av frisk luft.
Nu är ju inte luften särskilt frisk runt kupolen då förstås, men jag fick väl i mig något som var bra iallfall och jag blev att må extra bra och det är viktigast!

Jag åkte runt i olika affärer och handlade och jag köpte supersöta bebiskläder på Kappahl till Sandra och hennes kommande bebis, som snart dyker upp.
Jag köpte två tröjor till Gert också som jag visste han skulle passa i.
Jag handlade lite annat också, hårspray på en affär och ögonbrynsknivar på kicks eller vad den smink och parfymaffären heter.
När jag kände att jag snart kunde åka hem ringde jag efter färdtjänsten som skulle kunna komma efter en och en halv timme och det fick ju blir bra.
Det betydde ju att jag kunde åka runt lite till. Och när det var en kvart kvar så tänkte jag att jag skulle bokat ännu senare haha.


Mössa på och snart hemgång :)


Färdtjänst farbrorn som körde mig hem har kört mig en gång förut och igår kväll löste vi en massa av världens bekymmer mellan Borlänge och Ludvika.
Han är trevlig och vi hade roligt på vägen hem. Han är från Göteborg så han har ju lite plus direkt bara för det, det är en härligt glad dialekt tycker jag.

När jag kom hem skulle jag visa Gert vilka söta kläder jag köpt till bebisen men då var påsen borta! Jag blev så ledsen och arg så det gjorde ont i mitt hjärta.
Hur kunde någon stjäla just den av mina påsar?
Ja jag ringde till Kappahl ifall dom fått in min påse av någon anledning eller ifall någon skulle komma och byta in alla grejer då ju kvittot var kvar i påsen och allt.
Usch vad ledsen jag var verkligen.
När jag sen suttit och varit arg och allting kom jag på att jag ju varit in på H&M också och att det ju var ganska jättetrångt bland herrkläderna då jag åkte runt där, och jag kom då på att jag nog borde ringa dit och fråga också ifall att liksom.
Dom hade min påse!!
Jag blev ju förstås jätteglad och överlycklig och lättad, men samtidigt arg på mig själv som trott någon snott min påse då jag själv tydligen lyckats tappa den.

Jag har ju två krokar bakpå min rygg på rullstolen och när någon hjälpt mig på med påsar har jag ju ingen koll på dom längre.
Ja snacka om att humöret pendlade mellan förtvivlan och glädje.
Det var ju inte det att jag var av med mina saker jag köpt som var värst, det värsta var ju att jag inte skulle kunna åka ut och klara mig själv mer om någon ska ta mina saker jag köpt.
Läskigt och hemsk känsla det där som dök upp.

Idag fick Gert tag i en hockeykille Kristoffer som bor i Borlänge, som skulle kunna gå in och hämta min påse och sen ta den med på träningen i Smedjebacken. Gert är med som materialare i laget, eller allt i allo kanske passar honom bäst tror jag.
Jag ringde affären och berättade att han skulle komma och hämta den, så dom visste att dom kunde lämna ut den till han. Jättesnällt att han kunde göra det så jag slapp åka dit igen.
Superskönt och då kan jag få slå in alla gulliga fina kläder som den lilla pojken ska få. Ja dom vet att det ska bli en kille men jag tror inte dom bestämt något namn än, dom är lite oense där haha :)
Blir bra vad det än blir för namn förstås, för det kommer bli en supersöt liten bebis som kommer ut.

Medan jag var i Borlänge igår så ringde köks Erik, ja det finns en köks Anders också och namnet Anders måste ha varit väldigt poppis då eftersom så många iallfall i min närhet nu heter Anders.

KommunAnders, hissAnders, köksAnders och PermobilAnders, ja iallfall så var det Erik den här gången.
Han undrade om han kunde komma som idag på morgonen och fixa några saker i köket som jag kommit på jag ville ändra, så han har varit här idag och fixat det.

Det var Piyawan som kom och hjälpte mig imorse och ja då blev det en lyxmorgon.
Hon masserade mina ben innan jag skulle in i duschen, och min onda nacke så det vart en riktig skön morgon. I duschen filade hon mina fötter och sen klippte hon mina naglar och filade dom.
Ja och så tog hon bort lite strån i ansiktet och ja herregud vilken skön morgon jag fick.

Sen då jag var klar och satt mig i fåtöljen så kom min vän Terese från Smedjebacken.
Vi var grannar ett bra tag efter att jag och tjejerna flyttat från huset in i en lägenhet i Västansjö i Smedjebacken. Vi hade en egen ingång så det kändes lite som ett hus faktiskt.
Jag och Terese satt ofta ute på trappan och njöt gjorde jag av luften, med kaffe och massa prat och luft, ja redan då njöt jag av luften!
Vi ses inte ofta alls, men vi vet vi finns där.
Jätteskoj hon kom förbi och nu blir det nog lite oftare tror jag,eller hoppas jag.

Nu medan jag sitter och skriver så ringde min bästa Maria och det är då inte klokt hur mycket jag tycker om henne. Hon gör mig så glad och ger mig så mycket glädjer och energi!
Tacksamhet ja jag är verkligen tacksam och lycklig över att jag mött henne i mitt liv.

Ja nu måste jag sluta skriva för idag så det inte hinner bli mitt i natten haha, jag måste ju rätta lite och ändra lite här och där innan jag är nöjd.

Jag längtar tills imorgon då jag blir antagligen riktigt snagg haha, ja du Helena då blir det enklare att fixa till mig va?!!

Marielle åkte tillbaka till sälen och sitt jobb imorse tidigt, och jag är så glad hon får bo hos Idar och Anna,  och det finns faktiskt inga ord för hur snälla dom är.
Underbara människor verkligen.
Idar gillar inte riktigt tanken att Marielle ska åka i sin "clio" så han är så snäll och lånar ut sin Bmw till henne medan han själv får puttra i den, och den här gången vet jag då inte hur han gjorde då hennes bil behövde lagas och han höll på med det medan hon var här hemma med hans fina bil.

Nu är det ju inte så att jag knappt kan se om en bil är fin eller inte, men om det är fin färg eller om lampor och såna detaljer ser okej ut så tycker jag att den kan vara fin haha, jag gillar inte bilar alls egentligen.
Idar vet det och vi kan skämta lite om det haha, men han tycker hon ska få sitta bekvämt och köra vad var det n han skrev då vi skrev om just det, inte kungligt, men värdigt kanske eller bekvämt kanske det var :)
Ja nog kan det ju vara så, men jag är ju som mamma lite, eller mycket orolig att hon ska köra för fort och det är halkigt, då spelar det ju liksom ingen idé hur bekvämt man suttit.
Haha vi tycker lite olika och jag tror förstås det går bra, men mammor ska väl oroa sig liksom, det är väl bara så.
Jag hoppas alla haft en fin dag och får en fin kväll.

Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar