fredag 17 januari 2014

Jag är faktiskt ingen fisare :)!


Hej hej!!
Ja nu är det kväll och jag skriver några rader som vem vet, kan bli hur många som helst, det beror på.

Gert är med killarna på bortamatch och Melina kände sig trött så hon gick ut till kaninerna och släppte in dom och sen bredde hon några smörgåsar till mig innan hon gick ner till sig, och jag, ja jag tänker försöka vara vaken en stund till jag.

För några dagar sedan så färgade Melina sitt hår, det var Oscar som fick offra sig, med handskar på händerna och färg.
Färgen började försvinna ganska direkt, efter bara någon tvätt, och nu från att ha varit rött så har det blivit rosa nästan. Jag tyckte det verkade konstigt och Melina trodde det var dålig färg, men det var ingen speciellt dålig färg alls för det var toning hon köpt!
Ja då är det ju inte undra på att färgen släpper haha, men vi vet ju då att hon passar i den färg som det var först iallfall.
Nu har hon köpt ny färg som hon ska använda och jag antar att det är Oscar som får ställa upp igen!

Jag hade gärna hjälpt henne jag, men mina armar fungerar inte alls till det, det tar för lång tid då hon ju har långt hår. Fint blir det till slut och det kanske blir imorgon redan.

Jag pratade med Marielle för en stund sen.
Hon är ju i sälen och gillar inte att handla i mataffären själv, så då får hennes mamma gärna vara med, alltså i telefonen, så var det förra året också och även här hemma ibland, så jag har faktiskt varit i butiken i sälen en sväng ikväll jag.
Inte alla som får vara sällskap med henne en stund och handla mat, men det är roligt och ibland kan jag ju komma med något mat tips som kan passa kanske.
Nu skulle hon bara handla lite dip och grönsaker och lite yougurt och gröt grejer haha, ja alltså havregryn och lite sånt.

Jag har såna härliga tjejer och är så glad verkligen. Mina är dom och dom är dom!

Jag har fångarna på fortet på på tv:n och det är ju enligt mig supertråkigt, men lättsamt, så det får vara på. Jag behöver ju inte ha något alls på medan jag skriver, men det känns lite som sällskap iallfall.

Jag sitter nu med datorn i knät, eller på ett ben, för det andra benet är ju uppåt och går inte att få ner, så ett ben och fåtöljarmstödet får vara mitt bord.
Jag dricker lite dricka och har goda smörgåsar här så det går verkligen ingen nöd på mig.


När hemtjänstens Helena och Piyawan var hit och hjälpte mig sista gången för idag så gick Helena ut för att ge kaninerna vatten och mat och stänga in dom, men dom ville inte vara inne utan smet ut haha. Så Melina gick ut till dom nyss och skulle byta vatten igen då det fryser hela tiden, och då var dom kvar inne :)


Dom är så söta så det är inte klokt.
Jag längtar tills det blir vår och sommar så jag kan vara ute som jag vill. Jag vill ju kunna åka ut till dom och prata lite med dom.
Jag ska absolut inte gnälla alls egentligen då ju vintern varit superbra för mig, ja jag skulle behöva bo någonstans där det inte finns snö, på ett varmt ställe, och Italien vore väl något?
Ja det är en dröm jag har, men men nu bor vi här och här är det snö!

Igår skulle jag ta färdtjänsten till sjukhuset och Petra, min sjukgymnast.
När jag skulle åka ut på min hiss och åka av den så märkte jag att det var jätte halt. Jag lyckades åka ner till postlådan och sen körde jag lite fast, så färdtjänst killen fick putta på men jag körde förstås samtidigt med min spak på rullstolen.
Innan jag kunde få en färdtjänst bil så fick jag vänta lite, men som ni ser gick det ingen nöd på mig!


Något jag faktiskt totalt glömt att skriva är ju om vårat godis och fika bröd som vi slutat med.
Vi har gjort lite paus i slutandet, men snart är iallfall jag på igen och slutar på nytt.
Det kommer gå bra för jag har liksom bestämt mig.
Mycket bär i frysen måste vi ha hemma då suget på godis sätter in bara, då klarar man sig, eller iallfall jag.
Jag satt ute en lång stund ute då jag väntade på färdtjänsten för jag kände att jag behövde luften och det var så skönt, så himla himla skönt! Jag testade min mobil som jag tränar med så jag ska se om jag kan få in ett kort här.

Skönt med luft!
Nu kom jag av mig, så tillbaka till rullstolen.
Åh vad jag behöver en annan stol ute och jag ska ju få en, men jag hade behövt den nu!
Men jag får ha tålamod och vänta och hoppas på att hissplattan som ska bytas ut kommer snart så jag kan få hem den nya rullstolen.
Den nya sorten jag ska ha ute är lite bredare än den jag har nu och längre, den är så lång så jag inte kan få in den här i huset.
Vi tror också att vi måste byta ytterdörr för att kunna få in den då vi behöver ha en större öppning, så det kommer dröja länge är jag rädd!
Men men den som väntar på något gott heter det ju! Och gott kommer det bli nästa vinter kan jag lova!!


Idag har min kära Maria varit till sjukhuset och fått en jobbig smärtsam behandling som hon dessutom blir att må skit av, i flera dagar.
Usch det är så hemskt och jag önskar att jag kunde få allt det istället för henne så hon slapp.
Det blir faktiskt att kännas så, att jag liksom kan ta lite mer då jag ändå är sjuk. Knepig känsla men så känns det.

Jag har ju ända sedan jag var runt tjugo år varit sjuk, ja faktiskt så har jag ju varit sjuk till och från så länge.
Det började med cancer och sen höftleds byte totalt fyra gånger och så nu min Ms.
Det finns självklart dom som har det så mycket sämre än mig, ja herregud, för jag mår ju egentligen superbra.
Men det känns lite som att jag är den som får allt, så det känns lite som att jag väntar på nästa.
Nu hoppas jag ju verkligen att jag ska få vara så frisk som jag är nu fast jag ju egentligen är ganska sjuk, men om jag skulle få något nytt så blir jag inte så förvånad om man säger så.
Livet och kroppen är helt fantastisk och jag har svårt att ens fatta att man lever, men jag är så glad över det.
Det låter nog konstigt och särskilt för er som aldrig varit sjuka, alltså allvarligt sjuka.
Att få en förkylning eller liknande räknar jag inte riktigt som att vara sjuk, det är ju liksom övergående. Om jag blir smittad och blir förkyld blir det ganska jobbigt om jag blir hostig då jag inte kan hosta, min spastiska kropp har gjort mig svag så jag har inga krafter så jag kan hosta.
Kroppen är jäkligt stark i sig den, den är så stark så det är inte klokt, men mina spasmer sätter käppar i hjulet så kroppen inte fungerar riktigt som den ska. Ja den sätter rätt många käppar för det är ju inte så mycket som fungerar egentligen. Men mitt humör och min vilja får den inte sätta stop för, nej minsann!

Nu till Marias sjukdom, ja om man har cancer som hon har och får en massa cellgifter som tar ner ens immunförsvar nästan till noll så är det jätteviktigt att hon inte blir smittad.
Det kan vara jättefarligt om hon blir sjuk, och samtidigt kan man ju inte bara vara hemma inne heller, man kan bli smittad var som helst, i konsum kön tex, på sjukhus och ja faktiskt överallt.
Jag önskar bara för hennes och min och alla sjuka och äldre, att dom som blir sjuka faktiskt är hemma från sina jobb någon eller några dagar så det slipper bli tok och jobbigheter.
Nu vet jag att det inte fungerar som jag vill, men önska det tänker jag göra.

Jag ska få åka till Falun och prova en hostmaskin som jag kan ha här hemma då jag blir förkyld och slemmig i halsen, men än har jag sluppit.
Jag har sett en film om det, och det ser ganska läskigt ut och det känns nog väldigt otäckt innan man vänjer sig.
Jag får hoppas jag slipper bli förkyld på länge och isåfall inge hostig eller slemmig haha .)
rätt omöjligt det faktiskt!

Ja hörrni det blev och blir massor av rader då jag väl sätter mig, och nu ikväll skulle jag kunna skriva om så många saker känner jag, men jag måste hejda mig lite för annars orkar ingen ens titta på min blogg.

Gissa om jag längtar till sommaren :)

Tänk alla loppisar vi ska besöka :)




Mina fina beslag som blev ett riktigt loppisfynd! Så fint att blanda olika tycker jag :)


Imorgon är det fortsättning på skidskyttets jaktstart som började idag och det blir jätteskoj och vi har ju en iallfall som det gick bra för idag.
Jag kollade inte damerna utan bara killarna.
Imorgon är det först damerna och sen killarna, så det blir en rolig lördag.
Kaffe och mys framför tv:n, det är härligt. Solen får gärna skina lite också så är ju dagen liksom räddad.
Om den skiner ska jag försöka iallfall ta mig utanför dörren så jag får lite luft och sol!!
Massor med kläder bara så kan man ju vara ute hur mycket som helst.

Gert kommer hem jättesent inatt så jag hinner lägga mig före, för så länge orkar jag inte vara vaken.

Hmm? Hur tänkte du här Nina?
Loppisfynd!

Våran kära Bella som inte finn med oss mer <3







Maria och Gert <3






















Jag har haft det lite besvärligt med fisar och det var ju ett tag sedan jag skrev om det, så jag tänkte skriva några rader om det innan jag ger mig för idag haha :) Alltid är det någon som får sig ett gott skratt om inte annat, eller så tycker du att jag är äcklig haha :)
Ja jag bjuder på det oavsett vad du tycker! Alla fiser! Ja det har jag fått höra må ni tro :)

Jag har haft några riktiga fisdagar här och idag var det inte skoj haha, Helena sa att det luktade diarée, haha hon undrade vad jag ätit och jag käkade en paj med broccoli i så där hade vi boven sa både hon och Piyawan!!

Haha ja tur det var dom som kom och ingen som inte kan skratta åt eländet.
När jag ska flyttas från ett stället till ett annat så använder vi lyften som jag sitter i.
Varenda jäkla gång jag ska flyttas så fiser jag och jag blir att hata lyftskynket, haha jag vet inte om jag någonsin kommer att vänja mig vid det faktiskt, alltså att fisa!

Hänga naken med rumpan bar i ett lyftskynke och få microlax och ja fy säger jag bara, men gud så glad jag är över att jag kan få magen att fungera med microlax,  jag vet inte annars hur jag skulle fått gjort.

Nu är det iallfall superbra att jag kan sitta över toaletten så då jag ska på toa så hamnar det i toan istället för i en potta.
Det var verkligen hemskt att någon skulle ta reda på efter mig och tömma pottan.
Nu är det ju tusen gånger bättre, men jag säger då det, det är hemskt med allt runtomkring och snacka om att man är utlämnad.

Ni skulle bara höra och se både mig och dom som är här och hjälper mig.
Tur är verkligen att vi kan skratta åt allt elände som jag kallar det haha, jag håller på att dö då jag fiser och så skrattar jag samtidigt så jag håller på att dö av det med.
Ja det borde ju filmas in för att ni skulle förstå på riktigt, men roligt är det samtidigt som det är det värsta och mest pinsammaste jag varit med om!
Knepigt, och även om jag vant mig ganska bra, så vänjer jag mig då aldrig.
Blir kanske lite bättre sen då jag har bara mina assistenter här, men jag vet då inte, Maria kommer inte att få det lätt det kan jag säga för hon kommer nog tröttna helt på mig och mina läten haha :)

Maria säger ju hela tiden att fisen är fri, men jag vill verkligen inte på något villkor låta mina vara fria på något sätt, nej mina ska inte iallfall komma ut, och så är det punkt slut.
Jag önskar jag kunde som förut bestämma över mig själv och hur fria dom skulle få vara, men nu är det inte jag som bestämmer. det är min kropp som bestämmer och den verkar totalt skita i vad jag vill och tycker, om jag får säga så som jag tror, rätt ego och taskigt tycker jag då jag faktiskt aldrig varit en fisare.
Nej det är inte roligt även om som alla säger att det är så naturligt, isåfall vill jag inte vara så naturlig! Enkelt,  och man borde väl för guds skull få bestämma en sån sak själv :)?
När jag skriver allt om mina fisbekymmer så hoppas jag att ni förstår att jag mitt i allt elände tycker att det ju är en baggis med mina fisar, men jag tror många har samma bekymmer som jag så jag vill ta upp det till ytan så det inte blir så mycket hysch hysch och tabu. (och jag vill Inte fisa).
Det finns tabletter mot det vet jag , men jag äter så mycket medicin redan och får sprutor varje dag så jag har inte velat testa det, men snart så känner jag nog mig mer eller mindre tvingad haha :) Jag tar en dag i taget så får jag se hur det verkar med min mage och all luft som tydligen ska ut.

Jag vill att det ska vara som vilket bekymmer som helst, även om till och med jag egentligen inte alls tycker det är lätt att prata eller skriva om.
Men jag liksom struntar i det och hur larvigt det kan kännas, och så delar jag med mig av det ändå fast det ju är väldigt väldigt privat haha :)
Men som alla säger så fiser ju alla! Ja säger jag ,alla utom jag då haha :) Men jag tror jag fiser mest av alla just nu, iallfall då jag hänger i det där hemska skynket haha :) ja ja jag bjuder på pinsamheter och allt, så får det lov att vara!

Nej nu måste jag verkligen rätta för annars kan hända att jag också blir uppe till sent mitt i natten.

Jag ska ringa natt personalen och få hjälp av dom att lägga mig, jag tycker det är tråkigt att lägga mig nio då mina vanliga tjejer slutar, eller dom slutar ju halv tio men måste ju hinna tillbaka med nycklar och sånt.

Jag hoppas alla får en lika fin dag imorgon som jag tänker ha och få.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar