onsdag 29 januari 2014

Jag vill verkligen göra skillnad!

Hej hej!
Ja idag är det en bra morgon och dagen kommer att bli kanon.
Jag har en Helena frisyr och vi har haft en mysig morgon här :) Jag har cyklat och ätit frukost och så har vi hunnit med massor av prat.

Helena och Sandra tokar sig :)

Jag kommer att få besök av Sandra lite senare som kommer för att fika lite med mig, och hon undrade vad jag ville ha till fikat,  och jag fick bestämma fritt haha :)
Ja då bestämde jag en prinsessbakelse helt "fritt" från coop på lyviken :)

Hon ska snart få sin lilla bebiskille så hon ska få lite paket i förväg så hon hinner tvätta, om hon vill göra det innan det ska användas. Ja som ni förstår så är det ju småkläder jag köpt.

TokSandra :)

Här är Sandra lite tjock :)


Haha jag skulle ju skärpa till mig nu igen, men ska jag fuska så vill jag ju fuska med det jag gillar allra bäst! Haha jag ska njuta må ni tro :)

Ja ni ser ju, en gammal bild sedan i somras :)
Jag såg jag på fyran igår kväll och där var min favorit, ja en av mina favoriter , Uno Svenningsson.
Jag minns första gången jag såg honom och förresten enda gången live.
Det var i Säter och Uno var förband, och jag kan lova att då Orup och vilka det nu var som skulle sjunga sen var dom inte alls bra i mina öron haha.
Jag hade kunnat lyssnat på Uno för evigt haha, jag hade då aldrig hört talas om honom.
Sj där jag jobbade då, dom var huvudsponsorer och jag och barnens pappa som jag var tillsammans med då åkte dit.
Det var ju innan jag fick barn, men jag förklarar så ni vet vem jag var där med.
Jag blev kär då, ja i Uno och hans röst och hans låtar, jag det var nog mest låtarna och texterna och så förstås Unos röst! Vilken röst!
Ja bara genom att sitta och skriva om det nu så minns jag exakt hur jag kände då!
Härlig känsla kan jag lova.

Mina fina <3

Det jag såg igår på tv:n gjorde mig inte glad alls, utan mest förtvivlad och jag bara känner att jag vill rädda hela hela världen!!
Det är ju så att väldigt många människor i världen skulle kunna avvara en hundralapp, ja ta en tjuga då om hundra kronor är för mycket. Tänk om alla som har flera miljoner kunde skänka tusen kronor?
Ja jag tror att världen skulle kunna se annorlunda ut och tänk så mycket pengar det skulle bli om alla skänkte det dom kunde, så lite från varje människa kan göra så mycket .
Det kan göra sån skillnad så jag tror inte att någon förstår det.

Jag har skrivit om det förut men gör det igen, jag vet att om jag skulle åka iväg som dom gör till ett så utsatt land så skulle jag inte stå ut med att åka hem igen, jag skulle stanna och hjälpa till så mycket jag bara kunde, ja tills jag dog tror jag. Mina barn och Gert och hans pojkar skulle få lov att komma dit dom med haha :)
Tur för dom kanske att jag inte bara kan dra iväg, då dom inte alls brinner lika för det som ju jag känner att jag gör.
Jag måste förstås hejda mig och vara realistisk mitt i allt, men viljan finns där, det kan jag lova!

Ja rädda världen kan ju inte jag göra själv hur mycket jag än skulle vilja, men att rädda och hjälpa någon skulle kännas skillnad och underbart!

Så hemskt vidrigt att det kan vara sån skillnad mot här, nu vet jag ju att det finns många här som far illa också som behöver hjälp, men fy vilka förhållanden man fick se. Usch jag kan tänka mig lukten, eller stanken! Åh vad jag vill mycket!
Jag tänker inte skylla på att jag är sjuk och sitter i rullstol, för man kan hjälpa till på många sätt, måste nog forska i det känner jag.
Tänk att dom kan ligga och sova tio stycken i ett litet litet rum, och här har vi ett helt hus liksom! Ja man kan nog inte förstå det någonsin!
Nu vet jag att det finns massor av människor bara här i Sverige som lever i missär, och jag önskar och hoppas!

Maria och Elenor <3

Jag är dålig på att kolla fonder för att själv kunna få bidrag till olika saker jag skulle behöva hjälp med. Jag kommer tex behöva ha en cykel med motor på till min assistent, så hon kan hänga med mig i min takt då jag får en ny rullstol som går fortare.

Maria <3

En sån kostar ju inte en förmögenhet, men säkert tio tusen skulle jag tro.
Jag skulle också vilja få bidrag för att få åka till ett  rehabo och då kunna ta med min assistent, jag skulle vilja ha en massagefåtölj så jag minskar risken för att få sår då jag ju sitter i många timmar per dygn. Ja det finns lite sånt jag skulle vilja kunna göra och ha råd med.

Det krävs mycket av en då man ska ansöka och man ska leta och skriva ut papper,  och en del ska ha skattemyndighets papper och deklarationspapper som ska skickas med. Ja det är ganska drygt faktiskt, men när jag får mina assistenter här så kan jag ju ta hjälp av dom.

Det kommer vara så att bara en är här åt gången, men dom jag valt är så superbra så det kommer att bli kanon är jag säker på.
Jag måste ta tag i sånt jag känner jag dragit mig för då det blir för jobbigt för mig.


Igår kväll tog jag en kopp kaffe och en nyttig chokladbollsbit, ja nu är den faktiskt gjort på daddlar, så den är inte onyttig alls vad hon sa på hälsokostaffären i Falun. Jag tror på henne jag förstås.!
Gert tog också en, men han tycker dom är goda, men inte så som jag tycker.
Jag tycker dom smakar lika som en vanlig jag haha, men mina barn och Maria håller inte med mig alls dom :)

Finns både som choklad bit och som arracsbit  :)

Min Maria smakade förut och det blev inte mer än en tugga haha, det blir spännande då hon ska få dricka mina hälsodrinkar, jag får hoppas hon gillar dom bättre och struntar i vad det är däri :)
Jag ser fram emot att få assistenter och även om det blir en omställning som tusan så kommer det att bli bra till slut. När vi vänjer oss med varann.

Jag är en receptläsare, både då det gäller bakning och matlagning så "here i come" liksom.
Jag vill baka och jag vill laga mat som jag kunde innan jag blev sjuk. Jag vill pyssla och ha det städat och fint och jag vill njuta av livet med promenader ute i luften.
Ja så enkelt kommer det att bli egentligen.
Nu vill jag ju ha någon eller några timmars egen tid också där jag hinner skriva i min blogg, och så behöver jag träna.
Jag har ju min tipp bräda, jag har min cykel, jag behöver massage och så behöver jag ha fötterna i mina "rymdskor" haha. Ja herregud jag vet inte hur vi ska hinna med allt jag vill och behöver.

Men men jag tänker leva länge, så vi hinner allt med.
På somrarna så blir den mesta tiden ute tror jag, jag kommer prioritera vädret, och är det fint ute, ja då vill jag sitta ute och njuta.
En hälsodrink haha och massa vatten och självklart kaffe ute, ja och så med en härligt superbäst assistent, kan inte bli mycket bättre.
Och så ska vi hinna lösa massa saker och planera för det kommande livet.
Jag har ganska många önskningar och hopp om framtiden.

Jag vill ut och lära människor om mig och min sjukdom, om hur man kan bli bemött, hur det känns, människor i sin omgivning mm, ja det finns massor att ta upp och lära andra människor om så dom har förståelse för livet liksom. Förändringar i livet kan hända vem som helst!
Jag är positiv som tusan men alla är inte det!
Jag väntar och längtar till det nya livet jag antar att jag kommer att få. Som jag bestämt det kommer att bli!
Jag kommer att få vara den vanliga sprudlande Nina då jag vill, och den lugna sansade Nina då jag behöver det haha, får se hur ofta  av varje Nina det blir liksom.

Jag har på kvällen då jag lagt mig haft min mobil i sängen för att ha tills jag blir trött och ska sova, ja det har gått sådär kan jag säga haha.
Jag har skrivit med Idar lite fram och tillbaka så jag har inte kunnat sova som jag ska haha han är bara för rolig!.
Idar är tillsammans med Anna, och Marielle får bo hos dom i sälen medan hon jobbar där.
Jag har träffat Idar en kort sväng men aldrig träffat Anna, men jag tycker väldigt mycket om dom båda.
Idar har blivit Marielles "pappa" kan man säga då han verkligen bryr sig om henne och finns för henne. Han har en egen dotter som är 11 år, och hon har fått en storasyster i Marielle att se upp till. Men Marielle har ju samtidigt fått en till lite mindre lillasyster :)

Nu är det ju så att om Idar blir Marielles pappa så får han ju en till dotter på köpet, jag har ju två som behöver ha en pappa som bryr sig om dom då dom ju ingen har.
Dom har förstås en riktig pappa, men ingen som bryr sig om och finns för dom.
Nu är Idar den absolut bästa pappan vad det verkar, så det kommer att bli kanon men han kommer att ha fullt upp haha .) Tur han är som han är och att han faktiskt tycker om Marielle på riktigt.

Nu tillbaka till mitt läggande. Nattpersonalen brukar lägga mig och sen ligger jag och kollar facebook lite, men då har det blivit så jag och Idar löser lite allt möjligt, ja han skriver så roligt och knäppt så jag ligger och skrattar för mig själv.
Han skrev också häromkvällen så fint så jag grät nästan då han skrev om Marielle, att han bryr sig så mycket som om det vore hans egen dotter.
Nu bor dom ju i sälen så det är lite för långt för mig att bara åka dig, men jag hoppas jag kanske kan möta upp dom båda, alltså både Idar och Anna någon gång och hinna prata lite och tacka dom för att dom är dom. När vi får en ny bil jag kan komma in i så kan vi allt ta oss en tur och hälsa på lite.

Dom betyder mycket för Marielle och då också för mig och oss med förstås, och vem vet haha kanske för Melina en vacker dag.

Nu har ju mina tjejer haft sån tur att jag och dom haft Gert under många år då deras pappa inte velat finnas i deras liv, så dom har iallfall haft någon mer än mig. Jag vet att det ju räckt med mig egentligen, men att ha en annan manlig person i sitt liv är inte dumt alls. Melina som då hon var yngre vägrade att göra läxor med mig tyckte det gick utmärkt med Gert, ja nog är det enklare om det finns två vuxna att välja mellan lite då det behövs.
Gert är den nu som får skjutsa och fixa då jag inte kan nu och han har och är verkligen guld värd.
Han är och har varit Gert liksom och jag har varit Nina för hans pojkar. Ingen av oss har någonsin velat ta någons plats.
Med Idar är det skillnad, han är liksom utomstående och en kontakt Marielle fixat alldeles själv och inget någon annan valt åt henne, så han är viktig! Härligt <3

Nu ska jag sluta för idag då ju Sandra ska komma och jag behöver rätta allt det jag skrivit innan jag lägger ut det.

Ha en skön bra dag idag!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar