torsdag 9 januari 2014

Idag har jag ett viktigt och spännande möte!

Hej och god morgon!

Ja morgon är det väl inte riktigt, men förmiddag iallfall.

Jag har fått hjälp att komma upp, duschat och fixat håret som ju nu är i en ny frisyr efter mitt besök vid Sanna, och jag är så nöjd. Roligt att förnya sig lite.


Efter allt vi i vanliga fall gör på en morgon så cyklade jag lite, så nu är det gjort för dagen och det är jättebra, så jag kan sitta med min kopp kaffe och skriva lite.

Ja det blir nog lite kort idag då jag ska få besök av kommunen som ska prata om assistenter och scheman och sånt, så jag vet hur man ska lägga upp det när det väl blir dags att få igång det.
Det känns superspännande och det blir skönt att få reda på hur man gör så man kan komma vidare och det kan få bli så snart.



Gert fick bli hemma på morgonen idag då det igår visade sig att Polly, eller båda två  kaniner gillar att gräva, ja så mycket att dom snart grävt sig ut om vi inte märkt att det var något konstigt.
Gert kom in igår kväll och berättade att dom grävt sig en lång gång in under lekstugan haha :)

Vi har ju haft Bella vi som aldrig grävt mer än några tag hon, så nu idag är det fixning ute för han så att dom inte kan smita ut och försvinna.

Ja tänk att dom suttit i en liten bur i tre år och nu då dom kan springa runt och har hur stort och fint som helst så vill dom rymma? Haha vilka tokiga kaniner :)
Ja vi vill inte dom ska rymma från oss, för då kan dom ju bli uppätna eller påkörda, så här blir det till att ligga steget före och Gert får ha stenkoll!
Dom är iallfall supersöta och roliga och så snälla, så det ska allt bli bra.


Gert skulle egentligen jobba på morgonen och komma hem tills mötet med hon från kommunen så han kunde vara med på det, men nu blir det lite tvärtom, att han blir hemma nu tills efter mötet och så får han jobba kväll istället. Ja så kan det bli då man har husdjur :) Världens sötaste dessutom.

Igår var jag ut och åkte lite och jag var till sjukhuset på sjukgymnastik med Petra, jätteskönt väder för mig att vara ute och åka i verkligen. Idag får det bli en sväng på kvällningen istället då jag ju inte hinner ut på dagen då vi ska ha möte.
Jag måste passa på varje dag det inte är snö, för på tv:n säger dom ju att den kommer snart!



Innan jag skulle fara iväg fick vi oss ett gott skratt, då Piyawan kom ut med sina blå tossor :)
Ja många skratt blir det verkligen här på dagarna för det mesta, men jag tror jag måste få till min sömn lite bättre, för jag känner mig lite extra trött, och vill knappt vakna då jag hör att dom kommer på morgonen för att hjälpa mig.

Igår kväll var det Maria och Rebecca som kom och hjälpte mig och Maria är bara så super snygg med sjal och utan sjal med förstås!
Hon är så fin utan hår och passar så jäkla bra i det så jag måste bara få skriva det.



            Min fina Maria <3







Dom hjälpte mig på toaletten och sen då dom kom nästa gång hjälpte dom mig så jag fick sitta i fåtöljen.
Jag och Gert, ja mest han då var det ju, men jag var arbetsledaren jag, plockade bort alla julsaker och jag hade börjat för några dagar sedan, men då var han tvungen att gå ut extra och jobba så då blev det inget gjort mera.
Jag vill ju då man tar bort ljus stakarna torka av fönsterbrädor innan jag ska sätta fram fönsterlamporna och det är ju faktiskt helt omöjligt för mig då jag inte når till en enda fönsterbräda här!
Det känns som jag skulle vilja sätta alla möbler i alla rum i mitten liksom så jag kan åka runtomkring och nå!! Haha, ja det är faktiskt handikappande att inte ens nå en fönsterbräda så jag själv skulle kunna torka då jag vill. Men men det är ju en bagatell förstås, men det är många såna små enkla saker jag skulle vilja kunna men som inte går, och det kan ju göra att man blir en aningens frustrerad.

När jag får klart med assistenter och scheman så kommer jag absolut känna att det blir bättre och dom kommer att få hjälpa mig med det jag inte kan eller når och jag vänjer mig nog till slut med att vara "chef" och bestämma. Det är ju liksom skillnad med Gert som jag varit tillsammans med så många år. Det kommer vara helkonstigt i början, men som Maria och Rebecca sa igår så vänjer jag mig.
Ja det är jag tvungen för annars blir det jobbigt.

Vi pratade lite om sånt och som dom förstod så vill jag liksom underhålla dom på en dag vilket ju inte är meningen.
Jag vill att dom ska ha det bra och det är ju inget konstigt med det alls tycker jag, men dom har ju rätt i att jag inte måste hitta på saker så att dom tycker det är roligt liksom:)
Men mycket bak och matlagning får det lov att bli och så vill jag ju ha ordning och reda och fint, inget stök helst, så det kommer bli kanon då jag får hjälp med det jag inte kan själv.

Nej nu ska jag sluta skriva för idag så jag hinner rätta och lägga in någon bild.
För mig tar allt så mycket längre tid nu då inte fingrar och armar fungerar så det är bäst jag ger mig.
Men imorgon blir det nog ett längre inlägg om jag hinner med.
Det är inte lätt att hinna med allt man vill och orkar, och för mig som vill ta mig ut varje dag några timmar så går dagarna väldigt fort.
Men jag njuter då jag är ute och åker och livet är fantastiskt härligt!

Jag mötte en person jag känt ganska länge som undrade hur jag fick mina dagar att gå?!!
Ja ni förstår ju haha, jag sa att jag ju behöver fler timmar per dygn jag, då jag känner att jag inte hinner alls det jag vill på en dag :)
Många har det nog så att dom vaknar och tycker dagen går långsamt och vill att det ska bli kväll, men inte jag! Nej verkligen inte jag!!

Kram till er alla och jag hoppas ni får en fin dag idag!

Och Grattis till Angelica som fyller 4 år idag, jag hoppas paketet kommit fram ordentligt!

Marielle med Angelica och Emilian :)

Angelica som fyller 4 år idag med hennes fina mamma Sandra <3

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar