tisdag 7 januari 2014

Vad mer behöver jag liksom?

Söta Stina ser lite rolig ut :)

Hej hej!
Ja idag är en ny dag, och jag sitter här och njuter av min kopp kaffe och med datorn i knät.
Det ser väldigt grått och tråkigt ut ute, men jag ska trotsa vädret och ta mig ut i luften och få andas.
Det är något jag aldrig känt förut att jag behövt så starkt som jag känner nu.
Jag behöver verkligen få vara ute och andas. Det är jätteviktigt för mig.

I förrgår skulle jag ta mig ut och åka lite och då jag kom ut på trappen så riktigt kände jag vad skönt det var med luft. Jag blir att må så bra av det så det går inte att förklara riktigt.
Vilken tur att det är gratis med det jag mår så bra av, för det är något jag behöver varje dag.

Då jag farit iväg i förrgår så handlade jag lite på Konsum och for sedan förbi vid Maria för att lämna hennes snus som hon glömt dagen innan vid oss.
Hon skulle komma ner och möta upp mig vid dörren och jag tyckte det tog ganska lång tid för henne att komma ner haha, men jag förstod varför då hon kom med varsin kopp kaffe så vi skulle kunna fika lite:)

Maria <3
Jag hade köpt lite choklad till henne och ett godishus, ja jag tycker att man kan få vara lite liten ibland och få ett godishus! Melina och Oscar fick också varsitt när jag kom hem sen :)

Så himla mysigt hade vi, och vi hann avverka många ämnen och kom fram till många lösningar på den stund jag var kvar. Riktiga framtidsdrömmar, och vi får planera vidare sen då hon får vara hos mig varje dag som min assistent.
Jätteskönt det var skapligt varmt väder så vi kunde vara ute lite länge.
Åh vad jag tycker om Maria och förut har jag ju skrivit att det är jag och Elenor mot världen, men nu är det Maria Elenor och jag!! Dom är bara bäst!!
Det finns förstås massa fler än vi tre men gud så skönt det är att ha nära vänner som har samma önskan och vill förändra och förstås få finnas. Ja det är så mycket vi vill såklart men vi är så på samma nivå så det är helt otroligt. Vi förstår varann så bra.
Åh vad jag önskar att alla hade det så med någon vän, det är värt allt och det är så fantastiskt!

När vi pratat och druckit kaffe ganska länge så for jag hemåt, och jag kände hur det började bli lite kallare.
Gert hade åkt till Smedjebacken på hockey match och jag var hemma med Melina och Oscar.
dom lagade mat och Johanna kom förbi en sväng och käkade med oss.

När Gert kom hem så undrade han vad vi hade för kanal på tv:n på? Haha det var ju hockey på tv:n förstås och vi hade en helt annan kanal på:)
Nu är han inte alls noga med att få se på allt som har med hockey att göra i vanliga fall, men det var ju final!
Jag som är ganska totalt ointresserad hade ju förstås ingen koll alls jag, men jag hade ju sett att det skulle bli det, men glömde det nog samtidigt som jag såg det haha.

En mysig hemma kväll var det, men då man är ute flera timmar om dagen så blir man trött, jag tror verkligen det är därför jag blir så trött så jag måste lägga mig tidigt nästan varje kväll.

Jag ligger varje kväll och tränar lite med min Iphone som jag ärvt av Melina men jag blir så rött så trött så jag somnar som en stock efter en stund. Det tar nog många veckor med övning och övning, innan jag vill ha den som min telefon liksom, men vem vet.

Igår var jag också ut och for lite grann, jag skickade ett paket till Norge till lilla Angelica som fyller år, och så hämtade jag ett paket jag beställt från Indiska!
Oj oj vad jag kommer att bli nöjd då jag får till det som jag vill.

Det är så roligt att få göra fint och jag var på sånt pysselhumör och saknade verkligen Maria som är så rolig att ha med då man ska pyssla och göra fint.
Melina var ju hemma, men hon tröttnade efter att ha tagit bort lite julsaker och när Gert kom hem var det ju matlagning och dessutom dammsugning som stod på schemat.

Jag har ju inte fått någon uterullstol och ni kan ju tänka er själva om ni skulle gå runt inne med skor ni haft ute i grus och blött och lort hur det skulle bli att se ut!?
Hos mig blir det verkligen så lortigt varenda dag på golven, eftersom jag vill vara ute och åka.
Jag kan inte låta bli att åka ut bara för det heller, för jag behöver ju komma ut för att må bra!
Men jag kan lova att jag längtar tills det blir så att jag får hit rullstolen jag vill ha som jag bara ska ha ute, då får vi har rent och fint inne vi med och Gert slipper dammsuga och städa varenda dag!


Egentligen får man inte en utestol och en innestol har jag förstått, men det går att komma runt det då jag faktiskt lyckats ska få det.
Om jag inte fått det kan jag lova att jag skulle gå till chefer och jag skulle överklaga hur mycket som helst, för det är verkligen inte roligt att ha lortigt hela tiden på grund av mig och mina hjul.
Lite skillnad hade det varit om jag kunde städa efter mig själv, men nu kan jag ju inte det.

Det blev ugnspannkaka med bacon, det var länge sedan vi åt pannkaka över huvudtaget så det var gott och vi blev mätta :)


Inte riktigt klar än :)
Igår kom Marielle och Daniel och Stina förbi en sväng och hälsade på.
Marielle fick ledigt några dagar från sitt jobb så hon passade på att åka hem då.
Idag ska hon åka "hem" till Sälen igen där hon bor hos Idar och Anna och har det jättebra.
Hon verkar trivas jättebra med sitt jobb, och vi får se vad hon hittar på när säsongen är över, spännande att faktiskt kunna få göra vad man vill och vad man känner för just då.
Bartender är iallfall det hon vill vara och hon har redan börjat söka lite jobb.
Roligt och jag är en glad och stolt mamma som känner så otroligt mycket kärlek!
Ja den kärlek man har till sina barn är den absolut största tycker jag och inget kan mäta sig med den! Det är en helt fantastisk känsla och jag är så glad att jag får vara mina barns mamma!
Härligt och underbart!




Marielle berättade att hon drömt flera gånger att jag kunde gå igen, och då berättade Melina att hon också drömt om det. Ja tänk om det kunde vara sanndrömmar mina älskade tjejer drömt!
Det vore en sån sensation så ja då vet jag inte om jag kommer kunna sluta gråta av lycka.
Men men man får ta en dag i taget och hoppas.
Ja hoppet och viljan kanske kan göra sitt till, det kan man inte veta och ingen doktor i världen kan ju tala om hur just jag kommer att bli.
Så man vet inte alls med den här skit sjukdomen hur livet kommer att se ut, men det är nog tur det.
Nu lät det som jag var arg på sjukdomen, men det är jag inte alls, det hjälper ju inte alls det!
Nej jag är tacksam över att jag lever och faktiskt har det bra som jag har det.
Värdens bästa barn och man och dessutom dom finaste vänner man kan ha! Ja vad mer behöver jag liksom?
Nej jag mår bra så som jag har det, men fick jag välja så självklart skulle jag vilja vara frisk.
Jag försöker göra det bästa av min situation och då väljer jag att vara lycklig över mitt liv som är nu och idag liksom!
Man har alltid ett val, man kan välja att man vill må skit i det man är i, eller så kan man välja den lite ljusare vägen och ha lite hopp och tro och var nöjd med det som är!
Jag har valt den ljusaste vägen och jag mår bra på riktigt, faktiskt så gör jag det!
Jag hoppas iallfall att jag ska kunna bli lite bättre, det är ju en realistisk önskan tycker jag.

Nu ska jag rätta det jag skrivit och sen om en stund ta mig ut, men jag tror Marielle och Stina kommer hit och hälsar på först innan jag ger mig iväg, får se hur morgonpigga dom är!
Jag hoppas som vanligt att ni alla får en fin dag idag, för det ska jag ha!

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar