tisdag 28 januari 2014

Snart blir det hälsodrinkar varje dag!


Hej och god förmiddag!
Idag känns det som att jag inte vet hur jag ska skriva, men det ordnar sig nog nu direkt jag börjar skriva.
Det bara snöar och snöar och för mig är det verkligen inte bra!
Men självklart ska det snöa nu då det är vinter, men jag blir lite inlåst om man kan säga så.
Det går inte att åka ute i snön med min rullstol så det blir att jag känner mig inlåst!

Det känns lite jobbigt då ju jag behöver luft, ja jag vill ju vara ute och åka, helst i flera timmar om dagen så jag får andas och njuta av luften och själva livet.

Nu njuter jag av livet ändå förstås, men det är skillnad, verkligen skillnad att bara vara inne och liksom inte kunna ta sig för med något.
Jag vill ju kunna åka ut och kanske handla något, eller bara åka runt och titta och andas.
Det där med luften är verkligen viktigast då jag känner mig så fri då jag är ute i luften och kan åka vart jag vill. Jag är inte lika fri då jag bara får vara inne.

Igår då Melina kom hem hade hon varit och handlat så bestämde hon att hon skulle börja vara nyttig, och då var det enkelt för mig att haka på och när Gert kom hem hade han inget att välja på!

Inge godis mer och så nyttigare mat och dryck här hemma. Härligt och är vi alla tre blir det ju så mycket enklare! Jätteroligt och då kanske vi blir pigga och allerta tills det blir vår och sommar!

Jag har ju fuskat ganska mycket efter jul och nyår, men absolut inte så som jag var förut, så nu blir det ju ännu enklare att låta bli godsakerna. Bär och frukt får det bli istället för det onyttiga.

När jag får igång det med assistenter så kommer det bli en hälsodrink om dagen, måste få in det i mina rutiner.
Det har ju legat på is kan man säga då jag ju känt att det blir för krångligt för alla att använda min råsaftcentrifug, men nu snart så!

Gammalt kort :)
Jag har skrivit om mina hälsodrinkar förut men jag tar det lite snabbt igen, så den som vill kanske kan få lite inspiration av mig.
Jag brukar ha i massa av olika frukter och grönsaker, och faktiskt så fungerar allt det jag skriver nu och man tar det man har hemma liksom.
Något du måste köpa hem tycker jag om du inte har det, är gurkmeja, det är en burk bland kryddorna om du inte vet vad det är. Ser ut lite som curry, en gul kryddburk.
Det ska vara jättenyttigt och jag tycker det är gott, men Gert gillar inte den kryddan så alla tycker förstås olika.
När drinken är klar strör jag på lite och rör runt innan jag häller det i glaset. Mums!

Jag brukar ha i, apelsin, citron, melon, ananas, äpplen, päron, färsk rödbeta, morötter, broccoli, bladspenat ingefära men bara en liten bit då jag tycker att den tar över hela drinken och då gillar jag det inte, men som sagt man tycker ju olika förstås.
Jag har provat med selleri också, men det gick bort för mig, jag gillade verkligen inte det.
Men gillar man det så har man förstås i det. Ja ni fattar ju!

Ett till gammalt kort :)

Nu verkar det väldigt mycket kan jag tro, men du behöver inte alls ha i av allt det jag skrivit, utan du tar det du har hemma helt enkelt. Och så självklart det du gillar.
Men om man som jag gillar broccoli lite mindre så lovar jag att det inte smakar just broccoli av drinken och jag har alltid i det i min drink.
Efteråt då man druckit upp så vet man ju att man fått i sig allt man behöver på en dag och behöver inte tänka på det mer.
Härligt och skönt att slippa ha dåligt samvete för att man inte ätit frukt och grönsaker som man kanske känner att man borde på en dag.

Självklart tycker jag att man ska ha ett fint glas och förstås ett sugrör, gärna några isbitar också!

Superlyxigt och gott, jag lovar! Då till och med jag kan dricka, då är det gott! Jag är väldigt kinkig :)
Mina assistenter kommer inte ha något att välja på haha, dom måste förstås också dricka lite nyttigheter!


Gert skottade igår kväll då han kom hem, och i morse, men det blir skottning då han kommer hem igen. Ja nu är det ju inte tung snö tror jag, men jobbigt blir det ju ändå.
Han måste skotta också så han kommer in till kaninernas ingång vid lekstugan, så det blir ganska mycket.


På tal om kaninerna så är dom ju lite galna haha, dom älskar att vara ute dom med, lika som jag.
Dom bryr sig inte alls om snön, utan dom ligger ute dom oavsett väder.
Roligt att dom verkar trivas så bra hos oss, och dom hoppar runt och upptäcker eventuellt allt som går att upptäcka.
Dom hade lyckats hitta en sladd som Gert gömt bakom en bräda och som dom gnagt av lite grann så strömmen gick till stugan.
Tack gode gud att dom inte fick ström i sig!

Nu är tavlorna bredvid varann, äntligen!, och säkert därför dom trivs så bra där haha :)

Gert fick bli hemma från jobbet igår förmiddags för att dra om strömmen så den kom uppifrån istället vilket ju varit det bästa förstås från början. Men då vi hade Bella så var det annorlunda där inne och då kunde hon inte komma dit där strömmen var.
Nu då vi skulle ha två har ju Gert gjort om allt men trodde att det skulle räcka med att sätta för en bräda utan att skruva fast den, men det gick inte!
Men nu är det ingen risk alls, och fönsterlamporna har vi fått tagit bort också då dom här gulliga gärna vill hoppa upp på fönsterbrädorna och det är ju farligt om det finns sladdar till lamporna där.
Haha vi hade nog världens lugnaste kanin vi då vi hade Bella, iallafall om man jämför med dom här två.

Söta och gulliga och snälla är dom och vi tycker så mycket om dom och gjorde direkt vi fick hem dom. Tänk så det kan bli! Härligt att dom fått det så bra hos oss iallafall och dom kan springa hur mycket som helst och dom är bara instängde i lekstugan på kvällen. Vi vill ju inte ha dom ute då ifall någon skulle komma och äta upp dom, nej fy då!
Imorse var det ett reportage på dom lokala nyheterna därifrån vi köpte dom i Bjursås, härligt att det finns dom som gör som dom. Tar hand om smådjur för att kunna adoptera bort dom till någon som vill ha dom och ta hand om dom som vi gjorde med våra nu. Jättebra reportage, men lite kort då förstås, men roligt att se.

Idag ska jag inte göra något alls, bara göra ingenting, lika som igår ungefär.
Jag gillar egentligen inte såna dagar något vidare jag, jag vill ju vara igång och man kan ju lätt bli lite förslappad då man inte gör någonting.
Jag är ju egentligen en sprudlande person med massor av idéer och tankar, iallfall då det gäller inredning och att fixa och dona lite.
Men när man inte ens kan ta sig utanför dörren så blir man lite tung! Ja alltså tung så att kroppen känns tråkig och man blir tung i huvudet så att man tappar allt känns det som och idéerna är inte som vanligt så dom ploppar ut liksom.
Nej jag längtar tills snön försvinner så jag kan få bli som vanligt igen.

Jag borde verkligen inte bo här i Sverige, jag borde bo i Italien där det är skapligt varmt året om och ingen snö, jag behöver faktiskt det egentligen, men det är ju lättare sagt än gjort det!
Kanske borde jag bo här på somrarna och i Italien på vintern, ja så skulle man ju kunna göra, men då krävs det pengar, ganska jättemycket pengar för att det skulle fungera. Pust! Vilken önskedröm!
Drömma får man ju göra iallfall så jag får sitta här idag och drömma mig bort till Italien eller Grekland eller ja bara det är ett land och ställe utan snö så går det ju bra haha :)

Jag hoppas att alla får en fin bra dag idag och så hoppas jag att mitt skrivande blir bättre imorgon haha:)

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar