tisdag 14 januari 2014

Vad gör man väl inte för sin rumpa :)

Några av mina nya soffkuddar :)

Hej hej!
Nu har jag inte skrivit på några dagar, vilket gör det lite extra krångligt att komma igång faktiskt.
Ideérna och tankarna jag haft på vad jag ska ta upp blir så många och jag känner att det kan bli väldigt rörigt.
Men men jag gör väl ungefär som vanligt, jag låter alla ord bara dyka upp av sig själv, och så får jag se vad det blir till slut.

Det är faktiskt lite lustigt att orden bara dyker upp i huvudet, mening efter mening. Men jag är glad för det faktiskt, att jag iallfall kan göra det utan att anstränga mig nämnvärt. Iallafall behöver jag inte anstränga huvudet. Anstränga mig måste jag ju göra, då jag ju måste använda tangentbordet och mina händer och fingrar som är sådär, men det är värt det känner jag, för jag får tillbaka så mycket då jag skriver.

Jag är inte alls någon som skriver fina ord och så i mina inlägg, utan jag använder ju samma språk som jag pratar, förutom ibland då jag läser igenom något gammalt inlägg, så undrar jag om det verkligen är jag som formulerat mig så?
Haha, det är väl för att orden bara kommer upp i huvudet och jag inte knappt behöver tänka.
Härligt och roligt faktiskt.

Maria <3

Maria lärde mig ett nytt ord häromdagen : simultankapacitet!?
Ja ni kan ju förstå att jag inte fattade något alls, det skönaste var att Gert inte heller gjorde det haha :)
Maria är jätteduktig på så många saker, så när hon blir min assistent på riktigt så måste hon allt ge mig lite kurser samtidigt så jag får lära mig nya saker och nya ord. Jag hade hört ordet men hade ingen aning om vad det betydde.

När Gert och jag ser på tv, brukar han fråga mig då han hör något konstigt han inte förstår, och jag tycker, eller rättare sagt jag tyckte att jag var rätt duktig på ordbetydelse, men jag har ändrat mig där haha, nu blir det Maria som är den duktiga och får lära oss.
Till er som inte vet vad det betyder så är det då man kan göra flera saker samtidigt.
Jag har ju sagt det i "vanligt" språk jag, och skulle sagt att :hon kan göra flera saker samtidigt, men jag skulle kunna säga: hon har riktig simultankapacitet hon!

Haha, ja ni behöver inte vara oroliga, jag kommer fortsätta skriva som jag pratar. Men spännande är det att lära sig nya saker tycker jag.

Jag fick den här fina tavlan av min systers dotter Jennifer som är 10 år i julklapp som hon gjort alldeles själv.

Igår satt jag vid köksbordet halvt påklädd då jag ska åka färdtjänst till sjukhuset en sväng om en timme. Det går lättare att skriva då datorn ligger på bordet faktiskt tycker jag. I vanliga fall en vanlig dag så sitter jag ju som nu och skriver på morgonen medan jag äter frukost och dricker kaffe, och då vill jag verkligen inte sitta i rullstolen vid köksbordet redan då.
Det var jättekallt ute så egentligen vill jag väl inte ta mig ut, men det var bara att göra det ändå förstås. Jag hade täckisar och "moonboots" på fötterna och vi hade förberett så jag kunde bara dra i armarna i jackan och på med vantar så var jag klar sen då färdtjänsten skulle komma.
Jag hade inte varit ute på hela helgen, så jag behövde komma ut egentligen förstås, även fast jag helst hade sluppit då det ju var ganska kallt.








Våra supersöta kaniner Molly till vänster och Polly till höger.

Färdtjänsten var jättesen, nästan en hel timme, och då han väl kom så skulle vi hämta två stycken innan sjukhuset dit jag skulle och jag skulle vara där klockan tre, fem i tre var vi inte på väg mot lasarettet ens så jag bad han att skjutsa hem mig igen istället.
Så det blev en kort sväng, men det är ju inte chaufförens fel, utan dom som sitter och bokar bilarna som bokar in för mycket antar jag väl.
Ja hur som helst så kom jag hem igen istället haha :) och väldigt lite luft blev det!

Jag vill inte behöva  gå i ide, så ingen mer snö vill jag ha nu!
Men jag vet ju att det är vinter och att alla behöver få snö så dom kan få åka skidor och så backarna överallt kan vara öppna så dom får in lite pengar, men jag vill iallfall inte ha mer snö och vill få vara lite ego där!
Jag tror inte det finns någon med rullstol som vill ha snö oavsett vilken sorts rullstol man har.

I söndags på förmiddagen och dagen var jag så trött så jag sov en stund sittandes i min fåtölj, men efter det blev jag lite pigg faktiskt och jag och Gert kunde pyssla lite här hemma.
Jag verkligen älskar att få göra fint, få hänga upp eller ställa saker på sin plats liksom.
Jag tycker det är så roligt att få pyssla och att bara flytta på en sak hit eller dit kan ju göra stor skillnad. Ja, Gert har fått bli inredningsGert med mig då jag inte når eller kan göra allt jag vill göra.
Verkligen inte alla som skulle göra så för och med sin fru.
Jag är så glad och tacksam för det verkligen.
Jag hade en härligt bra dag då vi fixade lite, och då vi grejar är det inge bråttom som gäller, ingenting behöver vara bråttom mer!
Man lever här och nu och jag vill inte stressa mer, nej jag behöver lugn och ro och inte skynda mig hit och dit.

Fina Maria <3

Jag är också så glad och tacksam över Maria, min "Marius" som hjälper mig och finns, egentligen är det ju lättare att pyssla med henne då hon liksom förstår hur jag menar utan att jag knappt behöver säga det. Helt otroligt med en sån underbart gullig vän!
Hon ringde mig igår och tänkte komma hit lite och hjälpa mig med lite annat och ja, det finns inga ord för hur glad jag är att hon finns. Jag är förstås glad oavsett vad eller om hon gör något, det räcker ju att hon finns! Hon är bara bäst, så är det!

Härom kvällen  kände jag att jag hade som ett skärsår på rumpan, haha ja jag känner ju inte egentligen alls men det kändes så ändå.
Inger som var hit såg inget konstigt men smörjde iallfall, och igår morse kändes det lika.
Maria kollade på morgonen och Marina som också var med, och det som känns som ett skärsår är ett blåmärke!
Haha ja så fel kan jag känna tydligen, men jag kände iallfall något, även om det var lite fel.
Hur jag nu lyckats få ett blåmärke där vet jag inte, men men det går ju bort om någon dag.

Jag har också lyckats få sår på högre fotens utsida, ungefär som naglar som huggit sig in haha.
Jag har ingen aning om det heller faktiskt, för jag vet då inte hur mina fötter kunnat knyta ihop sig så, men man har ingen aning om vad den här kroppen kan ta sig till förstås.

Igår kväll lovade jag Maria att jag skulle ligga på sidan och sova så så fick det ju lov att bli.
Jag vill ju inte få sår på rumpan så avlastning är väl det som gäller. Haha lasta av rumpan?
Ja herregud säger jag bara.
Jag vill ju sova på rygg helst då jag sover bäst då, men jag fick hjälp att lägga mig på sidan och låg så.

I vanliga fall då jag lägger mig brukar jag ju träna lite på min nya mobil, ligga och trycka, och skulle göra det igår fast jag låg på sidan, och jag säger då det.
Det gick inte alls bra med mina händer och fingrar och armarna som inte alls ville vara med.
Jättesvårt och jobbigt att hålla i mobilen, men vad gör man väl inte för rumpan?!

Allt för rumpan förstås då man ju bara har en, och sår vill jag då verkligen inte ha.
Jag skrev lite grann även fast det var drygt och sen tog jag en tidning istället en lite stund innan jag somnade.
Väldigt ovant att somna så, och jag har legat på sidan hela natten, så nu borde rumpan vara nöjd och belåten tycker jag.
Gert åkte till jobbet jättetidigt och glömde nog att jag låg på sidan och behövde vändas lite, så när Melina gick upp imorse så fick hon hjälpa mig lite hon.
Så sista timmen innan jag skulle vakna så sov jag som en stock på rygg.
Skönt verkligen , men jag får väl sova lite på sidan några nätter så kanske det blir bättre.
Maria skrämmer upp mig så jag ska göra som hon säger och ja jag gör ju verkligen det haha :).

Johanna och Maria <3

Vi pratade massor igår och Johanna kom förbi en stund också, så härligt med underbara människor och jag är så lyckligt lottad.

Fina Johanna <3



Hon fick låna min gamla gitarr och hon är jätteduktig på att spela :)







Det är bara Elenor som behöver få jobb här någonstans och flytta hit nu haha, men en vacker dag så kanske det blir så. Hon vet bara inte om det än, mina planer för henne haha :)
Vore ju så himla bra och gud så vi skulle kunna lösa bekymmer!

Det är verkligen så viktigt att omge sig med människor och vänner man verkligen tycker om, och det finns vissa inom hemtjänsten som verkligen slukar min energi då dom är här.
Det finns inte många alls som jag känner så med, men då dom personerna varit här blir jag alldeles helt slut och ja jag känner mig nästan sjuk.
Läskigt tycker jag att det finns såna människor och jag förstår inte hur det går till.
Nu kan det ju vara så att någon tycker att jag tar all deras energi förstås, men det är inget jag vet om så skulle det vara så att någon blir helt slut av mig, så vill jag gärna veta det så jag kan ändra på mig.

Jag vill verkligen inte göra så att någon blir helt slut genom att träffa mig, utan jag vill ju förmedla och ge kraft och ork och glädje förstås. Kärlek med andra ord, jag vill förmedla kärlek.

Livet är faktiskt väldigt fantastiskt och oavsett om man är frisk eller sjuk eller vad det nu kan vara så lever vi! Tänk bara att det fungerar att leva!
Jag är så tacksam över livet och över dom jag tycker så mycket om och som finns i mitt liv.

Jag ska få hjälp idag att laga min rullstol, Anders från permobil ska komma hit, så det är nog det enda som kommer hända här idag.
Jag ska nog vila mig en stund innan jag ska sätta mig i rullstolen och passa på liksom.
Melina ska vara på Högbergsskolan idag hela dagen och prova på hennes eventuella linje hon kanske ska välja, och innan hon kommer hem ska hon handla med något vi kan ha ikväll då det bara blir hon och jag.

Gert ska följa killarna på borta match så han kommer nog inte hem förrän ganska sent.
Jag är glad för hans skull att han är med i hockeyn igen, för det är verkligen något han gillar.
Hans kall liksom, och han är nog helt rätt person för att vara med tycker jag och killarna gillar honom och har respekt för han.
Roligt och jag mår så bra då jag vet att han gör det han gillar mest i hela världen!

Jag hoppas alla får en fin dag idag.

Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar