fredag 13 september 2013

Åh vad jag hatar lögner!


Hej och god morgon!
Idag har jag fått höra bland det värsta jag hört, än så länge bara en sak men herregud!
Jag har ju läst i noveller och böcker om brev som aldrig nått sin mottagare för att någon låtit bli att tala om att dom fått brev. Dom har undanhållit och inte velat att personen ska få breven tex.
Det är sånt man läser i en bok men sånt ska ju inte hända på riktigt.
Igår fick min dotter höra att jag skickat tillbaka brev och gratulationskort som deras pappa skickat till sina barn!?
Ja mycket saker och lögner hade jag trott var i omlopp, men det här var något jag aldrig kunnat tro.
Här har vi år efter år hoppats och väntat vid brevlådan att dom ska få ett grattiskort från sin pappa eller ett julkort på julen utan att det kommit något, och så lurar han folk och säger att han skickat och att jag skickat tillbaka dom?
Ja mycket ska man höra innan öronen trillar av eller vad man brukar säga.

Jag förstår inte varför människor ljuger, ljuger för att rädda sig själva och för att klara sig från allt dom själva gör.
Rädda sig själva och ge någon annan skulden.
Jag undrar hur den och dom personerna mår där inuti jag?
Jag vet att ärlighet alltid varar längst och att man aldrig ska ljuga, så himla enkelt verkligen!

När man levt med någon i många år och man vaknar upp och inser att personen man levt med ljugit om allt i alla år, så blir det extra viktigt att aldrig ljuga kan jag lova.

En nödlögn kan jag ta till om det skulle behövas, men aldrig aldrig ljuga.

Det vet mina älskade tjejer också, att man alltid ska prata sanning och aldrig ljuga eller hitta på.
Sanningen och sanningar kommer alltid fram till slut och om man håller sig till sanningen behöver man ju inte komma ihåg vad man ljugit om. Enkelt och självklart förstås enligt mig!

Nej fy för ljug och lögner, jag är så less på det och det verkar som det aldrig tar slut liksom!

Sedan 1 februari 2001 har jag fått kämpa på med sanningen och hela tiden vara beredd på än det ena och än det andra!
Det datumet är viktigt för mig och det är den dagen då jag äntligen började leva på riktigt!
Den bästa dagen,  och den natten jag aldrig kommer att glömma. Jag var fri!

Ända sedan dess har det  varit smutskastning och skit och jag hade faktiskt nästan trott att det var över nu, hur jag kunde tro det vet jag inte haha,  för här har jag inte med normala människor att göra helt uppenbart.
Mig kan dom aldrig mer göra illa eller ledsen, jag är så mycket starkare än dom och jag har alltid talat sanning och tänker fortsätta med det.
Det är så himla synd bara att det är mina älskade barn som blir att fara illa, men dom är så stora nu så dom vet hur det är på riktigt.
Ja nu fick jag höra imorse vad som sagts om mig och jag blev så förbannad, förbannad över att vissa kan ta till precis vad som helst för att skydda sig själva och det gör mig så arg.
Jag tycker att man faktiskt får stå för det man gör och inte skylla på någon annan. Punkt slut liksom!
Egentligen vet jag ju och är van att det kan bli vad som helst med dom här människorna så det är onödigt att bli arg och förbannad, men jag har varit det nu på morgonen iallfall onödigt nog. Men det har gått över nu och jag tycker mest synd om såna människor som inte vet vad som är viktigt här i livet.

Nu har jag fått skriva av mig lite arghet och jag hoppas det inte blir fler gånger, men skönt att få ta upp det här med ärlighet och ljug för det är inte acceptabelt att ljuga.
Såna människor vill jag inte ha i mitt liv alls.
Ärliga människor däremot är mer än välkomna.


Igår var jag till sjukhuset och fick träffa min doktor Klaus och han kollade mina blåsor och var säker på att jag inte har bältros,  så jag trodde honom och låter det gå över förhoppningsvis av sig självt.
Jag frågade vad som kunde hända om det var bältros ändå,  ifall det kunde sprida sig, men det kunde det inte. Eftersom jag inte har någon känsel i benen alls så gör det ju inte mig något om det skulle vara bältros då även om det nu inte ska vara det.
När man har bältros så får man ju väldigt ont och eftersom jag inte känner något kan jag ju ha det på benet utan att det gör ont så det får vara vad som helst.
Jag hade trott att det kunde sprida sig till någon annanstans på kroppen och då hade det kanske blivit att göra ont och det hade jag minsann inte velat:)


Jag träffade min sjukgymnast Petra som verkligen är världens bästa och jag får så mycket energi av henne. Hon får nog inte så mycket av mig haha, för hon blir alldeles svettig då hon kämpar på med mina ben.
Min arbetsterapeut pratade jag med då jag var där också och hon ska skicka in papper så att jag ska få en uterullstol som går fortare! Jippi säger jag bara, men nu finns många varianter att välja på tror jag så jag får prova mig fram för att se vilken som passar mig.
Min rullstol jag har nu ska jag få ha kvar som innerullstol så ni kan gissa hur glad jag är.
Jag vill ju inte behöva ha en uterullstol inne,  för det blir så lortigt och förstört då på golven av hjul och lort.
Jag kan ju inte städa efter mig själv så det känns super bra att få en uterullstol så jag kan ha det rent och fint hemma och inne.
Kanon och det kommer att bli superbra är jag säker på.
Det som kan bli krångligt och lite bökigt här hemma är ju då att jag har två rullstolar som är ganska stora, dom tar ju plats och är skrymmande.
Men jag kan inte och tänker inte ha en i garaget för då kommer jag inte att tordas sitta i den som stått där,  för att det säkert är spindlar lite överallt, usch nej dom måste vara inne båda två!
Nu kan det ju krypa upp spindlar överallt, men i garaget känns det som att dom bor och då vill inte min rullstol flytta in med dom liksom haha:)

Snart ser det ut så här fint ute :)
Idag har jag en Sandra frisyr lika som igår, jätteduktig är hon på att göra flätor:)
Hon kommer hit snart igen och hjälper mig att cykla lite så benen får röra sig.
Hon är verkligen en av dom "världsbästaste" som är här och hjälper mig :)

Det är jätte jättedimmigt varje morgon så man tror att det är riktigt kallt och ruggigt ute, det kanske beror på att sjön är så nära, men nu redan då klockan är tio så skiner solen.
Härlig dag blir det och lite senare kan jag ju då ut och åka lite och få både sol och få frisk luft. Härligt! Tänk så mycket faktiskt vädret gör, jag älskar solen och känner mig så glad och får energi då solen är framme.
Nu då jag ska få en uterullstol så kommer min vinter att bli lite mindre ide tror jag.
Jag kommer alltså inte att gå helt i ide utan jag kommer att kunna vara ute med den nya rullstolen och sen ställa den innanför dörren på tork och jag byter rullstol till en ren.
Det blir en dröm som går i uppfyllelse för mig, för förra året då det var snö ute och jag var ute och åkte blev det plaskblött och lortigt inne.
Inte roligt alls var det och då hade jag bara en manuell rullstol med små däck ändå..
Det gick inte heller att köra rullstol ute på snö och is med den rullstolen, så nu blir det skillnad då jag får rejäla däck och kan ta mig fram nästan som vanligt.
Frihet kallas det och om jag bara får hjälp på med mycket kläder så kan jag ju ta en tur varenda dag och egentligen gillar jag ju vintern och kylan.
När jag varit frisk så har jag gillat vintern då det ju bara är att klä sig ordentligt, men förra året hatade jag vintern då jag inte kunde ta mig fram själv med rullstolen och så blev det så lortigt inne så jag höll på att bli tokig.
I år känns det som att vintern inte kommer att bli lika jobbig och jag känner att jag kan och kommer att kunna ta mig fram skapligt iallfall och det kommer att bli bra.

Så här fint skulle jag vilja ha :)
Imorgon ska jag försöka få med mig Gert på lite loppis igen haha:)
Maria är inte hemma synd nog, så det får bli en rolig loppistur med bara Gert om det nu är fint väder.
Tråkigt om det regnar, men det är kanske då man kan göra dom flesta fynden, vem vet?
När jag varit iväg med Maria har jag haft så himla roligt, men jag har varit alldeles slut också haha, så imorgon kväll kanske jag är lite piggare än jag var i Lördags :)
Det är faktiskt så att det är jätteroligt att Gert vill följa förstås och vi har roligt han och jag med, men Maria har liksom loppis känsla till tusen,  så hon behövs egentligen.
Hon har åkt iväg på en liten tripp nu och jag hoppas förstås att hon har det superbra och att hon bara njuter för fullt och njuter för mig med!
Nu är iallfall allt jag köpt på loppis bara fynd, och det jag köpt har varit på tok för billiga saker, men bra är ju det förstås och jag är lycklig och glad över det jag hittat.
Jag gillar verkligen gamla grejer men även retro som ni märkt alldeles säkert.
Hela vårat hus kommer att bli en enda blandning av gammalt, nytt och shabbychict och retro haha,  det låter inte snyggt alls, men jag tycker och tror att det blir bra då det är klart om det nu blir det någon gång?:)
Jag hoppas alla får en fin fredag i solen idag och så blir det nog så att jag inte hinner skriva imorgon om vi åker iväg, men då skriver jag nog på söndag istället:)

Kram kram till er alla och njut av livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar