söndag 15 september 2013

Jag har haft sån tur :)

Den här tavlan är från min mormor och är min favorit :)

Hej och god morgon!

Den här morgonen har än så länge varit jättebra och jag har fått hjälp att duscha och sitter nu som vanligt i min fåtölj med en kopp kaffe.


Vädret ser väldigt osäkert ut ute, men det var ju ett tag sedan det regnade så det är väl kanske dags för det idag?
Gerts son Oliwer ska spela fotbollsmatch idag och jag har tänkt följa med, så jag hoppas det inte regnar då bara.
I fredags kväll var Gerts äldsta son Simon här en sväng med en kompis från Danmark och det var jätteroligt. Jag som trodde att jag förstod danska så bra haha, hade helt fel!
Det fick bli både svenska, danska och engelska för att man skulle förstå varann:)
Jättegullig kille verkade det vara och så förstås så är ju Simon också jättegullig!

Min världens bästa och älskade Gert :)
Jag har haft sån tur att jag träffat min älskade Gert och att han hade så fina pojkar och att allt faktiskt fungerat bra under åren som gått. Det har ju förstås inte gått bra av sig självt, utan det har ju varit ett jobb,  och ibland ett jättejobb haha :)
Jag har ju lärt mig massor av allt jobbigt jag varit med om,  så att jag faktiskt lärt Gert en massa saker för att kunna bli den allra bästa pappan för sina älskade pojkar.
En pappa som inte tvingat sina barn till sig utan att dom fått göra som dom velat och känt.
Att det viktigaste har varit att dom mått bra, och att dom haft det lugnt och skönt, för vad spelar det för roll vart dom sover liksom?
Jag vände och vred på mycket en period och kan ju göra det nu med ibland förstås.
Jag frågade om Gert skulle vilja flytta varannan vecka och packa sina grejer med sig så som pojkarna fått göra och mina tjejer med för den delen?
Nej det skulle han verkligen inte vilja, nej vilka vuxna skulle vilja leva så?
Varför ska då våra barn få göra det liksom?
Ja han förstod direkt och efter det så har han verkligen varit världens bästa pappa till sina pojkar.
Han älskar ju dom oavsett vart dom bor och dom har nog känt att dom sluppit mycket stress och ångest och dåligt samvete genom att veta att vi tycker om dom lika mycket oavsett vart dom valt att sova:)
Enkelt låter det, men det är nog många som läser det här som kanske är mitt uppe i vårdnadstvister eller har det jobbigt på många sätt och jag om någon vet att det inte är enkelt på något vis.
Men enkelt är det om alla inte vore så himla totalt ego och bara tänker på sig och inte ett dugg på hur barnen mår.
Jag har svårt att tro att barnen tycker det är roligt att flytta fram och tillbaka varannan vecka eller hur man nu gjort upp.
Vi vuxna och alla föräldrar borde ta bort alla ego känslor och faktiskt förstå att man kan älska barnen och att dom kan älska tillbaka även om dom inte bor hos just dig.
Så himla enkelt egentligen och gud så jag skulle velat ruska om vissa människor så att dom fattat det. Men en del människor och det är nog ganska många synd nog, förstår inte och kan inte förstå hur man än kämpar och försöker. Man måste till slut ge upp och bara låta det vara.

Min älskade Gerts pojkar har iallfall fått veta att vi aldrig blivit arga eller sura över val dom gjort och jag är så glad över det, och dom är välkomna till oss hur mycket som helst oavsett vart dom valt att sova.


Jag är glad att dom har sin mamma som finns för dom och också förstått att det är viktigt att dom får välja själva.
Nu är dom så stora så dom väl snart flyttar hemifrån,  men det är viktigt jämt att dom fått välja själva.
Jag önskar att alla föräldrar kunde vara så vuxna och släppa alla sina egna "grejer" och faktiskt förstå och veta i sitt hjärta att det viktigaste är att dom mår bra.

I går var jag och Gert på loppis, han skulle hämta Melina i Gräsberg hos Oscar först så jag tog rullstolen och for iväg själv och så möttes vi på loppis.
Vi var först på hammarbacken och sen åkte vi till gammelgården.
På gammelgården är det inte alls handikapps vänligt för mig, massor av stora stenar som jag måste åka på och med mina spasmer är det super jobbigt, men när man vill något gärna så får man åka ändå förstås.
Det är också en jättehög trottoarkant som man inte kan åka över som gör det omöjligt att åka överallt.

Jag träffade han som har hand om loppiset där förut en dag och han sa att dom skulle fixa till,  tills nästa år, och jag hoppas verkligen det, för det är inte lätt alls för mig att åka där. Nu är ju inte alla så spastiska som tur är då, men det vore ju skönt för mig om dom fixade till det så det blev lite bättre.

Vi gjorde inte många fynd alls, men Gert hittade en röd klocka som han senare på dagen målade orange så att den skulle passa i vårat kök:)


Våran nya klocka som inte låter alls :)
Vi har haft en klocka här i köket länge,  men urverket i den har låtit så högt så man blivit irriterad.
Men nu hittade han en klocka som inte lät något alls,  så det blir superskönt att slippa höra den hela tiden.
Jag köpte några fina burkar som jag ska ha ovanpå mina köks skåp då det börjar bli vinter och jul sen, och så köpte jag två jättefina temuggar.
Efter att vi gått runt, eller jag har ju åkt jag så köpte vi en korv och när alla höll på att slå igen så åkte han hem i bilen och jag åkte rullstol.

Jag åker hellre rullstol än att åka in i bilen vi lånat, för det är så himla himla läskigt tycker jag.
Usch,  det känns som både rullstolen och jag ska åka av och det känns så osäkert, så är det fint väder tar jag hellre och åker själv:)
Jag fick jättemycket luft iallfall och vädret var ju kanon och solen sken.

Det börjar verkligen bli höst nu :)
När jag åkte hem for jag in på Konsum en sväng, och köpte lite bröd och så godis förstås, haha:)
När jag skulle plocka i smågodis nådde jag inte till raden längst ner och inte högst upp, men som tur var fanns mina favoriter på mittenraden så jag nådde.
Inte så roligt att behöva be personalen om hjälp hela tiden, men det kommer nog bli ofta som jag får göra det då jag inte kan nå, och jag vill ju kunna åka till affären själv och klara det.

När jag handlat klart så hjälpte tjejen mig i kassan att packa ner i en påse, jättesnällt för det är ganska svårt att nå grejerna uppe på bandet då man sitter i rullstol. Jättesnällt verkligen.

När jag var i affären fick jag ett sms av Gert där det stod att jag skulle kolla in i lekstugan då jag kom hem,  haha då förstod jag att han satt upp förra helgens loppisfynd!
Jag kom hem och det  var precis så som jag tänkt mig, det blev kanonbra och faktiskt så kan man tro att lampan var gjord till Bella!
Jag blev jättenöjd och var så glad att jag köpte den.

Så här lyser den i mörkret :)

Idag är det söndag och jag tycker det kunde vara loppis både lördagar och söndagar och faktiskt helst på söndagar.
Söndagar är ju en ganska tråkig dag ibland och det vore ju kanon om man kunde åka iväg lite om man hade lust.
På lördagar är ju alla affärer öppna och då kan man åka dit då om man vill, men på söndagar är ju inget på stan öppet så då borde det verkligen finnas något, och jag som gillar loppis tycker förstås att just det borde finnas.
Helst både lördagar och söndagar faktiskt , men om jag fick välja skulle jag välja söndagar, men nu är det ju inte jag som får bestämma synd nog haha :)

När jag sätter mig för att skriva är det oftast bara jag hemma och vaken, och idag var det bara jag som var vaken,  men nu är alla vakna och sitter och äter frukost:)

Mina blåsor på låret,  som bara blivit en stor nu ser ut som den gjort några dagar.
Doktorn sa att jag skulle ta kort varje dag, så jag dokumenterar den, men än har inget hänt och den ser ut lika.

Mysko mysko verkligen :)
Jag hoppas alla får en fin dag och om det blir regn och rusk får ni tända lite ljus och ha en mysig innedag:)

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar