torsdag 12 september 2013

Lite frustrerande kan det vara att vara sjuk :)


Hej och god morgon!

Jag sitter här med min kopp kaffe efter en superbraig morgon här hemma.

Jag tog några kort igår jag hade tänkt dela med mig av, men jag glömde säga till Sandra och Tina att jag behövde min kamera som ligger i min väska.
Väskan hänger på stolen som är en meter från där jag sitter pust haha, och fast den är så nära så kan jag ju inte hämta den till mig. Jag får ta några bilder på vad som helst istället:)


Det är så frustrerande, och faktiskt känns det rätt ofta som att det där borde jag ju kunna fixa själv efter som det är så nära haha:) men faktiskt så är det omöjligt just nu.
Om min spasivitet blir mindre eller kanske helt försvinner vilket jag nästan hoppas då jag börjar med medicinen sen,  så kan det ju bli så att jag faktiskt kan förflytta mig lite själv.
Det blir ju skillnad om benen bara hänger med liksom och inte som nu att dom stretar emot allt vad dom orkar haha:)


Igår då jag skulle åka rullstol till stan så bad jag Maria och Sussie vänta medan jag åkte ner med hissen.
Dom hade lagt ny asfalt dagen innan och jag hade inte testat hissen efter det.
Tur att dom stannade för det fungerade inte som det skulle och jag kunde inte åka av hissen.
Jag hade en tid vid Engelbrekt  och kände lite panik för jag kunde ju inte komma ut.
Maria och Sussie gick på baksidan här hemma och letade plattor och brädor, och testade om hissen skulle fungera om man la såna under. Haha roligt var det men det gick inge bra :)

Jag ringde kommun Anders som jag kallar honom och jag hade sån himla tur så att hiss Anders och kommun  Anders( ja dom heter lika) varit precis vid golfbanan i Hagge och käkat lunch.
Dom kom inom tio minuter och hiss Anders kunde fixa med någon inställning så jag kunde ta mig av hissen. Snacka om tur! Han håller till i Mockfjärd om jag minns rätt så det var verkligen tur att han var här just igår!
Jag hann precis till  Engelbrekt , jag var fem minuter före tid och jag som verkligen inte gillar att vara sen var glad och lycklig för att jag kom i tid.
På kvällen skulle vi på föräldrarmöte också och idag på sjukgymnastik, så det hade verkligen krånglat till allt om jag inte kunde ta mig utanför dörren.


Det vart inte riktigt bra med asfalteringen, det är inte rakt under plattformen så dom som har hand om hissarna ska komma och sätta fast en annan avkörningsramp på hissen så det blir stadigare för mig och inte ett så högt steg upp och ner på plattformen.
Huvudsaken det blir bra så får dom göra hur som helst förstås, för jag vill ju bara kunna ta mig upp och ner jag.



Jag hann till doktorn igår med mina blåsor på benet som fortfarande ser lika ut idag.
Doktorn ville att jag skulle vänta till idag innan jag skulle få medicin då han inte var säker på att det var bältros jag hade.
Idag  har jag bestämt att eftersom det ser lika ut nu som igår så får dom ge mig medicin.
Jag vill inte få höra då det är för sent att ge mig medicin att jag har bältros,  då jag ju själv trott det hela tiden.
Jag vill och orkar inte bli mer sjuk nu så dom får ge mig medicin idag så jag vet att om det är det så hjälper det iallafall och om det är något annat så kommer ju inte medicinen att hjälpa, men då vet man ju att det är något annat isåfall.
Med min vanliga tur så vet jag att dom när det är för sent att ge medicin säger att det är det jag har, och det vill jag verkligen inte.
Nej jag känner faktiskt att det får vara nog nu och jag vill bli frisk eller  iallafall friskare.

Igår kväll var vi till kyrkskolan på föräldrarmöte för Melina som går i nian.
Det var först samling i aulan och dit ner fick jag åka i en lika hiss som jag har här hemma,  och där var det information om val till gymnasie och en film fick vi se.
Inte så där jätteskoj var mötet,  men det är ju bra att veta lite innan Melina kommer och berättar saker och vi inte har en aning.
Efter aulan skulle vi upp en våning och träffa menorerna, och i vårat fall är det ju så att Melina och hela hennes klass fått lov att splittras och alla börjat i nya klasser, så det var ju bra vi fick träffa dom.
Inget vettigt blev sagt där alls, och jag undrar varför det ska vara föräldrarmöten så direkt efter att barnen börjat terminen om det inte finns något att ta upp liksom.
Alla satt ju mer eller mindre tysta och det kändes lite onödigt.
Det som var bra vara att få se vilken mentor Melina har nu förstås.



När vi kom hem var klockan över tio och vi hade cyklat och åkt rullstol hem i mörkret, och jag ringde efter natt personalen så dom kunde hjälpa mig att förflytta mig från rullstolen till sängen.
När vi satt fast mig med lyften och hon börjat lyfta kände jag att allt inte stod rätt till,  och då insåg jag att jag glömt ta av bältet i rullstolen!
Det innebar att mina ben och kropp lyfte 150 kilo upp i luften som min rullstol väger!
Jag sa att hon var tvungen att ta ner mig igen och hon gjorde som tur var det ganska direkt så rullstolen kom på golvet igen och jag kunde knäppa loss bältet, pust, inte alls bra för min höft och mina ben, men det gick nog bra tror jag.
Nu efter duschen så ville jag testa att stå då jag skulle till fåtöljen så vi gjorde det, men det gick sådär. Jag ska nog vila benen så mycket det går från belastning några dagar så det inte blir nå tok där inuti.


Idag ska jag till Petra på sjukhuset och få lite hjälp med mina ben, lite stretchning och lite rörelser kanske det blir, huvudsaken något händer med dom så att dom får röra sig lite.

Jag tycker det är så skönt att ta rullstolen då det inte regnar, det är så skönt att få vara ute lite och få luft.
Jag älskar verkligen att kunna ta mig fram själv, att ta mig från A till B liksom utan att behöva ha hjälp.

Jag känner att jag gruvar mig lite för vintern och alla kläder som ska på och all snö och skit som kommer att komma in med mig och rullstolen, det blir inge vidare alls faktiskt.
Men som jag skrivit förut så får jag gå lite i ide och försöka göra något inne så jag inte blir helt förslappad haha :)
Annars blir jag väl som korna som kommer ut på våren haha :) jag kanske kommer köra runt som en galning då, lika som korna springer och skuttar då dom kommer ut efter en lång vinter :)

Jag hoppas alla får en fin dag idag.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar