söndag 8 september 2013

Jag har haft en super härlig helg :)

Hej och god förmiddag på er!

Eller god och god vet jag väl inte riktigt då min förkylning inte alls är bra, trots att det gått över en vecka nu.
Jag har inte riktigt tålamod på att vänta utan vill ju bli frisk fort som bara den.
Eller jag vet inte hur det där blev,  nog har jag ju tålamod och måste ha då det gäller mig själv och min Ms, men det är skillnad då jag ju måste dras med den hela livet och vet om det.
En förkylning eller magsjuka eller vad man nu kan få som man vet ska gå över, vill jag att den ska gå över innan den ens börjat haha :)

Jag har kommit på att jag faktiskt har ganska bra tålamod då det gäller min kropp och sjukdom som jag fått, och det är ju så att jag inte har något att välja på förstås så självklart har jag tålamod.
Jag har fått träna kan jag lova, för att bara bli sittande som jag blivit från att ha varit en tjej med massor av saker på gång, är inte alls lätt, det kan jag lova.
Men att förstå att det nu blivit så som det är har jag fått jobba med och fortfarande är ju drömmen att få kunna bli frisk och att kunna gå.
En önskedröm som jag hoppas ska bli sann en vacker dag, jag hoppas att läkarna och forskarna kan komma på något nytt sätt så att vi alla med Ms ska kunna bli friska, eller iallafall friskare.
Det är så lite i livet jag skulle vilja, men just att få bli lite friskare vore ju guld värt förstås.

Nu vet jag att det finns massor av människor som har det betydligt värrä än mig och det finns så många hemska sjukdomar i världen och det känns bra orättvist. Men även om jag tänker på alla dom som har det sämre och värrä än mig så jag vill ändå blir friskare förstås. Jag vill kunna leva lite mer som vanligt och få känna mig mer delaktig i allt vi gör om jag skulle få bli lite friskare.

Om jag någon gång skulle bli frisk så att jag skulle kunna gå, så tror jag att jag aldrig skulle tordas sätta mig eller lägga mig, för då skulle jag vara rädd för att dom slutat fungera igen.
Jag skulle bara gå och gå och stå och ja herregud så mycket jag skulle vilja kunna göra som jag kunnat förut.
Jobba tex skulle jag verkligen vilja göra, jag verkligen saknar jobbet och jag saknar alla kunder och att få hjälpa till.
Det är så svårt nu att hjälpa till, hjälpa andra som jag kunnat förut, men jag gör så gott jag kan, och det behövs egentligen så lite för att hjälpa någon.
Jag har skrivit det flera gånger förut, men gör det igen då jag ju tycker det är så himla viktigt att se människor och att få låta dom finnas.
Ett hej till den man möter kan rädda den personens dag och faktiskt hela dens liv.
Så viktigt så det är inte klokt!
Om alla kunde tänka på det så skulle alla människor få känna att dom finns och att någon faktiskt såg dom!

I fredags skulle jag till apoteket på sjukhuset för att hämta lite medicin och Marielle var ledig så jag gick förbi vid henne och hon följde mig till sjukhuset.


När vi varit dit så gick vi till stan en sväng och fikade, jag köpte en alldeles säkert god kladdkaka med grädde och klämde i mig den utan att känna att den smakade choklad ens haha:)


Det berodde alldeles säkert inte på att den inte var god, utan på att jag inte har någon smak alls då jag är förkyld.
Tråkigt förstås men jag åt upp den ändå vilket ju var helt onödigt haha:)

Marielle fick en tid på Engelbrekt då hon var säker på att hon fått urinvägsinfektion igen så vi väntade på stan tills det var dags för henne att gå dit.

Vi väntar :)


Efter att vi varit dit fick vi gå till apoteket på stan för att hämta hennes medicin. Det blev mycket gående för henne och jag kunde rulla fram jag.
Jag följde henne hem till sig och sen rullade jag hem mot Jägarnäs.
En mysig skön dag hade vi.

När jag kom nästan hem var Sari ute på sin gård, en jättegullig tjej som jag vetat bor här alldeles granne med oss, men hon har inte varit ute så att jag sett henne förut och jag har inte vetat vilket hus hon bott i.
Hennes Lisa och Marielle är lika gamla och då barnen var små gick vi på "vagga gunga gå" och sjöng med barnen, det är därför vi känner igen varann.
Jätteskoj att träffa henne och roligt att få se Lisa efter så många år och lillasyster Alexandra.

Igår var det loppisdags och jag och Gert åkte till Maria och hämtade upp henne:)
Jättefint väder och en härlig tur till hammarbacken blev det.
På vägen dit åkte vi förbi det handikappsanpassade fika stället kommunen fixat som jag läst om i tidningen.



Det var lätt att rulla fram till bordet men jag undrar om dom haft någon rullstol att mäta med då dom byggt bordet?  Jag kunde då inte sitta där och fika om jag velat det. Iallfall inte med benen under bordet så jag kunnat använda bordet som det ju är tänkt haha :)
Jag har faktiskt det problemet överallt och det är lite tråkigt att äta på en restaurang då jag inte kommer under bordet hur jag än "tiltar" stolen framåt. Jag vill ju inte ramla ur och kan ju inte sätta i fötterna till hjälp.
Nej bordet dom byggt var inte så handikappsanpassat om man frågar mig, men jag behöver ju inte åka dit och fika heller förstås så det gör ju inget.
Högre bord skulle jag tycka så att alla kan komma under ordentligt, då vore det anpassat :)


Vi hittade lite grejer att köpa och Maria hittade mest eller iallfalla störst haha:)
Vi fikade med mamma då hon också kom dit en sväng, och Piyawan kom som tur var dit och hade bil med sig haha :)
Det behövdes och om hon inte varit ledig hade Gert fått cykla hem och hämta bilen haha,  så vi hem det vi köpt.
Fina bästa Maria:)

Maria köpte så fina saker och det kommer att bli kanon hos henne är jag alldeles säker på.
Efter hammarbacken tog vi en tur till gammelgården,  Gert hade fått lite nog så han cyklade hem han men jag och Maria for dit.

Jag och min älskade Gert :)
Förra gången vi var på loppis hann vi inte med båda ställena,  men igår fanns det tid.
Piyawan tog bilen dit och mötte oss där. Hennes fina dotter Lina kom dit en sväng också så jag tog några kort.


Jag hittade en jätte "fulfin" lampa till kaninens hus och så hittade jag mina kaffekoppar!

Gert tyckte inte den var fin alls :)


Jag blev kär i dom direkt jag såg dom och slog till på en gång! Dom kommer nog inte att användas för att dricka kaffe i, men dom ska få sin plats här hemma så dom syns.
Jag blir så otroligt glad av dom! Världens finaste roligaste koppar verkligen!

I vårat kök har vi inte en enda vägg att ha en hylla eller tavla på så det får nog bli ett rostigt armeringsrör och rostiga krokar under köks skåpen för att hänga upp dom på och jag tror det kommer att bli kanon!
Det är så himla roligt att gå på loppis med Maria och hon hittar på så mycket grejer och är bara världsbäst liksom!
Jag hade en jätterolig dag, och det märktes på kvällen då jag vart supertrött.

Melina och Oscar har varit vakna en bra stund nu, och när hemtjänst tjejerna var hit så kom Melina upp och gjorde frukost på sängen till sin Oscar :) Ovanligt att dom var vakna så tidigt idag, men Oscar är också förkyld så det är inte lätt då att kunna sova då man är snorig och mår allmänt kasst.

Gert har kommit upp nu och ätit frukost och är ut till kaninen lite.


När jag snart ska förflytta mig till rullstolen sen så ska han få vara mina både armar och ben så jag kan få till alla loppisfynd.

Ett par jättefina vantar till mig :)





Solen skiner ute och det ser ut att kunna bli en kanondag.
Härligt att sitta ute och fika i solen, det är verkligen livet för mig!
Jag kräver inte så mycket har jag kommit på då det gäller att njuta av själva livet.
Hoppas att alla får en sån fin dag som jag kommer att få.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar