måndag 2 september 2013

Fy då vad jag inte gillar dom!

Min fina blomma jag fick av Simon och Oliwer.

Hej och god morgon denna lite konstiga morgon.
Innan jag skulle få hjälp upp ur sängen vräkte verkligen regnet  ner ute, och nu en stund efteråt skiner solen!
Härligt verkligen, och nu då jag är så förkyld är det jätteskönt att få se solen och få lite extra energi av den känner jag.
Sitter här med min kaffekopp, och när man är förkyld smakar det inte alls lika gott som vanligt, tråkigt!

Ipren och Otrivin comp är min kur nu och så förstås vit läkerol.


Jag vet inte hur mina nätter skulle vara utan mina läkerol jag suger på.
Det minskar iallafall all hosta som ju är superjobbig då jag inte kan hosta ordentligt längre.
Det är ju verkligen inte bra att ha en tablett i munnen hela tiden på natten då det säkert fräter på tänderna, men vad ska jag göra haha:) Jag behöver ha något som gör att det inte blir torrt i halsen för då är det kört.
Usch det är faktiskt läskigt att försöka hosta då det inte går och jag inte får någon luft.
Tårarna rinner och man kan lätt få panik faktiskt, men men det är bara att härda ut,  och blir det för illa måste jag till sjukhuset och få en hostmaskin.
Ja det låter ju konstigt men det ska finnas en maskin som kan hjälpa till så man kan hosta ordentligt men jag har inte testat en sån än.

Igår blev det inte av att jag skrev i min blogg då jag inte var själv medan jag satt här på förmiddagen och så var jag så himla trött. Jag har så svårt att vara avslappnad och skriva då jag har folk runtomkring mig så jag väntade tills idag istället då jag visste att jag var ensam en stund på förmiddagen.

Igår natt var jag vaken hundra gånger kändes det som, eller så sov jag typ fem gånger eller hur man nu vill se på det. Jag var snorig och hostig och ont i huvudet och ja,  det var alla fel på mig haha:)

Jag fick hjälp av Gert att lägga mig på rygg och sen bytte han rum så att han skulle få sova länge även om hemtjänsten kom och tog upp mig på morgonen.
När det började ljusna ute så såg jag den!





 Fy satan vad jag inte gillar dom, och jag förstår då inte varför dom ska vara där jag är jämt!
Nej då inte jämt men nu då jag inte ens kan resa mig och gå därifrån känns det extra läskigt och jag blir riktigt förbannad på dom!
Jag hade kameran på bordet bredvid mig så jag tvingade mig själv att zooma in och ta kort så jag hade bild bevis sen.
Den höll på att göra nät och den for fram och tillbaka och rasade ner och klättrade upp och så höll den på? Den var inte precis ovanför mig så jag tänkte att jag skulle vänta tills personalen kom och så skulle dom få ta bort den åt mig.
Jag ville ju inte ringa in till Gert och väcka honom i onödan då ju spindeln var en bit ifrån och den hade ju fullt upp vad det verkade att göra nät!
Jag beslutade mig för att inte ligga och titta hela tiden vart den var, för den hade ju som sagt fullt upp så jag tänkte jag kunde läsa i min braiga bok.
När jag läst en liten stund och tittade till i taket så var den borta!
Faan vad jobbigt det blev, och jag förbannade mig själv för att jag inte väckt Gert ändå,  för då hade jag ju vetat att den var död och borta.
Jag brukar inte svära så ofta men då det gäller spindlar kan det bli ett och annat fult ord:)

När hemtjänsten kom fick dom lov att kolla och Helena fick skaka mina kläder haha så den inte var där i, och på kvällen fick Gert gå på spindel jakt, men den var borta!
Den sitter säkert gömd någonstans och väntar på bytet som kommer att bli i nätet är jag säker på, fy då, och igår kväll var det inte lätt att somna för jag visste ju inte om den skulle komma fram när som helst.

I morse då jag vaknade fanns den inte heller, så jag får hoppas den hittade på något annat ställe att vara på då än i mitt sovrum. Jag har ju sagt till dom alla på skarpen att dom får bo ute hur mycket dom vill, men inte hos mig inne!?
Dom är inte rädda om livet dom heller och förstår lite trögt verkar det som :(
Nu kanske dom vet att jag inte kan mörda dom själv så dom kanske känner sig lite trygga, men om dom kommer nära och jag når, då tyvärr så kommer dom inte finnas mer. Jag är så rädd för dom så jag inte törs döda dom heller egentligen, men som nu i mitt fall om det kommer någon så måste jag våga vare sig jag törs eller inte!
Usch vad jag inte gillar dom, jag önskar förstås att jag inte var så rädd för dom och jag tycker ju ändå att jag blivit bättre nu mot då jag var yngre, men bra är det verkligen inte och det förstår ni ju då ni läser haha:)

Inatt har hostan varit lite bättre och jag har sovit fler gånger eller varit vaken färre gånger:)
Jag vill verkligen inte vara förkyld mitt i allt liksom, själva livet blir ju inte så mycket lättare av det precis, men det är ju ändå bara lite snor och hosta och feber, och ont i öronen så det är inget man dör av förstås.

Nu till något helt annat som inte har med spindlar alls att göra :)

I Lördags fick jag besök av Monica en sväng och hon hade med sig en påse av sin mamma Ingers bullar, super goda är hennes bullar och jag har skrivit om dom förut i min blogg.
Jättegulligt och snällt att komma förbi, men jag var så hängig så jag var nog inge vidare till sällskap:) men fika gjorde vi och pratade och hade en trevlig stund.

Gert städade till kaninen och hon var lite bajsig i rumpan så han och Melina tog in henne i duschen och tvättade henne, så nu är hon ren och fin igen. Hon är en så snäll gullig kanin så det är inte klokt.

Bella njuter i Melinas famn :)

Hon är som en liten bebis.
Jag är så glad för det verkligen för att ha en kanin som bits tex vill man ju inte ha, då blir man ju rädd för den för det gör ju ont att bli biten.

Vi har en lite konstig person som kommer hit nästan varje dag med sin lilla hund som han tycker ska få leka med våran kanin verkar det som.
Bella har vant sig vid att hunden står och skäller utanför stängslet, men jag fattar inte varför han låter hunden stå och skälla som en tok en lång stund varje gång.
Igår satt vi inne och såg på en film på kvällen och då hörde vi skällandet och Gert tittade ut.
Jovisst var det dom. Hmm jag förstår då inte alls jag.
Jag ska nog göra en skylt och sätta upp: Snälla skäll inte på mig! eller något liknande så kanske husse förstår att det nog säkert inte är så roligt,  och kaninen undrar nog varför det står något konstigt utanför och låter vid henne nästan varje dag?
Irriterande tycker jag och i början var jag ju rädd hon skulle bli så rädd så hon dog, jag har läst att det faktiskt kan hända om kaninen blir rädd.
Tokigt tycker jag och han kan ju gå med sin hund vart som helst och behöver inte står här hos oss.

Melina har gått moppe kursen nu hela helgen och ska skriva och köra upp snart.
Spännande och det blir skoj sen då hon har kortet och får köra själv.
Bara en moppe som saknas nu och dom är ju synd nog inte gratis haha och inte bensinen heller.
Hennes Oscar har lite koll på mopeder, så vi får se hur det blir.

Idag har jag promenad på schemat med hemtjänsten och det blir skönt, bara vädret håller i sig.
Inte roligt att gå ut om det regnar och då blir det så blött och lortigt inne då man kommer in igen.
Det känns ju sådär att gå ut när man inte är frisk men jag behöver nog lite luft för att må bättre.
Igår tog jag en tur till Konsum själv för jag behövde köpa Ipren och så kände jag att jag behövde luft, Men jag kom hem med andra saker och hade glömt Ipren haha typiskt,  så Gert fick stanna till och köpa det på vägen hem från jobbet.
Jag märkte igår igen att det inte alltid är så handikappsvänligt  och att man faktiskt behöver fråga om hjälp hela tiden.
Jag tänkte köpa bröd där man plockar själv tex men tängerna låg högst upp och dit nådde jag inte på långa vägar. Och så skulle jag köpa hårspännen till min lugg som far hit och dit, men dom hängde också så högt upp att jag behövde hjälp.
Jag köpte några godisar också haha, men dom sorterna jag vill ha var faktiskt i min höjd så något positivt.
Lite drygt är det faktiskt att behöva leta rätt på en personal eller en kund som kan hjälpa till så fort det är något som är för lågt eller för högt.
Men självklart är det inget världsproblem, men om alla i affärerna tänkte till lite så skulle ju inte alla tänger behöva ligga högst upp iallfall utan någon kunde hänga i ett snöre så man når den då man sitter ner som jag.
Det kommer dyka upp saker vartefter är jag säker på, och kanske varje dag till och med ibland som jag märker är tokigt, så jag kanske borde skriva upp allt och sen till slut lämna in det  till någon som har hand om sånt för att det ska kunna bli någon ändring, kanske :)


Jag köpte ju några praliner på chokladbutiken häromdagen och i Lördags smakade jag en pistagepralin och jisses vad god den var!
Jag köpte bara två med pistage så jag har sparat den andra till något tillfälle då jag är extra sugen haha:)
Supergod var den iallfall och såna skulle man ha i lager hela tiden ifall man blir sugen.
Jag är verkligen en godis råtta jag haha:)

Jag hoppas alla får en fin härlig dag idag, och jag ska försöka ha det så bra det går trots att jag känner mig sjuk och hängig.
Jag lovade Marielle att ringa och väcka henne halv elva ungefär så att hon inte skulle sova bort hela dagen, och nu är klockan elva så det är nog dax att väcka henne nu :)

Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar