onsdag 18 september 2013

Jag hade en härlig dag igår :)

Hej och god morgon!
Jag har nu duschat och ätit frukost och sitter här med en kopp kaffe och ett glas gul dricka:)
Haha ja förut drack jag alltid ett glas cola light till frukost men nu är det gul dricka som gäller!
Idag är det passion i glaset, men det går bra med apelsin också, huvudsaken den är gul:)

När jag slutade med kaffe och koffein förut då jag började med min Ms diet så fick jag ju lov att sluta med cola som ju var min enda last faktiskt, och nu när jag börjat med kaffet igen så tycker jag att det får räcka med det,  och har inte börjat med cola igen.
Jag har smakat någon liten klunk,  men det har inte varit gott så jag skippar det och håller mig till gul dricka jag.
Det är egentligen kolsyran mest jag är ute efter tror jag, och förut hade jag aldrig valt Fanta, utan det var cola bara jag var sugen på.
Tänk så man kan ändra smak och tycke med tiden. Det är lika med godis, förut ville jag bara ha choklad om jag skulle äta godis, men nu varierar det och jag äter knappt choklad alls.
Lite spännande och jag som aldrig trott att jag skulle gilla sura grejer i lösgodiset vill ha det, och för att inte tala om lakritskolorna på hemmakväll!
Herregud,  jag skulle kunna äta precis hur många som helst, så goda är dom tycker jag.
Lite bra att jag kan ändrat smak faktiskt även om jag ju gillar choklad fortfarande, men inte alls lika som förut.
Kan kanske bero på medicinerna jag får eller så har jag helt enkelt blivit äldre och fått annan smak bara, jag vet faktiskt inte.

Tre kvällar har jag nu tagit en medicin mot mina spasmer som jag provade i november tror jag det var. I november kunde jag förflytta mig själv och klarade det mesta själv,  men då när jag tog den tabletten då så blev jag alldeles för orkeslös och mina ben blev som spagetti.
Jag slutade med den direkt då för jag var ju beroende av att klara mig själv då jag inte hade någon hjälp alls hemma då.
Nu är ju min situation annorlunda och jag kan inte klara mig själv alls och kände att jag skulle prova den här tabletten nu igen innan jag börjar med "sativex" som ju är en spray man sprayar i munnen flera gånger om dagen.
Nu då jag från början är så dålig och inte klarar mig själv alls så är jag ju inte lika beroende av att kunna stå som jag var då, och som det är och har varit nu så står jag ju bara med hjälp av min spassivitet.
Det är ju i och för sig bra att kunna stå och det känns skönt för mig att jag kan det, men min kropp mår ganska dåligt av att vara spastisk hela dagarna och hela nätterna så därför gör jag nu ett försök med tabletten igen.
Den heter Gabapentin och jag har som sagt bara tagit den i tre kvällar och när man tagit den i ungefär fem till sju dagar ska man testa att ta två tabletter om dagen och till slut kanske tre.
Jag måste känna efter själv vad som passar mig och min kropp och göra som jag känner blir bäst.

Än har jag inte fått några biverkningar, men jag är ganska känslig för mediciner så jag får se om det blir skillnad när jag ska öka dosen, men jag hoppas den fungerar bra så jag kan fortsätta ta den istället för sprayen som jag tror blir krångligare att dosera rätt.
Tar man en tablett så har man ju liksom tagit den, och när det gäller sprayen så ska man kanse få lov att ta tio gånger om dagen, och hur lätt blir det liksom? Svårt att få till den tror jag så det blir bra.
Min doktor sa att det inte är så många som blir hjälpta av den i procent tal, men jag kan ju vara den procenten som den hjälper på så om jag inte tycker den här tabletten fungerar för mig ska jag ju iallafall prova sprayen.

Duktiga och fina Sanna på Willys hårverkstá :)
Igår var jag ju till frissan och hade en "ondskön" stund, jäklar vad ont det gör verkligen att dra strån på ögonbrynen och särskilt igår då jag ju hade massor att dra av.
Stackars Sanna som får stå ut med mitt aj aj gnällande under tiden :)
Hon är verkligen superbra och hon är så duktig och lugn och bara bäst liksom!
När hon skulle klippa mig så fick hon göra som hon tyckte,  bara att jag ville ha min lugg lång eftersom jag ju har en hemsk virvel där som står rakt ut då luggen är kort haha :)
Hon tyckte det var roligt att få fixa till mig med en ny frisyr så så här blev det den här gången:)




Efter att jag var klar mötte Marielle upp mig, hon kom precis då jag var klar och vi gick och köpte varsin macka på subway. Egentligen skulle Melina också följa oss, men hon ville träffa Oscar istället och självklart är ju det viktigare förstås :)
Jag ville som vanligt ta kort och det blev massa riktiga "flumkort" haha.
Jag sa att hon liknade en kines på ett kort och då blev det bara tok efter det haha, jag bjuder er på några tok kort så får ni se haha:) Ja som ni ser hade vi ganska skoj, eller hur Marielle?












Efter att vi käkat var vi till Intersport för att jag ville köpa en ny lite varmare fleece så jag kan ha på mig då jag ska ut och rulla nu då det ju faktiskt blivit höst på riktigt!
Jag hittade en varm, mjuk och skön som jag köpte och den passade mig perfekt.
Den är stor och rymlig så jag får plats med en till tröja under då det är riktigt ruggigt.
Det är jobbigt att ha vissa jackor på sig då man sitter i rullstolen eftersom det blir knöligt och bökigt. När man går och kan stå är det ju skillnad för då passar ju alla kläder som dom ska, men nu då jag bara sitter still så vill jag ha följsamma mjuka kläder, och jag vill ju inte redan nu dra på mig en vinterjacka liksom.
Jag är jättenöjd över mitt köp och den kommer vara varm och skön till mig.


När jag åkte hem från stan så kom tåget och massor av bilar stod och väntade, då passade då på att ta kort och då också på Ludvikas finaste hus och hustak om man frågar mig.
Jag har alltid tyckt att det huset är så himla himla fint och taket bara älskar jag.
Jag har gillat det långt innan jag flyttade till Smedjebacken för länge sedan så från mitten av åttiotalet tror jag minsann att jag gillat det:)



Hela huset är så himla fint och särskilt taket :)
När jag kom hem från stan åkte min kära man och handlade lite till vårat tomma kylskåp och han är bara världens bästa käraste man han.
Han kom med ett förslag att tyckte att jag kanske hellre borde raka av ögonbrynen och måla ett streck haha:) Han kan allt vara rolig han :)
Ja han ville förstås att jag ska slippa ha ont när Sanna drar bort stråna, men jag sa vänligt men ganska bestämt att jag faktiskt får stå ut med lite smärta dom gångerna det sker, för att raka av dom och måla på, nja det skulle jag inte vilja testa haha :) Snäll är han iallafall som tycker att jag duger hur som helst.


Imorse kom Maria och Tina och hjälpte mig och det var länge sedan jag träffade Maria och snäll som hon var så sa hon att jag hade så fina ögonbryn haha:)
Maria har varit på en liten tripp till Barcelona och kollat på fotboll och en massa annat skoj och hon hade kollat upp stan åt mig.
En handikappsvänlig stad utan höga kanter, det gillas verkligen och vem vet vi kanske tar oss en tur dit någon gång.
Det är Gerts dröm att få åka dit med sina pojkar och se på fotboll, så vi måste lösa det så dom får åka dit och njuta av fotbollslivet lite framöver.
Jag önskar bara att man hade hur mycket pengar som helst ibland för då hade dom ju bara kunnat dra iväg lite då och då:) Men men vi får försöka att spara ihop så dom kan fara iväg så småningom, det är verkligen Gert värd så han får göra det han gillar allra mest!

Hon hade säkert läst i min blogg igår att jag skulle iväg och få ont haha. Men det första hon sa var iallfall det,  så självklart gör det skillnad.
Man känner sig finare och ser faktiskt piggare ut och bara det får ju vara värt all den smärta det orsakar liksom haha eller kanske inte. det finns många som inte tycker det gör ont alls, men då måste deras strån inte sitta inne djupt i huvudet som dom gör på mig:)
Det blöder ju till och med då hon drar, ja usch haha :)

Gert hade igår sett en rullstol på datorn som går mycket fortare än den jag har nu,  så jag ska prata med min arbetsterapeut och säga att det är en sån jag vill ha ute. Då kan Gert både jogga, cykla och åka rullskridskor bredvid utan att behöva vänta in mig hela tiden:)
Den kommer att bli kanon är jag säker på.



Ja nog kommer allt att bli bättre och roligare att vara ute om man får känna att man kan vara med liksom, det kommer att bli kanon och jag ska ringa min arbetsterapeut när jag skrivit klart för idag och rättat klart,  så får jag hoppas hon tycker lika som jag :)

Ha det nu så himla bra allihop.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar