lördag 21 september 2013

En solig härlig dag idag!!

Hej och god morgon denna fina lördagsmorgon :)

När hemtjänsten kom imorse och skulle hjälpa mig upp så var det alldeles grått av dimma ute, men nu har det börjat spricka upp och solen kikar fram.

Så himla härligt med höst sol och det är så skönt i luften så man eller rättare sagt jag blir så glad och lycklig då jag är ute och känner hur luften nästan renar mig.
Man kan tro att jag blivit religiös, men känslan är så stark och jag känner sån lycka!

Idag ska jag titta på Gert när han ska spela fotbollsmatch, årets sista :) och sen efter det ska jag hem och förbereda för 20 års kalas :)
Ja, tänk att Marielle fyller år imorgon, inte klokt på en enda fläck!
Hon kommer att få en rolig kväll ikväll och man fyller ju bara 20 en gång liksom, men så är det ju med varenda födelsedag, att man bara fyller det en gång förstås.
Men den här känns lite extra viktigt och jag minns den dagen jag fyllde 20.

Jag har inte slagit in Marielles paket än men jag tar nog lite hjälp av lillasyster Melina sen då hon och Oscar kommer hit,  då mina händer tycker det är krångligt och jobbigt att fixa sånt nu för tiden.

Ja min kropp ska jag nog faktiskt skriva lite om idag.
Jag tog igår en extra tablett av Gabapentin, alltså har jag ökat från en tablett på kvällen till en på kvällen och nu en på morgonen också.
Jag ska trappa upp med dom och till slut kunna ta tre om dagen om jag behöver.
Min kropp är fortfarande spastisk som tusan så jag kommer alldeles säkert behöva tre tabletter om dagen, och jag som trott att jag skulle bli ledlös och slapp i mina ben har nog haft helt fel.
Mina ben och min mage har mjuknat en aning och igår kunde jag till och med orka att lyfta ett ben lite grann och flytta på det, vilket aldrig skulle gått utan tabletterna.
Jag märker lite skillnad då och då och jag hoppas att min kropp blir att må bättre av tabletterna och att den får vila lite och inte behöva jobba hela tiden vilket ju inte alls är bra för mig överhuvudtaget.
Det ska bli spännande på torsdag då jag träffar Petra, min sjukgymnast och få höra om hon märker någon skillnad på min kropp nu då jag börjat äta medicinen, och det tror jag att hon gör.

Kroppen känns annorlunda, men inte jätte annorlunda, men jag märker att något nytt håller på att hända.
Jag är så jätteglad om det kan bli bättre och jag kan inte förstå varför jag inte testat innan, men men jag som inte gillar mediciner alls vill ju vänta in i det längsta, och tar inte förrän det är absolut nödvändigt och att jag fått nog liksom.

Jag har egentligen fått nog av min kropp för länge sen och kan inte fatta hur mycket tålamod jag har haft och har med den egentligen, men det är ju jag och min kropp liksom och jag gillar ju den egentligen.

Benen är på plats, inte ofta det händer :)

Jag får ta en dag i taget och se vad som händer med kroppen och jag håller mina tummar för att det ska bli bra och att jag kan få vara och leva lite mer normalt utan en kropp som slår bakut hela tiden vid minsta beröring eller minsta gupp då jag är ute och åker.

Igår skulle jag åka och handla lite så att Gert skulle slippa göra det, men då jag kollade i min plånbok var mitt betalkort borta!
Jag hade fyrtio kronor i plånboken haha och det får man inte mycket mat för.
Jag försökte ringa Gert, men han svarade inte för jag tänkte att han kanske hade mitt kort eftersom vi handlade dagen innan och han kanske fick mitt kort i sin plånbok.
När han ringde upp mig sen visade sig att han hade tagit mitt betalkort istället för mitt körkort på morgonen som var tanken,  då han skulle hämta ett paket till mig på posten, haha tur det kom fram iallfall så jag inte slarvat bort det.
Han var boven i dramat och det var skönt haha.
När jag var på väg för att handla och jag upptäckte att mitt kort var borta så ringde jag min syster för att höra om hon orkade få lite besök.

Min fina syster <3

Solen sken och det var så fint väder och jag ville inte bara åka hem igen direkt.
Hon är hemma från jobbet några dagar då hon fått något tok med magen efter en tripp till Barcelona, och hon orkade med mig en stund.
Jennifer var hemma från skolan hon,  då hon haft ont i öronen så hon visade mig vad hon pysslat med. Hon är en riktig "pysselfia" och hon är jätteduktig på att pyssla.

Jättefin tavla har hon pysslat ihop :)

Här visar hon mig allt hon gjort:)

Jag fick smaka en god stor kaka som hon och dom bakat,  och efter att ha suttit i solen lite så åkte jag hemåt. Gert kom hem då jag var hemma och jag for med han i bilen till affären så vi kunde handla.
När vi handlat klart åkte jag med min rullstol hemöver och han tog bilen.

När jag var på Högbergsgatan så kom en farbror ikapp mig på ett annat åkdon än en rullstol, vi tog sällskap och han var jättetrevlig och en härlig farbror tyckte jag.
Hans maskin han satt i kunde åka i femton kilometer i timmen, så ni kan gissa att jag blev avis.
Jag måste verkligen få en som går snabbare och det fortare än kvickt haha:)
Han fick lov att åka i min takt då så vi kunde prata lite, och han berättade att han hade Ms, knepig sjukdom det här vi har och den är så himla olika från person till person.
Roligt att prata lite med honom och jag hoppas han fick lite energi av mig med sig hem :)

Förlovningsdag igår:)

Melina och Oscar hade hämtat sina ringar och fick ett present kort av oss på China restaurangen,  så Gert skjutsade dom till stan på kvällningen.
Där hade det varit fullt å dom gick till ett annat ställe och åt och så kan dom äta på China en annan gång istället. Dom hade ätit god mat och det var viktigast och mysigt att få gå på en restaurang.
Jag är så glad för deras skull. När dom ätit klart ringde dom och Gert skulle hämta dom så då passade jag på att lägga en beställning inne på hemmakväll.
Lakritskolor!



Nu är dom slut :(
Ja just nu är det lakritskolor jag älskar. Det måste vara medicinerna jag äter som gör att jag blir sugen på så annorlunda saker mot vad jag alltid gillat förut.
Det varierar lite nu för tiden för mig, men just nu är det mest lakritskolor jag är sugen på haha.
Melina köpte ett helt gäng, och Gert fick bara smaka två :)
Jag åt upp allihop medan jag tittade på idol på tv:n, mums men nu har jag ju inte några idag så jag borde kanske sparat några.
Men men idag får jag ju god mat och fika, och jag kan ju inte äta godis hela tiden för då blir jag tjock till slut och det vill jag ju inte.
Lätt för mig att bli det tror jag nu då jag inte kan gå och röra på mig alls, utan sitter bara still hela tiden. Jag ska försöka tänka mig för lite vad jag stoppar i mig, men godis sugen som jag är hela tiden gör det ju inte lättare precis.
Om en timme kommer hemtjänsten och hjälper mig att sätta mig i rullstolen så att jag kan rulla iväg för att se Gert spela match, det blir skönt att få komma ut lite idag med då solen är framme.

Jag känner att det blir gruvsamt då snön kommer och det blir jättekallt ute, då finns ju risken att jag inte vill ut alls och det kommer isåfall bli långa tråkiga dagar bara här inne.
Men jag får ta hjälp och klä mig varmt och dra iväg ändå lite då och då så jag får luft och särskilt dom soliga fina vinterdagarna.
Om inte annat får jag klä mig och sätta mig på altan och sola mig lite med en kopp kaffe kanske, då får jag ju luft iallfall.
Men jag ska inte ta ut något i förväg förstås utan det kommer alldeles säkert bli jättesköna dagar även fast det blir snö och kallt.
Jag hoppas bara att jag fått en annan rullstol tills dess så det går att köra bättre ute i snön.
Känner jag mig själv rätt så drar jag nog iväg stup i ett oavsett väder.
Förr om åren har jag verkligen gillat vintern och kylan, men förra året blev jag att hata vintern. Det berodde förstås mest på att jag satt som ett lass skit i rullstolen och att jag inte kunde köra på mig själv, och dessutom blev det dygn blött inne och lortigt av rullstolen.

I år med en annan rullstol hoppas jag på förbättring så jag kan ta mig fram själv och så ska jag ha den som uterullstol bara så jag slipper få in all lort inne i huset.
Det kan hända att jag faktiskt blir att gilla vintern igen, det hoppas jag verkligen för det är så mysigt ute då och det är skönt om man är klädd ordentligt att vara ute och andas in den härliga luften.

Idag blir iallfall en superfin dag och jag hoppas alla får en härlig dag.

kram kram på er!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar