tisdag 17 september 2013

Idag blir en ondskön dag :)


Jag gillar faktiskt dom jag :)

Hej och god morgon!
Igår blev det inget skrivande för mig alls. Min mamma kom och skulle hjälpa mig lite, och det går inte att sitta och skriva samtidigt som hon är här:).
Jag har försökt någon gång förut då hon kommit då jag suttit och skrivit, men hon gillar inte att jag ens har en blogg,  så det var bättre att jag väntade tills idag.
Hon förstår inte varför jag ska skriva så att alla kan läsa och ja det kan man ju undra förstås.
Nu vet jag att det finns iallfall några som har haft hjälp av mitt skrivande och som blivit glada av det jag skriver, kanske inte varje dag då förstås.
Den som inte gillar mitt skrivande behöver ju inte läsa, det är ju liksom ens eget val och inget jag kan styra.
Men om jag kan hjälpa en person att få må bättre så tycker jag det är värt det.

Nu skriver jag ju inte för andras skull alls egentligen, men det är jättebra om jag kunnat eller kan hjälpa någon som fastnat i det jobbiga och tråkiga.  Jag skriver ju för min egen skull och jag gillar det.
Jag mår bra av att skriva och alla ord bara kommer av sig självt.
Jag behöver aldrig planera alls vad jag ska skriva utan orden bara finns i mitt huvud och kommer mening efter mening utan att jag ens behöver tänka.
Helt fantastiskt tycker jag och jag är faktiskt förvånad över det om jag ska vara ärlig.


I söndags var jag och Gert på fotbollsmatch i Smedjebacken där Oliwer var med och spelade.
Han är jätteduktig  och han ville att Gert skulle ta några kort, men det blev mest jag haha:)
Jag hade min vanliga helt vanliga kamera och zoomade in medans han sprang och försökte ta många kort, men gud,  jag blev nästan åksjuk haha :)
Många kort blev det, men många dåliga också haha:)

Han springer så fort så jag inte hinner med att ta kort, därför lite suddigt :)
Dom vann och det var en viktig match så det var bra gjort och duktiga var dom förstås allihop, men jag kollar ju bara in Oliwer jag och har fullt sjå med att kolla in en haha:)
Jag är ingen sportfantast alls förutom längdskidor på tv:n då, så det är lika när Simon spelar hockey, att jag har full sjå att bara kolla in vad han gör.
Jag kan liksom inte se vad alla gör eller vart pucken är, nej det är tur jag bara behöver kolla in en enda person på varje match.

När vi kom hem så började det dugga lite smått och Bella kom ut då vi parkerade bilen.
Jag filmade in henne och om ni tittar på den, så stå ut och titta till på slutet, hon är så himla gullig då haha:)



Det verkar inte fungera med filmen jag försöker få in här så ni kan se, men jag gör ett försök ändå.

Igår var som sagt min mamma hit en stund på förmiddagen, och hon hade stekt god torsk som vi käkade till lunch och som jag får idag med, jättegott.
Hon dammsög och fixade lite och det var jättesnällt för det behövs ju ganska ofta då jag drar med mig lort in med rullstolen.

På eftermiddagen hade vi promenad på schemat egentligen, men det vräkte ner regn just då så Sandra och Ros- Marie hade ett förslag om att baka kladdkaka:)
Jag bestämde då att vi skulle göra kladdkakemuffins, det var länge sedan och det är så bra att ha i frysen att ta fram om man blir sugen.


Jag är egentligen både pysslig och bakig av mig, men sen jag blev sjuk har jag inte orkat göra någonting.
Allting står på fel ställen och jag når inte, jag kan inte få in i ugnen eller ut då det är för trångt med min rullstol så allt känns extra jobbigt.
Jag måste verkligen försöka ändra om allt så jag når det jag behöver bättre så att jag kan klara av iallafall lite själv.
Men igår då jag hade extra armar som kunde hjälpa mig att ta fram allt så gick det ju jättebra.

Jag har tänkte på att om jag får assistenter en vacker dag och om jag vill ha det så då förstås, då blir det mycket bak och matlagning.
Jag har verkligen saknat det och känner att det vore skoj att få hjälp med det jag inte kan eller orkar för att kunna göra det som jag faktiskt vill egentligen.
Att kunna överraska Gert och barnen med en paj och vaniljsås tex  på eftermiddagen då dom kommer hem, som jag kunde göra då jag var frisk.
Att bara fixa till något gott lite enkelt är något jag verkligen saknar, för det gör mycket i vardagen att få lyxa till det lite.
Det är inte alls kul med köpfika efter en stund kan jag lova, det är mycket godare med det man bakat själv.
Tänk när det börjar bli jul och man ska baka lussebullar, här kommer det gå åt massor av lussebullar för vi kan käka såna några av oss familjen istället för både frukost eller mat haha, vi verkligen älskar lussebullar.
Utan russin ska det vara så vi slipper peta ur dom, men killarna och mannen i våran familj vill ha russin i dom så vi får väl göra någon påse som vanligen med russin i haha:)
Jag brukar säga att dom ju kan äta russin i paketet om dom är sugna på det, men jag förstår väl att dom vill ha dom sliskiga russinen som varit i bullarna in i ugnen.
Tur man får tycka olika, men det blir inte många bakade med russin så dom får hålla till godo utan när påsen är slut med dom med russin i.
Förra året var det Melina som hjälpte mig att göra katterna, men jag gjorde degen och gräddade, men i år får jag nog ta hjälp av både henne och Oscar som får offra sig.
Marielle är nog inte hemma då utan är i sälen och jobbar så det blir ju lite lång väg bara för att göra lussekatter haha.

Längtar lite till julen faktiskt för förra julen blev det ingen vidare jul och myskänsla då vi snart skulle flytta hit,  och jag inte hade lust att julpyssla alls.
I År blir det nog både tomtar och massa ljus överallt har jag en känsla av, och det kommer att bli bra och skönt om det blir som vanligt.
Jag har alltid älskat julen och älskat stämningen ute i affärer och alla ljusstakar i fönstren och ja lukt och allting. I år ska det bli ändring här så att den rätta julstämningen infinner sig som den brukat.
Det kommer att bli en härlig jul med massor av ljus!!
Det som blir jobbigt är ju att jag måste ta hjälp hela tiden,  jag vill ju kunna fixa och göra fint själv som jag alltid kunnat.
Det är ganska svårt att inte tycka det är jobbigt att behöva hjälp stup i ett, men till slut kanske jag vänjer mig.
Igår vart det en riktig innedag, men idag hoppas jag att det inte börjar regna, för jag ska åka till stan och klippa mig. Och som vanligt kommer hon att få göra det onda först, och det är att dra strån på ögonbrynen, fy attans vad ont det gör!
jag ska boka tid lite oftare till just det, så det slipper vara så himla många strån hon ska ta bort varje gång, det gör så himla ont så det är bättre att göra det lite oftare så det är färre strån som ju göra att det går fortare det onda.
När hon klipper och fixar med håret däremot är ju allt annat än ont, det är ju det skönaste som finns!
Jag skulle verkligen vilja att någon fixade med håret hela dagarna, om jag fick bestämma haha, men det går ju inte:)
Hemskt verkligen och tokigt man håller på med sånt som hårdragning, men men man vill ju känna sig lite piggare och fräschare så vad gör man inte.
Gert tycker som vanligt att det inte alls behövs, för han vet hur ont det gör och han skulle ju aldrig utsätta sig för det, och så märker han inte sånt på mig heller om jag tagit bort eller inte.

jag har verkligen världens bästa man jag, som verkligen tycker att jag duger precis som jag är!
Alla borde ha en sån man och jag hoppas att alla som är gifta eller sambos har det så, men jag vet ju att det inte är så riktigt.
Det finns många som har en respektive som vill att man ska ändra sig, se ut på ett speciellt sätt eller vara på ett sätt som den personen gillar bäst.
Inte alls bra eller sunt, man ska få vara sig själv och vara jag liksom.
Dom som inte har det bra i sitt förhållande hoppas jag vaknar till och vaknar upp så dom får det så bra som dom faktiskt förtjänar.
Alla förtjänar att få må bra och det är jätteviktigt att man kan få vara sig själv.

Jag ska sluta skriva för idag nu men kommer tillbaka imorgon, med ny frisyr och nynoppade ögonbryn:)
Nja ny frisyr blir det väl säkert inte, men Sanna min frisör får göra som hon tycker och vill, så man vet inte riktigt hur det blir från gång till gång.
Men jag är alltid nöjd och jag vet ju att det växer ut så det spelar liksom ingen roll egentligen och det blir ju alltid bra tycker jag och så det ju roligt att ändra om lite ibland.

Jag hoppas alla får en fin bra dag idag.

Kram kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar