tisdag 3 september 2013

Nu är det mycket på gång :)

Hej och god kväll får jag säga för nästan första gången :)

Jag kunde inte skriva imorse då jag ju skulle åka iväg till hjälpmedelcentralen i Borlänge och få hjälp med min rullstol, den behövde fixas lite så det skulle bli bättre för mig och min kropp att sitta i den.
Marielle kom och följde mig med färdtjänstbilen och var med mig hela dagen.
Jag har verkligen världens snällaste och bästaste tjejer som hjälper och följer sin mamma.
Marielle såg till att hon var ledig från jobbet så hon kunde följa och Melina var ju i skolan hon förstås och det är viktigast förstås.



Det tar ganska lång tid att fixa och greja med rullstolen och många saker fick jag till idag som verkligen var viktigt, men en sak som var väldigt viktig var farten!
Det går inte att trimma min rullstol så den går fortare!
Jag måste byta till en uterullstol som är lite bredare, men den går i 10 km istället för 7,4.
En jätteskillnad tycker jag så jag funderar allvarligt på att jag faktiskt behöver en sån för att jag ska kunna fungera ute då Gert och jag ska iväg på något.
Här hemma inne är det inte bra med en uterullstol för då tror jag golven blir förstörda då det är grövre däck på den.
Jag behöver en enkel men bekväm rullstol här hemma och inne och en rejäl utestol ute tror jag faktiskt.

Jag vill kunna känna mig nöjd och så att jag kan fungera så vanligt som jag faktiskt vill.
Jag vill ju kunna dra iväg både själv och med Gert eller någon annan och jag behöver kunna åka lite fortare där det går så jag kan hänga på liksom.
Jag vill inte hamna på efterkälken jämt och jag vill inte att den som är med mig får tex cykla jättesakta så det blir vingligt bara för att min rullstol faktiskt är för trög! :)
Nej det måste bli ändring och det måste bli bra så jag kan känna mig bekväm och fri.
Vi bestämde att teknikerna ska hämta min rullstol och fixa till lite stötdämpning och sånt dom behöver fixa för att det ska bli lite bättre för mig.
Dom behöver ha rullstolen i ett dygn ungefär så den dagen får jag bo i min fåtölj och sängen, men när man vet det kommer att bli bättre så gör det ju inget att man får krångla lite :)

Efter att vi varit till hjälpmedelcentralen så gick vi till kupolen och åt lite lunch.
Medan vi satt och väntade på maten såg jag någon jag inte träffat på evigheter, Ann-Britt och hon satte sig vid oss och tog en kopp kaffe och vi pratade en liten stund, det var jätteskoj och roligt:)



Efter det var det "skojagning" haha :)







Marielle älskar skor och efter lite provning blev det ett par förstås haha :)
Fina förstås men hon behövde verkligen inte ett par till :)

Innan vi åkte hem med färdtjänsten igen köpte jag en god glass på mc Donalds och Marielle köpte en kaffe.
Idag hade jag en fin Piyawan frisyr :)


Jätte lång dag blev det känns det som, men det gick bra och Helene på hjälpmedelcentralen är super bra och kan så himla bra och hon lyssnar på mig!
Ska ta en riktig funderare och bestämma vad som är viktigast för mig även om jag redan vet det, och så får jag ta upp det och bestämma hur det ska få bli med rullstolar.

Jag sitter nu och väntar på att det ska bli idol på tv:n, det tycker jag är skoj och alla är så modiga så jag fattar då ingenting.
Förut då jag var ung ville jag vara med i fredagskören,  men jag tordes inte söka då jag hört att man var tvungen att sjunga upp!
Efter en massa år så tordes jag till slut,  och jag fick sjunga upp!
Jag fick dessutom vara med efter att jag sjungit upp, vilket jag tydde det som att jag ju iallfall kunde sjunga lite haha :)
Nu var det inget för mig och barnen var små och en massa krångel med deras pappa och hans fru så jag kände att jag inte ville ha en tid att passa varje vecka och slutade.
Jag ville vara hemma med dom och inte ha några "måste tider" förutom jobb och sånt dom ville göra. Efter ett tag ringde dom från kören och undrade om jag ville vara med igen och jag sa ja, haha vilket innebar att jag fick sluta igen.
Det var inte min grej men roligt att jag varit med och roligt att få sjunga efter noter med dom var det verkligen.
När vi sjöng bra ja då sjöng vi verkligen fint och hårstråna stod upp och man bara njöt.
Det var en särskild häftig känsla som jag aldrig hade varit med om förut. Mäktigt!

Jag har alltid älskat att sjunga och stod i mitt rum framför spegeln och sjöng till både Herreys och Carola. Björn Skifs ska vi inte knappt tala om, för jag tror nog det mest var hans låtar som mina föräldrar och min syster fick höra.
Det var ingen vidare isolering i våra väggar så varenda ton hördes absolut ut, men det var inget jag tänkte på då, jag sjöng på jag haha stackars dom alla.
Det var aldrig någon,  inte vad jag minns,  som knackade på och sa till mig att vara tyst.
Jätteilla kan det väl kanske inte låtit för då skulle dom ju inte stått ut år efter år.
Jag flyttade innan jag fyllde 18, så sedan dess har dom sluppit höra.

Imorgon är en viktig dag för Melina, då ska hon skriva och köra upp för moppe kort, så jag håller tummarna för henne förstås.


Det är bra hon pluggat på lite nu för när hon sen ska ta körkort på bil så har hon ju lite trafikvett med sig liksom och jag inbillar mig att det blir lite enklare då faktiskt.
Allt blir iallfall inte så främmande och det är ju kanon tror jag.

Igår fick våran fina lilla kanin nya gardiner. Jag köpte ju tyg för ett par veckor sedan och mamma sydde klart dom igår och kom direkt hon var klar för att hänga upp dom:)
Det blir  så fint och mysigt där inne hos kaninen och hon trivs nog jättebra hoppas jag fast hon synd nog inte kan säga det haha:)


Jättegulligt med nya gardiner och hon fick med söta små dalahästar på:)
Det är faktiskt så fint att man vill flytta in där :)

Nu kom Gert hem efter att ha varit på fotbolls match och dom vann med 4-3, härligt men synd jag inte hade tid att titta och förresten så hade jag ingen ork med att åka iväg till Håksberg idag heller.

Jag ska säga hej då och god natt för idag och så kommer jag alldeles säkert tillbaka imorgon förmiddag istället, så det blir som nästan alla andra dagar.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar