fredag 2 augusti 2013

Åh vad jag gillar hembakade bullar :)



Hej och god förmiddag säger jag idag:)
Jag har som vanligt haft en härlig morgon och idag har jag en Sandra frisyr, haha jag har olika frisyrer varje dag beroende på vem som är här och hjälper mig.
Det blir fint varje dag och jag är så glad att dom hjälper mig så bra.
Johanna var också här på morgonen och vi pratade lite om just det och att jag faktiskt är som en kändis då jag ju får hjälp varje dag med håret :)
Det är verkligen lyxigt och det är skönt att någon fixar till mig när jag inte kan själv. Det är nästan som att vara vid frissan och det älskar ju jag och skulle gå dit varje dag om jag hade råd haha,  fast till slut skulle det inte finnas något hår kvar att klippa förstås :)

Eva från hemsjukvården kom hit i morse för att lära Johanna och Sandra hur man spolar min kateter, min suprapubis kateter.
Den som inte läst min blogg förut och som inte vet vad det är,  så är det en slang från urinblåsan ut direkt i magen så inte en vanlig kateter, men den fungerar ju som en helt vanlig.

Några små små koagler kom ut :)

Johanna :)

Nu efter krånglet med den så fungerar den jättebra men det kommer nog dröja innan jag vant mig med att ha den. Jag är lite orolig för att det ska bli stop igen och att den ska åka ut, men när jag vant mig och den fungerar hela tiden kanske oron släpper till slut.
Allt brukar ju krångla för mig så jag har lätt att tro det värsta haha :)

Det är så skönt att kunna dricka hur mycket som helst och slippa tänka på att jag ska bli kissnödig och kanske kissa på mig, så nu dricker jag extra mycket av allt bara för att jag kan!
Men eftersom jag inte hunnit vänja mig än så kommer fortfarande tankarna på att,  nej jag ska nog inte dricka en kopp till, men så fort jag tänkt den tanken har jag kommit på att jag faktiskt visst kan göra det.

Igår kom Melina ut till mig på altan och behövde hjälp att sy ihop sina byxor som gått sönder, hon hade med sig nål och tråd:) jag sa att det ju var bättre att hon hämtade symaskinen för då skulle det ju hålla bättre och gå snabbare, så så blev det.



Hon kånkade upp maskinen och sydde fram och tillbaka så det blev jättebra och helt,  och det syns knappt att hon sytt ihop dom. Det är min farmors gamla symaskin vi har och den fungerar superbra men är jättetung att flytta runt på.

Vi käkade nybakade goda bullar som våran snälla granntant kommit in med till oss och det var precis vad vi behövde:).


Jag älskar goda hembakade bullar och dom var kanongoda, men dom godaste jag vet är min morfars syster Ingers hembakta bullar.
Inga bullar slår hennes faktiskt och alla borde ha få smaka dom:)
När jag kunde baka egna bullar innan jag blev sjuk så tyckte jag att dom var goda också,  men inga slår Ingers bullar!
Jag har blivit en riktig fika person och gillar verkligen att fika.
Förut var jag mest sugen på choklad om jag var sugen på något, men nu är jag mest sugen på fikabröd haha :) Jag som inte kan röra mig får försöka tänka mig för lite,  bara så jag inte blir för tjock för då blir det jobbigt som tusan för alla som ska komma och hjälpa mig här hemma.
Men vad vore väl livet om man inte kan unna sig lite fika varje dag? :)

Igår kväll följde jag med Gert till Håksberg för att kolla på han då han skulle spela korpfotboll.
Jag hade suttit i rullstolen ganska länge så jag var trött på att sitta i den, men det var iallfall roligt att kolla på matchen och dom vann.
Dom är jättemånga i hans lag egentligen som vill vara med men dom har nästan aldrig någon avbytare ens haha så dom får kämpa på och springa dom som är med :)





När matchen var slut och vi kom hem blev det snabbmat eftersom klockan var ganska mycket och vi var hungriga,  haha jag hade levt på bullar kändes det som :)
Korv och pommes blev det och det gick fort och var enkelt, men jag gillar egentligen inte alls pommes frites, men det var mat iallafall.
Melina och Oscar var på bio igår kväll och käkade ute innan så det var bara jag och Gert som behövde mat.
Det är svårt att ta kort på Melina men igår fick hon lov att ställa upp då hon gjort sig extra fin, hon tycker att jag är jättedryg som ska ta kort hela tiden:)

Jättefint kort på jättefina Melina :)


Nu på förmiddagen har jag stått på min tipp bräda och det är bra för min kropp att få stå upp, jag sitter ju mesta tiden eller ligger på natten.

Det här är tipp brädan :)

Det är ganska lätt att få mig på brädan, men desto svårare att få av mig då det faktiskt krävs tre personer nu för tiden.
Gert var ju hemma så han fick bli den tredje personen han och det gick bra, men det är ganska krångligt.
Min mage vägrar liksom att böja på sig och är stenhård vilket ju gör att det inte går att sätta mig upp utan jag blir liggande ett bra tag innan den fattar att den ska böja sig så att jag kan sätta mig.
Väldigt knepig är min kropp, men det är bara att acceptera och göra det bästa av det även om man kan bli tokigt frustrerad faktiskt haha :)

Jag ska nu ringa larmet och be att dom kommer och hjälper mig från fåtöljen till rullstolen så jag kan åka ut i solen lite, det är så himla himla skönt med sol och fint väder.
Jag hoppas ni alla får en fin bra dag.

Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar