lördag 17 augusti 2013

Knöliga och guppiga vägar gillar jag inte!!

Hej och god morgon :)

Igår var det en rörig dag här hemma och jag har insett att det inte går att skriva på som jag brukar då det inte är lugnt runtomkring mig, så jag beslöt att vänta till idag.

Idag har jag en Helena frisyr och jag sitter här som vanligt och mår bra med min kaffekopp :)
I förrgår var jag ute nästan hela eftermiddagen och kvällen, och det var så skönt att kunna vara det när vädret var fint och solen sken.
Jag hade promenad med hemtjänsten på mitt schema och Bualee och Ros- Marie var det som följde mig. Jag ville gå in på Dollar och handla några saker, och med Bualee vet man ju aldrig vad som händer haha:)


Man kan inte ha tråkigt med Bualee, och på vägen in på Dollar store tyckte hon att jag kanske borde köpa "hårmat"?  Va? sa jag och undrade vad hon menade:)
Hon menade balsamspray tror jag, något man kan spraya i håret som ska vara kvar så det blir fint och får lyster :)
Haha, det blev ett nytt ord på tavlan här hemma hos oss där vi skriver upp tokiga och roliga saker. Vi har kommit fram till att vi nog behöver en större tavla, eller så får vi skaffa en Bualeebok tror jag :)
Roligt hade vi iallafall som vanligt.

När vi kom hem for jag och Gert efter en stund mot Håksberg där Gert skulle spela korpfotboll.
Det tar en timme och en kvart ungefär att åka rullstol hemifrån här.
Och som många många gånger så vill jag verkligen att min rullstol ska gå lite fortare.

Vägen dit är inte den bästa för mig som blir spastisk då det är guppigt och knöligt, men jag får åka jättesakta då det är gupp så jag ska kunna hålla mig sittande och inte bli liggande i rullstolen.

Så fort det är minsta gupp så tar min kropp i allt vad den kan och jag blir stel som en pinne i nästan hela kroppen, det är tur jag har bälte så jag inte glider ur, för det skulle lätt kunna hända.
När jag blir så spastisk så måste jag luta rullstolen bakåt och liksom lägga mig för att kunna rätta till mig och häva det stela, det kan ta en stund men det brukar gå.





Ja så här ser vägarna ut runtomkring och för mig som har en sån känslig kropp för ojämnheter kan lova att det inte alls är roligt eller enkelt då det ser ut så här.

När man är frisk så är ju inte såna här vägar något man tänker på alls, men jag måste hela tiden se framåt noga och vara beredd på att kroppen kan slå bakut :)

Något jag tycker är värrä än såna här gupp,  är gatstenarna på stan.
Jag verkligen älskar dom egentligen och tycker det är det finaste som finns, men fy attan vad jag hatar dom då jag ska åka på dom.


Det blir som att jag får stötar i hela kroppen och jag måste åka så sakta så det knappt går framåt. Det är inte klokt alls och det blir ju inte roligt alls för mig att åka på stan.
Om min kropp fick bestämma så skulle det vara fin asfalt överallt men jag förstår ju att inte kommunen kan fixa det till bara mig.
Jag behöver nog egentligen en annan rullstol med mer stötdämpning, men då blir den säkert större och klumpigare och det vill jag ju inte heller.
Jag hoppas som jag har skrivit förut att min medicin jag ska få prova hjälper mot all spastisitet så jag kan få känna att kroppen är lite mer normal än den känns nu, och framför allt så skulle jag vilja att det blev mindre jobbigt att ta mig fram.

På vägen till håksberg så var ju vägen sådär bra, men jag har åkt där förut så jag visste det innan.
Det var så fint väder och jag var bara tvungen att ta några fina kort så ni får se vad fint det var.





Jag kom fram ordentligt och fick se Gerts lag förlora :) förra matchen vann dom med elva noll och då var jag inte med och tittade.
Jag tycker det är roligt att vara med och titta även om jag inte egentligen är intresserad av fotboll.


När matchen var slut så skulle vi åka hemåt och då började det regna lite smått så jag drog på mig min regncape som mamma köpt åt mig.
Rosa är inte alls min färg tror jag haha, men jag syns iallfall ordentligt och jag blir ju inte blöt.
Nu kom det bara några droppar regn så vi klarade oss bra, men jag lät capen vara på hela vägen hem ändå för det blev ju lite varmare när det blir vindtätt.


På vägen hem var vi till Konsum och där mötte vi kära Maria. vi hade tio minuter på oss att hitta på något att äta, för affären stängde precis :)
Jag gillar inte alls att gå in så i sista minuten, men vi valde snabbt så vi var klara innan dom stängde.


Igår var min mamma här och putsade fönstren hos oss, och vi for ner till piren och åt lunch.
Jätte god mat var det och det var en mysig stund. Min mamma behöver bara träna på att inte stressa så mycket, men det är inte säkert det går att träna bort haha:)

Kaffe och kaka till efterrätt :)
När vi ätit klart så åkte Gert till Hedemora för att lämna tillbaka bilen vi fått låna över hela sommaren och istället för den fick vi låna hem en annan :)
Den är allt annat än snygg haha, men huvudsaken vi kan få in mig i bilen så är det ju superbra.
Min bil står i Borås och vi får se vad som händer med den till slut, för vi kan ju inte ha den kvar iallfall då jag inte kan komma i den hur vi än försöker.



Den här bilen som vi fått låna istället för den andra är nog lite krångligare att ta sig i och ur, men med lite träning så ska jag nog lära mig till slut.
Det viktigaste är att våga har jag märkt, så det gäller att inte fega ur :)

Dom är så himla super snälla i Hedemora som hjälper mig och oss så himla mycket.
När Gert hämtade den andra bilen igår så sa han ju det till dom att dom var så snälla.
Då hade dom sagt att det ju berodde på att ju vi var snälla och man får det man förtjänar :)
Härligt med snälla människor och det är ju så det är faktiskt att man får det man förtjänar :).

När vi ätit och Gert åkt till Hedemora så gick jag och Melina till stan för att hon skulle till frissan och fixa håret igen, hon skulle få fixa till efter att håret blev lite orange sist hon var dit.
Vi trodde inte att det skulle ta så lång tid och hon ville jag skulle vara kvar på stan under tiden.
Det blev ingen kort stund utan det tog över tre timmar och det var inte kul att mingla runt för mig haha:)
Jag köpte en tidning och en dumle påse så jag skulle kunna fördriva tiden.

Efter ett par timmar så kom Maria förbi där jag satt då hon varit och köpt ett par nya jeans.
Två dagar i rad har vi setts bara sådär och igår gick vi och tog en kopp kaffe på gallerian fiket och hon hjälpte mig att fördriva tiden den sista timmen.
Hon är bara så otroligt gullig och snäll, och en superfin människa och vän!
Jag är som jag sagt och skrivit så många gånger jätteglad över dom alla som kommer och hjälper mig så det är inte klokt vad jag är glad för det!

Medan jag var på stan igår så for Gert till Smedjebacken för att titta på sin son Oliwer som skulle springa ett lopp. Jag skulle egentligen följa jag med, men då det drog ut på tiden vid frissan så fick jag hoppa över det.
Han var jätteduktig och kom sexa, kanonbra förstås och en stolt pappa hade vi här hemma igår, och jag med förstås :)

Idag ska Gert spela fotboll i Blötberget, en veteran cup som dom har och haft i några år och man måste ha fyllt fyrtio år för att platsa in.
Jag och Melina ska nog ta oss en tur dit, får bara hoppas vi slipper spöregn:)
Skönt att komma ut lite iallfall och vi får klä oss ordentligt så vi slipper frysa.

Imorse kom Marielle hem med tåget och hon har haft det jättebra och jag är så glad för hennes skull.
Sandra har tagit ett sånt fint kort på Marielle och barnen så jag kopierade det :)

Marielle och Angelica och Emilian :)
Det blev lite rörigt idag med känner jag, men jag hoppas det går att läsa utan att ni ska bli alldeles snurriga :)
Min mamma är här idag med och ska göra klart resten av fönstren, jättesnällt då det ju inte är någon som putsat dom inuti på flera år tror jag:).
Det är svårt att koncentrera mig riktigt då det blir lite rörigt runtkomkring mig :)

Kram kram och ha en superbra dag idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar